Facebook Pixel Sportdog.gr | «Κλέβει» κορυφαίο του ΠΑΟ η ΑΕΚ; - Πώς θα γίνει το deal με Έλληνα άσο, τι «κουφό» ζήτησε ο Χιμένεθ
| 2018-04-06 11:45:00

«Κλέβει» κορυφαίο του ΠΑΟ η ΑΕΚ; - Πώς θα γίνει το deal με Έλληνα άσο, τι «κουφό» ζήτησε ο Χιμένεθ

του Γιώργου Θεοδωράκη
«Κλέβει» κορυφαίο του ΠΑΟ η ΑΕΚ; - Πώς θα γίνει το deal με Έλληνα άσο, τι «κουφό» ζήτησε ο Χιμένεθ

Μεταγραφικός οργασμός στην Ένωση, οι πρώτες κινήσεις της νέας σεζόν.

Η ΑΕΚ έχει εξασφαλίσει σε μεγάλο βαθμό την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος και ήδη έχουν αρχίσει τα πρώτα σενάρια σχετικά με τον μεταγραφικό της σχεδιασμό.

Μάλιστα, στα ρεπορτάζ της ομάδας υπάρχουν συγκεκριμένα ονόματα ως στόχοι της Ένωσης, με τον Ρόμπιν Λουντ του Παναθηναϊκού να είναι ένα απ' αυτά που ξεχωρίζουν.

Ο Φινλανδός άσος παρουσιάζεται να αποτελεί διακαή πόθο των Κιτρινόμαυρων και, μάλιστα, θεωρείται ότι μπορεί να γίνει ο νέος... Νίκλας Χουλτ, ο οποίος τον περασμένο Γενάρη άφησε το Τριφύλλι για χάρη της ΑΕΚ.

Πάντως, όπως σας έχουμε ξαναγράψει, οι δύο περιπτώσεις δεν μπορούν να συγχέονται, καθώς ο Σουηδός μπακ ήθελε να παραμείνει στην Ελλάδα σε αντίθεση με τον Ρούμπιν Λουντ, ο οποίος προτιμάει να συνεχίσει την καριέρα του στο εξωτερικό (Αγγλία) και ήδη το γραφείο που τον εκπροσωπεί εργάζεται για μια τέτοια μεταγραφή.

Εξάλλου, αξίζει να σημειωθεί ότι ανεξάρτητα με τις προθέσεις που υπάρχουν στην ΑΕΚ, ακόμα δεν έχει γίνει καμία επίσημη κίνηση προς την πλευρά του παίκτη.

Θα γίνει το... Κονέ;

Στο μεταξύ, μία από τις βασικές προτεραιότητες της Ένωσης παρουσιάζεται να είναι η αγορά των δικαιωμάτων του Παναγιώτη Κονέ. Κάτι που, πάντως, δε μοιάζει τόσο εύκολο, από τη στιγμή που η Ουντινέζε δεδομένα θα ζητήσει τον... ουρανό με τ' άστρα από την ελληνική ομάδα.

Παράλληλα, δεν τίθεται θέμα ανανέωσης του δανεισμού του διεθνούς μέσου, μιας και το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι του 2019, επομένως ο ιταλικός σύλλογος θέλει να αποκομίσει όσο τον δυνατόν περισσότερα έσοδα.

Η υπόθεση, λοιπόν, είναι ζόρικη για την ΑΕΚ, ωστόσο μπορεί να βοηθήσει ο παίκτης, που δεδομένα επιθυμεί να συνεχίσει στην Ένωση και τη νέα σεζόν. Επομένως, μπορεί να πιέσει προς αυτή την κατεύθυνση, διεκδικώντας ακόμα και την ελευθερία του, αν δει ότι η Ουντινέζε δεν είναι διαλλακτική στις διαπραγματεύσεις.

Εξάλλου, ο ίδιος είναι πρόθυμος να ρίξει κατά πολύ τις απαιτήσεις του (+650.000), προκειμένου να υπογράψει συμβόλαιο με τους Κιτρινόμαυρους, κάτι που σημαίνει ότι δεν είναι εμπόδιο το υψηλό του κασέ.

Όπως και να έχει, το ζήτημα του Παναγιώτη Κονέ αναμένεται να ξεκαθαρίσει σε βάθος χρόνου και δεν αποκλείεται τελικά η ΑΕΚ να φτάσει στο σημείο να πληρώσει ένα... λογικό ποσό στην Ουντινέζε, αν έχει φτάσει τέλος καλοκαιριού και δεν έχει υπάρξει εξέλιξη.

Η έκπληξη του Χιμένεθ

Όσον αφορά τις εκκαθαρίσεις που αναμένονται στο ρόστερ, δεν αποκλείεται να γίνει μία μεγάλη έκπληξη από τον Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος παρουσιάζεται να είπε στον Άνταμ Τζανετόπουλο πως τον υπολογίζει, παρόλο που όλη τη φετινή σεζόν του έδωσε ελάχιστες ευκαιρίες.

Αν ισχύει, λοιπόν, το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, ο Έλληνας άσος αναμένεται να μείνει στο ρόστερ, ως εφεδρική λύση, ενώ δεν αποκλείεται να έχει προγραμματιστεί κάποια άλλη αποχώρηση από το κέντρο της άμυνας.

Πάντως, μοιάζει ακατανόητη αυτή η απόφαση του κόουτς της ΑΕΚ, για έναν παίκτη που πραγματικά δεν... έβλεπε μέσα στη σεζόν και, μάλιστα, πολλές φορές αγνόησε ακόμα κι όταν δεν είχε λύσεις στο κέντρο της άμυνας (προτιμώντας τον ακραίο μπακ Μιχάλη Μπακάκη).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags