Facebook Pixel Sportdog.gr | «Πρωτόγνωρα όσα έγιναν, αυτό είπα στον Σαββίδη»!
| 2018-04-05 14:30:00

«Πρωτόγνωρα όσα έγιναν, αυτό είπα στον Σαββίδη»!

Sportdog Team
«Πρωτόγνωρα όσα έγιναν, αυτό είπα στον Σαββίδη»!

Για όσα έγιναν στην Τούμπα με την ΑΕΚ μίλησε ο Μαουρίσιο.

 

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο ραδιοφωνικό PAOK24 στον Libero 107.4:

Ποια είναι η ψυχολογία, κι αν νιώθεις πως η... μπόρα πέρασε;

"Ήταν μια δύσκολη κατάσταση, πρωτόγνωρη για όλους μας. Το αφήνουμε πίσω, δεν μπορούμε άλλο να σκεφτόμαστε αυτό που συνέβη. Πρέπει να συγκεντρωθούμε στο μέλλον, αν μείνουμε με τις σκέψεις για ότι συνέβη, μόνο δυσκολίες θα προκαλέσουμε στους εαυτούς μας και στην προσπάθειά μας. Προετοιμαστήκαμε και αγωνιστήκαμε όλοι τη σεζόν σαν πρωταθλητές και αυτό δείξαμε και μέσα στο γήπεδο. Στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο δείξαμε ποιες είναι οι δυνατότητες μας, ακόμη και μετά από μια δύσκολη στιγμή, δείξαμε και μέσα στο γήπεδο πως όλο αυτό το έχουμε αφήσει πίσω.

Όπως είπα, αγωνιστήκαμε και προετοιμαστήκαμε όλοι για να είμαστε πρωταθλητές. Είναι λίγο δύσκολο η ΑΕΚ να χάσει όλα τα παιχνίδια της και εμείς να κερδίσουμε τα δικά μας, παρ΄όλα αυτά εμείς θα συνεχίσουμε για τις τέσσερις νίκες. Υπάρχει και ο στόχος της δεύτερης θέσης, είναι σημαντικό. Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό μέσα στο γήπεδο".

Ήταν η πρώτη φορά που βρέθηκε αντιμέτωπος με μια τέτοια κατάσταση στην καριέρα του;

"Πράγματι, συνέβη πρώτη φορά στην καριέρα μου και στη ζωή μου. Όχι απλά το έζησα, αλλά πριν δεν το είχα δει κάπου, δεν το είχα διαβάσει.. Είναι εκπληκτικό. Δεν θέλω να γυρνάω σε αυτό, τελείωσε. Πρέπει να μιλάμε για ποδόσφαιρο και να προχωρήσουμε. Είναι μια σεζόν, κατά τη διάρκεια της οποίας, χάσαμε τρία με τέσσερα παιχνίδια μέσα στη χρονιά και δεν είμαστε πρωταθλητές. Είναι αξιοπερίεργο όχι μόνο για εμάς αλλά για οποιαδήποτε ομάδα.

Εμείς το αποδείξαμε στο γήπεδο. Αυτό κρατάμε. Σαν οργανισμός που λέγεται ΠΑΟΚ. Κάναμε τη δουλειά μας όσο καλύτερα γίνεται και αυτό κρατάμε ως διάθεση πως από την πλευρά μας κάναμε ότι περνούσε από το χέρι μας αγωνιστικά. Από κει και πέρα, ότι συνέβη είναι απίστευτο.

Το είπα και πριν, δεν τα παρατάμε για το πρωτάθλημα, δεν έχει τελειώσει κάτι. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολες οι πιθανότητες αλλά είμαστε έτοιμοι να εκμεταλλευτούμε κάθε ευκαιρία. Πρέπει να κάνουμε τέσσερις νίκες. Όπως συνέβη όλο αυτό πρώτη φορά, έτσι αντίστοιχα να συμβεί και κάτι στο πρωτάθλημα...

Εμείς οφείλουμε να έχουμε το μυαλό μας στο γήπεδο και να πάρουμε όλα τα παιχνίδια".

Σε όσους σε έπαιρναν τηλέφωνο από Βραζιλία - Ρωσία και σε ρωτούσαν τι συνέβη, τι απαντούσες;

"Η αλήθεια είναι πως στην αρχή μου τηλεφώνησαν φίλοι από το εξωτερικό και με ρώτησαν τι συνέβη, πως έχει η κατάσταση. Εμείς εδώ γνωρίζουμε τι έγινε, ξέρουμε τις καταστάσεις, πως το ένα έφερε το άλλο, είμαστε γνώστες της κατάστασης. Αλλά αυτοί οι άνθρωποι είδαν απλά μια εικόνα, αυτή που έφτασε στο εξωτερικό. Με πήραν τηλέφωνο, φοβήθηκαν. Τους εξήγησα πως έχει η κατάσταση, όλη την ιστορία. Γιατί δεν είναι απλά μια εικόνα. Αυτή η εικόνα έχει μια ιστορία από πίσω, ήθελα να μάθουν τι έχει συμβεί, κάτι που το αντιλήφθηκαν".

Τι έγινε στην επίμαχη φάση με το γκολ του Βαρέλα και τι συζήτησες εκείνη την ώρα με τον Ιβάν Σαββίδη;

"Εκείνη την στιγμή δεν κατάλαβα τι συνέβη. Προσπάθησα απλά η μπάλα να μην με ακουμπήσει. Στην αρχή, είχα την εντύπωση πως το γκολ ήταν οφσάιντ τα πρώτα δευτερόλεπτα, όταν είδα όμως να μην διαμαρτύρεται κανένας και τους συμπαίκτες του να έχουν φύγει στην κερκίδα, τον διαιτητή να έχει δείξει σέντρα κανονικά, έσπευσα και γω στους πανηγυρισμούς. Αντιλήφθηκα πως δεν έχω ακουμπήσει μπάλα, από τη στιγμή που εμένα ρωτούσαν οι συμπαίκτες μου, το γκολ ήταν κανονικό. Δεν επηρέασα σε καμία περίπτωση τη φάση γιατί ήμουν πίσω από τον τερματοφύλακα όταν έγινε. Δυστυχώς για πρώτη φορά στα χρονικά είδαμε μια απόφαση να αλλάζει αλλά τουλάχιστον εγώ είμαι "καθαρός" πως δεν έκανα κάτι. Η φάση ήταν καθαρή. Όταν κατέβηκε ο κ.Σαββίδης κάτω, του είπα ότι ακύρωσαν το γκολ και εκεί νευρίασε...".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags