Facebook Pixel Η μεγάλη επιστροφή του Σεσκ
| 2011-08-13 13:15:00

Η μεγάλη επιστροφή του Σεσκ

Η μεγάλη επιστροφή του Σεσκ

Τικ, τακ πλησιάζει! Τικ, τακ είναι ακόμα πιο κοντά. Τικ, τακ έρχεται. Τικ, τακ... ήρθε. Γράφει ο Διονύσης Μαρίνος.

Από χθες το πρωί οι καταλανικές εφημερίδες άρχισαν να μετρούν αντίστροφα, αλλά ευτυχώς γι' αυτές δεν χρειαζόταν να περιμένουν επί ματαίω. Γύρω στις 2.05 τοπική ώρα γράφτηκε με bold κεφαλαία γράμματα το ευκταίο της υπόθεσης: «Επιτέλους, ο Σεσκ επιστρέφει σπίτι». Η Μπαρτσελόνα είχε αποδυθεί σε μια καταδρομική επιχείρηση από πέρυσι το καλοκαίρι για τα μάτια και τα πόδια (φυσικά) του Φάμπρεγας.

Χρειάστηκε να περάσουν 365 μέρες για να επιβεβαιωθεί πως όταν θέλεις κάτι και έχεις τον τρόπο να το αποκτήσεις, δύσκολα θα το χάσεις μέσα από τα χέρια σου. Παρά το γεγονός ότι η υπόθεση έτεινε να εξελιχθεί σε σίριαλ, τελικώς είναι φανερό πως η σφοδρή επιθυμία του παίκτη να επιστρέψει στην πατρογονική γη έπειτα από οκτώ χρόνια απουσίας έκαμψε τις αντιστάσεις της Αρσεναλ και του Αρσέν Βενγκέρ.

Φυσικά δεν θα πρέπει να παραλείψουμε και το διόλου αμελητέο ποσό των 40 εκατομμυρίων ευρώ που θα προσφέρουν οι «μπλαουγκράνα» στους «κανονιέρηδες» για τον παίκτη. Η δαπάνη αυτή έρχεται βέβαια σε αναντιστοιχία με τη γενικότερη τάση στην αγορά για μείωση των μεταγραφικών «μπαμ» και την περιστολή των τρελών συμβολαίων. Φαίνεται, όμως, πως οι μεγάλοι του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου έχουν τη δυνατότητα (ακόμα) να κινούνται πέριξ της σκληρής πραγματικότητας, δίχως να τους αγγίζουν άμεσα τα οικονομικά ζητήματα.

Δεν είναι ο μεγαλύτερος παίκτης που θα φορέσει τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, ούτε αυτός που θα την ανεβάσει άλλο ένα επίπεδο. Ηδη η συγκεκριμένη ομάδα βρίσκεται αρκετά μακριά από αρκετούς διώκτες της εντός και εκτός Ισπανίας. Ηδη αρκετές αμφιβολίες τίθενται για το ποια θέση του επιφυλλάσει ο Γκουαρδιόλα στην 11άδα, αλλά και για το κατά πόσο θα καταφέρει να εκτοπίσει κάποιον από την ήδη πανίσχυρη μεσοεπιθετική ζώνη της Μπάρτσα.

Ολα αυτά είναι κατανοητά και ενδέχεται να αποτελούν ζωτικό κομμάτι της ποδοσφαιροκουβέντας. Βλέπετε, σε άλλες χώρες εξακολουθούν να ασχολούνται με αυτά τα... πεζά ζητήματα που άπτονται του παιχνιδιού και δεν καταναλώνουν φαιά ουσία με παράγοντες, παραγοντίσκους, μαφίες και παρασκήνιο. Ας είναι!

Για το αν ταιριάζει ή όχι ο Σεσκ στην Μπαρτσελόνα καλό να είναι να απαντήσει ο καθ' ύλην αρμόδιος, που δεν είναι άλλος από τον προπονητή της. Για να τον θέλει, πάντως, επιμόνως από πέρυσι, όλο και κάτι (!) θα έχει δει σε αυτόν που όλοι οι υπόλοιποι αρχίζουν τώρα να το ψάχνουν.

Οπως κι αν έχει, το ζητούμενό μας δεν είναι αυτό αλλά το ότι ακόμα και σε εποχές ισχνών αγελάδων για την Ευρώπη (δεν είναι μόνο η Ελλάδα που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα), άλλο περισσότερο και άλλο λιγότερο, τα μεγάλα κλαμπ μεταφράζουν την απόσταση που τα χωρίζει από όλα τα υπόλοιπα σε... έτη φωτός. Κινούνται σε ένα παράλληλο σύμπαν, που ελάχιστοι μπορούν να το κατοικήσουν. Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης, αλλά τη στιγμή που εκατοντάδες ομάδες σε όλη την Ευρώπη ψάχνουν στο βάθος του ταμείου τους και βρίσκουν... πέτρες, τα βαριά χαρτιά του ποδοσφαιρικού χρηματιστηρίου γίνονται βαρύτερα. Αδικη που είναι η ζωή...

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags