Facebook Pixel Sportdog.gr | «Βόμβες» ρεπόρτερ ΠΑΟΚ για Λουτσέσκου, Ουάρντα, Τούμπα - «Πάνω από 10 εκατ. για 3 παίκτες»!
| 2018-03-27 09:45:00

«Βόμβες» ρεπόρτερ ΠΑΟΚ για Λουτσέσκου, Ουάρντα, Τούμπα - «Πάνω από 10 εκατ. για 3 παίκτες»!

του Γιώργου Κτενά
«Βόμβες» ρεπόρτερ ΠΑΟΚ για Λουτσέσκου, Ουάρντα, Τούμπα - «Πάνω από 10 εκατ. για 3 παίκτες»!

Αποκαλύψεις που θα συζητηθούν για τα... πάντα όλα. 

 

Σε όλα τα ενδιαφέροντα θέματα της ΠΑΟΚτσίδικης επικαιρότητας αναφέρθηκε με συνέντευξή του στο sportdog.gr ο Αντώνης Τσακαλέας, δημοσιογράφος που καλύπτει το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ εδώ και πολλά χρόνια.

Μίλησε για την περίπτωση του Αμρ Ουάρντα, το μέλλον του Ραζβάν Λουτσέσκου, τους παίκτες που μπορεί να φύγουν ή να έρθουν στο ΠΑΟΚ το προσεχές καλοκαίρι, αλλά και για τα σχέδια της οικογένειας Σαββίδη για τη νέα Τούμπα.

Αντώνη, παραχώρησε ο Λουτσέσκου συνέντευξη σε εσένα και οι δηλώσεις του έκαναν τον γύρο του διαδικτύου. Ποια είναι η δική σου άποψη για τα λεγόμενα του; 
  
«Θεωρώ ότι είπε όσα είχε στο μυαλό του για να πει. Καταλαβαίνω ότι αυτά που είπε μπορεί να λειτουργήσουν στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ, γιατί και ο ίδιος προσπαθεί να βάλει τους παίκτες στη λογική να νιώσουν μεν τον θυμό και την αδικία, αλλά να τελειώσουν και τη σεζόν με τρόπο ώστε αυτό που αισθάνονται να το βγάλουν και στο γήπεδο. Η κουβέντα περί πρωτιάς στο χορτάρι μπορεί να είναι ρομαντική, μπορεί να είναι κουβέντα που την έχει ανάγκη ο ΠΑΟΚ ως το πρώτο βήμα για την επόμενη μέρα. Αλλά πολλοί γυρίζουν 10 χρόνια πίσω, όταν η ΑΕΚ είχε βρεθεί σε αυτή τη θέση. Στο φινάλε της χρονιάς, όμως, η ΑΕΚ με τους βαθμούς που είχε μαζέψει είχε το δικαίωμα να μιλήσει για πρωτιά στο χορτάρι. Άρα για να έχει το ίδιο δικαίωμα και ο ΠΑΟΚ, θα πρέπει να το αποδείξει στο χορτάρι».

«Δεν υπάρχει πρόταση στον Λουτσέσκου»​

Υπάρχει πάντως το ερώτημα αν θα συνεχίσει και τη νέα σεζόν στον ΠΑΟΚ ο Λουτσέσκου, αν υπάρχει από τη διοίκηση εμπιστοσύνη για να συνεχίσει μια ακόμα σεζόν.

«Πρόταση για νέο συμβόλαιο δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή, ως διαδικασία επιβράβευσης για παράδειγμα, αλλά η συμφωνία του με τον Δικέφαλο έτσι κι αλλιώς αφορά και την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Υπάρχει εκτίμηση στο πρόσωπό του για τον τρόπο με τον οποίο ο ΠΑΟΚ κατάφερε να φτάσει να πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα. Αλλά και ότι ο Λουτσέσκου σήκωσε το βάρος που είχε πέσει στις πλάτες του σχεδόν έναν γύρο πριν, όταν δεν τον στήριζαν ούτε τα αποτελέσματα αλλά ούτε και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα, είναι κάτι που του το αναγνωρίζουν όλοι».

«Τι θα γίνει με Ουάρντα»​

Ο Ουάρντα πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν με τη φανέλα του Ατρόμητου και το προσεχές καλοκαίρι είναι δεδομένη η παρουσία του στο Μουντιάλ. Υπάρχει πλάνο στον ΠΑΟΚ για το αν θα πωληθεί, αν υπάρξει συμφέρουσα πρόταση, ή αν θα συνεχίσει στην ομάδα;

«Το περασμένο καλοκαίρι, όταν ο ΠΑΟΚ έβαλε ρήτρα 3 εκατ. ευρώ στο συμβόλαιό του, είμαι σίγουρος ότι κάποιοι θα έλεγαν "σιγά μην τα πάρει ο ΠΑΟΚ αυτά τα χρήματα". Με τη σεζόν που πραγματοποιεί, όμως, και με δεδομένη την παρουσία του στο Μουντιάλ και σε μια εθνική ομάδα που ο πλανήτης θα την παρακολουθεί λόγω της παρουσίας του Σαλάχ στο ρόστερ της, τώρα όλοι βλέπουν ότι μπορεί να γίνει. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει κανέναν λόγο να συζητάει με ομάδες για την παραχώρησή του, αν δεν έρθει ο ίδιος ο Ουάρντα να πει ότι κάποιος προσφέρει τα χρήματα της ρήτρας και θέλει να πάει εκεί για να αγωνιστεί. Οπότε η μια ανάγνωση είναι να τον εκμεταλλευτεί ο ΠΑΟΚ αγωνιστικά, κάτι που θα πρέπει να συζητηθεί το προσεχές καλοκαίρι και η άλλη είναι να δει έναν παίκτη που τον πήρε με 400.000 ευρώ και μπορεί να του φέρει στα ταμεία 3 εκατ. ευρώ. Σε κάθε περίπτωση φαίνεται ότι ο ΠΑΟΚ θα είναι κερδισμένος από την περίπτωση του Ουάρντα είτε αγωνιστικά είτε οικονομικά».

«Τρεις παίκτες φέρνουν 11-12 εκατ. ευρώ»

Πώς περιμένεις την επόμενη μέρα στον σύλλογο; Παίκτες που θα έρθουν, θα φύγουν κ.λπ;

«Το περίεργο για τον ΠΑΟΚ είναι πως δεν υπάρχει συμβόλαιο που να λήγει, με εξαίρεση εκείνο του Μακ που ολοκληρώνεται ο δανεισμός του. Αν σε αυτούς προσθέσουμε και τους παίκτες του Ατρόμητου που θα πρέπει να κριθούν αν μπορούν να προσφέρουν στην ομάδα, τον Χαρίση που κάνει καλή σεζόν στο Βέλγιο και τον Ενρίκε που κάνει καλή σεζόν στο Αζερμπαϊτζάν, μαζεύεται πολύς κόσμος. Άρα τη δουλειά που δεν έκανε το περασμένο καλοκαίρι ο Λουτσέσκου, γιατί ήρθε στον ΠΑΟΚ αργά, θα την κάνει τώρα. Θα πρέπει να δούμε με ποιους θα πάει στην προετοιμασία, ποιους παίκτες θα κρατήσει αλλά και πώς θα αξιοποιήσει τα χρήματα από πιθανές μεταγραφές του συλλόγου. Ο Πρίγιοβιτς και ο Ουάρντα θα πάνε στο Μουντιάλ, που είναι η μεγαλύτερη βιτρίνα. Ο Χαρίσης το διάστημα που βρίσκεται στο Βέλγιο υπάρχει φημολογία ότι υπάρχει ήδη κρούση για την παραχώρησή του. Θεωρητικά και μόνο αν πουληθούν οι Πρίγιοβιτς, Ουάρντα και Χαρίσης, ο ΠΑΟΚ θα μαζέψει 11-12 εκατ. ευρώ. Χρήματα μπορεί να φέρει και ο Πέδρο Ενρίκε, για τον οποίο επίσης ακούγεται ότι υπάρχει ενδιαφέρον από την ομάδα στην οποία αγωνίζεται. Ο ΠΑΟΚ θα είναι γεμάτος με παίκτες και θα προσθήσει μέσω πωλήσεων να γεμίσει με λεφτά. Αλλά θα πρέπει να κάνει ο,τι έκανε την τελευταία μέρα του Αυγούστου του 2017, όταν έφερε πολλούς και καλούς παίκτες».

«Έχει κολλήσει η νέα Τούμπα»

Τέλος, θέλω να μου πεις δύο λόγια για τη νέα Τούμπα.

«Είναι ένα θέμα που φαίνεται ότι έχει κολλήσει στη γραφειοκρατία. Στον ΠΑΟΚ έχουν καταλάβει ότι από πλευράς αδειών ο καλύτερος δρόμος είναι να βγαίνουν άδειες για γκρέμισμα τμήματος του γηπέδου της Τούμπας και ανοικοδόμησής του τμηματικά. Οι τελευταίες τοποθετήσεις του Γιώργου Σαββίδη δείχνουν ότι δεν έχουν εγκαταλείψει αυτή την προσπάθεια με την οικογένειά του».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags