Facebook Pixel Sportdog.gr | «Ο ΠΑΟΚ αυτοπυροβολήθηκε, δεν πέθανε το "εμείς ή κανείς" - Φιέστα της ΑΕΚ με...»
| 2018-03-29 21:07:00

«Ο ΠΑΟΚ αυτοπυροβολήθηκε, δεν πέθανε το "εμείς ή κανείς" - Φιέστα της ΑΕΚ με...»

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
«Ο ΠΑΟΚ αυτοπυροβολήθηκε, δεν πέθανε το "εμείς ή κανείς" - Φιέστα της ΑΕΚ με...»

Ατακάρες από κιτρινόμαυρο ρεπόρτερ για grexit.

Την άποψη ότι οι πιθανότητες grexit είναι 50-50 εξέφρασε ο Σπύρος Δαρσινός. Μιλώντας στο sportdog.gr ο δημοσιογράφος της «Ώρας των Σπορ» σχολίασε την απόφαση για όσα έγιναν στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ και στάθηκε στην καθυστέρηση απόδοσης δικαιοσύνης, μία παρατήρηση που έκανε και ο Χέρμπερτ Χούμπελ στον Βαγγέλη Γραμμένο.

Ο συνάδελφος υποστήριξε, ότι με τις αντιδράσεις του ο ΠΑΟΚ αυτοπυροβολήθηκε και έθεσε σε κίνδυνο την παρουσία του στο ποδοσφαιρικό στερέωμα. «Η ευρωπαϊκή και η παγκόσμια συνομοσπονδία δεν θέλει τον ΠΑΟΚ στα ευρωπαϊκά Κύπελλα της νέας σεζόν», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Η συζήτηση δεν θα μπορούσε να μην περιστραφεί γύρω από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, τις ανανεώσεις συμβολαίων. Μεγαλύτερη εντύπωση όμως κάνουν τα λεγόμενά του για το μέρος που θα πανηγυρίσει η ΑΕΚ τον τίτλο, εφόσον τον κατακτήσει. Διαβάστε τη συνέντευξη που μας παραχώρησε.

Πως κρίνεις την απόφαση για το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ;

«Είναι ξεκάθαρα η απόφαση που περιμέναμε. Όλο αυτό το διάστημα της αναμονής, είναι αλήθεια, πως δεν μπήκα στη διαδικασία να σκεφτώ αν μία τέτοια ποινή είναι δίκαιη, βαριά ή ελαφριά. Το γεγονός πως στην ουσία εξισώνεται ένα κουτί μπύρας με ένα περίστροφο (ακριβώς ίδια η ποινή που δέχτηκε πέρυσι ο ΠΑΟ για τα γνωστό επεισόδιο με τον Ίβιτς), ίσως θα πρέπει να προβληματίσει τους... περιπτεράδες διότι στα ψυγεία τους κρύβουν... φονικά όπλα. Το χειρότερο σε όλη την υπόθεση ήταν φυσικά η καθυστέρηση, που λειτουργεί ξεκάθαρα προς την κατεύθυνση, της πιο ντροπιαστικής στιγμής στην ιστορία του ΠΑΟΚ: Της στιγμής που εκστομίστηκε το περίφημο «ή εμείς ή κανείς». Και είναι αυτό που... ξεπλένει τη μαύρη εικοσαετία του ελληνικού ποδοσφαίρου και αυτό που μας οδηγεί στο Grexit λόγω των εξαρτήσεων Γραμμένου».

Πως σχολιάζεις τις αντιδράσεις από πλευράς ΠΑΟΚ;

«Δεν περίμενα κάτι διαφορετικό. Ο ΠΑΟΚ πυροβόλησε και τα δυο του πόδια, μία με τον Γκαρθία (αλήθεια, αν μπορεί κάποιος να μου απαντήσει, όντως μοίραζε ρολά η διοίκηση της ΠΑΕ;) και μία με την εισβολή του Ιβάν Σαββίδη. Ένας ολοκληρωμένος οργανισμός, εταιρικός και μη, όπως αυτός του ΠΑΟΚ, έπρεπε κάπως ν’ αντιδράσει. Από υπερβολές έχουμε χορτάσει, στην πραγματικότητα τίποτα δεν προκαλεί έκπληξη σε αυτούς που παρακολουθούν καθημερινά την ειδησεογραφία. Μόνο που το παραλήρημα σε αυτή τη χρονική περίοδο ευνοεί νέες δυσμενείς παρατηρήσεις από τις Συνομοσπονδίες».

Τι πιστεύεις ότι θα γίνει στην έφεση;

«Έχω την εντύπωση πως η ποινή θα παραμείνει ως έχει. Να αυξηθεί (όπως ίσως να είναι και φυσιολογικό), δεν το νομίζω. Όπως επίσης δεν βλέπω να μειώνεται η ποινή. Δυστυχώς ο κ. Σκουτέρης (και λέω δυστυχώς διότι πρόκειται για έναν έντιμο δικαστικό λειτουργό), έχει στις... πλάτες του μία άλλη εντελώς περίεργη (μεταμεσονύχτια) απόφαση και είναι πρακτικά αδύνατο να ελιχθεί μέσα στα νομικά μονοπάτια».

Έτσι όπως διαμορφώθηκε η βαθμολογία υπάρχει σιγουριά στην ΑΕΚ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος;

«Σιγουριά υπήρχε και πριν, στις τάξεις των παικτών. Το βλέπαμε όλοι πως η ΑΕΚ δεν φοβόταν τίποτα και κανέναν. Σε επίπεδο τεχνικού τιμ υπήρχε πάντοτε ανησυχία και ίσως είναι αυτό που κράτησε τους πάντες σε εγρήγορση στο αγωνιστικό τμήμα. Το ίδιο θα συμβεί εκτιμώ και τώρα, μέχρι ώρας δεν έχω κάποια πληροφόρηση. Η διοίκηση πάλι ήταν και είναι πιο εγκρατής. Ακόμη και τώρα κρατούν χαμηλούς τόνους. Από τον κόσμο, αφουγκράζομαι ενθουσιασμό. «Καλημέρα πρωταθλητή μου», φωνάζει ο ένας στον άλλο!»

Θα έρθει Grexit, ποια είναι η εκτίμησή σου;

«Όπως είπα και πριν, το «ή εμείς ή κανείς» είναι αυτό που μας έχει βάλει σε μεγάλους μπελάδες. Και πιστεύω ακράδαντα, πως το «ή εμείς ή κανείς» δεν έχει... πεθάνει ακόμη. Σχολίασα πρόσφατα στην «ΩΡΑ» πως τα επεισόδια «βοήθησαν» την ΑΕΚ να δει ποιοι είναι οι σύμμαχοί της στη μάχη της εξυγίανσης. Δυστυχώς, οι εκφράσεις... θαυμασμού και οι... συμβουλές του Σάββα Θεοδωρίδη προς τον Ιβάν Σαββίδη στο περιθώριο του ΠΑΟΚ-ΟΣΦΠ, τα λένε όλα. Ο ΟΣΦΠ, δεν το πιστεύω που το λέω, αλλά είχε δίκιο. Κάποιοι ήθελαν να γίνουν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη. Η διαφορά είναι πως όταν οι παλιοί χαλίφηδες έκαναν ότι έκαναν, όλα τα... παιδάκια κάθονταν φρόνιμα. Δεν υπήρχαν ούτε ρολά, ούτε όπλα, όχι τουλάχιστον σε κοινή θέα. Αν ο Σαββίδης ήθελε εξυγίανση, δεν θα έκανε ό,τι έκανε υπό του στενότερου monitoring από τη FIFA στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Πιστεύω πως η ευρωπαϊκή και η παγκόσμια Συνομοσπονδία δεν θέλει τον ΠΑΟΚ στα ευρωπαϊκά Κύπελλα της νέας σεζόν, ελέω της εικόνας του Σαββίδη. Γι’ αυτό ίσως και το -3 να μην κατευνάσει τα νεύρα της... Τρόικας. Πραγματικά, δίνω 50-50».

Η διακοπή θα επηρεάσει τους παίκτες στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό;

«Τόσο ο Λάζαρος, τόσο ο Μπακάκης όσο και ο Μπακασέτας έδειξαν σε καλή κατάσταση στα ματς της Εθνικής. Γύρισαν βέβαια με... αναμνηστικά (Λάζαρος και Μπακάκης με μικροπροβλήματα). Στα φιλικά οι... ρεζέρβες ήταν επίσης καλές. Ο ρυθμός προπόνησης ήταν σε γενικές γραμμές νορμάλ. Αν θα επηρεάσει κάτι την ομάδα είναι πως θα έχει άγχος, διότι πρακτικά θέλει 3 νίκες σε 5 παιχνίδια. Αν δεν έρθει η πρώτη, κόντρα στον ΠΑΟ, ίσως να προκύψει εκνευρισμός».

Πως τους έχει ετοιμάσει ο Χιμένεθ ψυχολογικά με όσα έχουν προηγηθεί σε εξωαγωνιστικό επίπεδο;

«Δεν άλλαξε κάτι σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες, αν δεν κάνω κάποιο τρομερό λάθος. Μπόλικο... μπλα μπλα, μερικά ρεπό και δουλειά σα να προετοιμάζονται για αγώνα. Το θέμα της ψυχολογίας στην ΑΕΚ είναι στον... αυτόματο. Οι παίκτες έχουν τη δική τους ρουτίνα ψυχολογικής αποφόρτισης, κάτι που απορρέει από τις μεταξύ τους προσωπικές σχέσεις και τις σχέσεις που έχουν από τον Χιμένεθ μέχρι και με τον Κορομηλά».

Τι γίνεται με τις ανανεώσεις;

«Λογικά μέσα στη μέρα ή αύριο, θα έχουμε το οριστικό με τον Τσιγκρίνσκι. Λίγο καθυστέρησε η ομάδα με το θέμα του Λάζαρου, αν και το δικαιολογεί μέσω του... παραφορτωμένου Φεβρουαρίου, πράγμα που έχει τη βάση του. Λογικά θα τελειώσει και αυτό καλά. Μπερδεμένα είναι τα πράγματα με τον Κονέ, καθότι μιλάμε για μία πολύ ιδιόμορφη κατάσταση δανεισμού. Με Σιμόες η ΑΕΚ βρίσκεται στα μισά του δρόμου. Αλλά και αυτό πιστεύω θα τελειώσει θετικά. Δεν θυμάμαι κάποιο άλλο ανοικτό μέτωπο, καθότι του Γιόχανσον το θεωρώ τελειωμένο αρνητικά».

Αν το κατακτήσει η ΑΕΚ το πρωτάθλημα που θα γίνει η φιέστα;

«Στους δρόμους της Νέας Φιλαδέλφειας, με τη σύμφωνη γνώμη του δημάρχου της πόλης!»

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags