Facebook Pixel Ο Αύγουστος του "κόφτη"
| 2011-08-13 11:28:00

Ο Αύγουστος του "κόφτη"

Ο Αύγουστος του "κόφτη"

Δεν είναι η πρώτη φορά που έννοιες όπως ο "προγραμματισμός" και η "οργάνωση" στις μεταγραφές αποτελούν άγνωστη λέξη για τις ελληνικές ομάδες. Μόνο που φέτος η κατάσταση αντί να βελτιωθεί χειροτερεύει.

Γράφει ο Σπύρος Νταγιάκος.

Φτάσαμε στα μέσα Αυγούστου και δεκαπέντε μέρες πριν από την σέντρα του νέου πρωταθλήματος οι περισσότερες ομάδες έχουν τρανταχτές αδυναμίες σε μία ή και περισσότερες βασικές θέσεις της ενδεκάδας. Και δεν αναφερόμαστε σε μικρομεσαίους αλλά σε ΠΑΕ που θα πρωταγωνιστήσουν.

Ξεκινώντας από τον Ολυμπιακό, οι φίλοι της ομάδας ακούν για αμυντικό χαφ και αμυντικό χαφ - ηγέτη δεν βλέπουν. Ο «Νο 1» στόχος για αυτήν τη θέση έπαιξε σε πρωτοσέλιδο από τον… Μάιο, και ακόμα το θέμα παραμένει ανοιχτό. Ο Σάντσες από την αρχή του καλοκαιριού μέχρι και πριν από μία εβδομάδα μονοπωλούσε το ενδιαφέρον.

Οι μέρες πέρασαν, νέα ονόματα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας για την ομάδα του Πειραιά, αλλά ο Βαλβέρδε δεν έχει ακόμα στα χέρια του τον κατάλληλο ποδοσφαιριστή που θα ανεβάσει το επίπεδο και που θα προσδώσει σιγουριά εν όψει και της συμμετοχής στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Γιατί μπορεί εντός συνόρων τα πράγματα να είναι πιο εύκολα, αλλά εκτός αρχίζουν τα ζόρια. Και αν θέλουν πραγματικά φέτος να σταθούν επάξια στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, θα πρέπει άμεσα να δώσουν λύση στο κορυφαίο αγωνιστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει σταθερά σε όλη την προετοιμασία η ομάδα. Το γεγονός ότι ο Φέισα άργησε δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία ούτε έκπληξη, με βάση το γεγονός ότι όλοι ήξεραν πως θα χρειαστεί κάποιο εξτρά χρόνο.

Ακόμη χειρότερη είναι η κατάσταση στην ΑΕΚ. Εκεί όπου μπορεί να μην υπάρχουν χρήματα διαθέσιμα, όμως μια συνολική ματιά στο πώς χειρίστηκαν τα μεταγραφικά ζητήματα δημιουργεί πολλά ερωτηματικά.

Και σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό, τα κενά είναι πολύ περισσότερα. Ο Ντιόπ έφυγε και άφησε πίσω του το χάος. Ο Μίτσελ συνεχίζει στην Πριμέρα και ο Χιμένεθ έμεινε να παραπονιέται για τους παίκτες που δεν έχει. Και να ήταν μόνο εκεί το πρόβλημα. Η Ενωση δεν έχει ακραίο χαφ ούτε για δείγμα.

Ο Μπερνς και ο Λεονάρντο ουσιαστικά δεν υπολογίζονται από τον προπονητή και όσοι επιθετικογενείς παίκτες αποκτήθηκαν είναι κολλημένοι στον άξονα. Εκεί άλλωστε είναι η θέση τους και δύσκολα θα καταφέρουν να βοηθήσουν στα άκρα. Μιλάμε για αετό χωρίς… φτερά. Εν κατακλείδι και οι δυο ψάχνουν τον βασικότερο παίκτη της ενδεκάδας, ο οποίος θα κρίνει σε μεγάλο τι ομάδες θα παρουσιάσουν τη νέα χρονιά. Και δεν είναι οι μόνες...

Πηγή: Εξέδρα

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags