Facebook Pixel Sportdog.gr | Άστραψε και βρόντηξε ο Βοργιάς: «Πέναλτι για σεμινάριο - Κόκκινη στον Μπουφόν, ας πρόσεχε»!
Ποδόσφαιρο
| 2018-04-12 14:55:00

Άστραψε και βρόντηξε ο Βοργιάς: «Πέναλτι για σεμινάριο - Κόκκινη στον Μπουφόν, ας πρόσεχε»!

του Γιώργου Κτενά
Άστραψε και βρόντηξε ο Βοργιάς: «Πέναλτι για σεμινάριο - Κόκκινη στον Μπουφόν, ας πρόσεχε»!

Φοβερό ξέσπασμα για τη φάση που δίχασε όλο τον πλανήτη.
 

Σωστά δόθηκε το πέναλτι στο 93΄ της αναμέτρησης της Ρεάλ Μαδρίτης με τη Γιουβέντους, ως φάση μάλιστα που θα μπορούσε να διδάσκεται σε σεμινάριο διαιτησίας, σύμφωνα με όσα σχολίασε στο sportdog.gr ο Σωτήρης Βοργιάς.

Ο παλαίμαχος διαιτητής αναφέρθηκε, ακόμα, στην αποβολή του Μπουφόν με κόκκινη κάρτα, σχολιάζοντας ότι ήταν επιβεβλημένο να την αντικρύσει ο Ιταλός τερματοφύλακας με την αντίδραση που είχε.

Κύριε Βοργιά, πώς είδατε τη φάση του 93ου λεπτού στον χθεσινό αγώνα;

«Πρόκειται για μια καθαρή φάση πέναλτι, από αυτές που πρέπει να διδάσκονται σε σεμινάριο. Ο επιθετικός δέχεται μια καλή πάσα και έρχεται ο αμυντικός με ταχύτητα, πέφτει πάνω του και τον ανατρέπει. Οι διαμαρτυρίες που έγιναν μετά, αφορούσαν το χρονικό σημείο που έδωσε το πέναλτι και όχι την ίδια τη φάση».

Μπορεί να σχετίζεται η ώρα του αγώνα με την απόφαση ενός διαιτητή;

«Ο αγώνας αρχίζει στο πρώτο λεπτό και τελειώνει στο τελευταίο. Οι παραβάσεις που γίνονται δεν μπορούν να σχετίζονται με βάση το σκορ ή το σημείο του αγώνα. Τέτοιες φάσεις είναι για να παραδειγματίζονται και οι δικοί μας διαιτητές και να εφαρμόζουν ό,τι έχουν μάθει στις σχολές διαιτησίας, όποια στιγμή του αγώνα κι αν συμβεί κάτι».

Τέλος, θέλω να μου πείτε πώς σχολιάζετε την αποβολή του Μπουφόν, στο τελευταίο μεγάλο παιχνίδι της καριέρας του;

«Η κόκκινη κάρτα ήταν δικαιολογημένη και επιβεβαλημένη, ενώ θεωρώ ότι ο διαιτητής θα μπορούσε να είχε δείξει κι άλλη κόκκινη ή κίτρινες κάρτες. Σε γενικές γραμμές ήταν πολύ καλή η διαιτησία χθες. Δεν σημαίνει τίποτα που ήταν το τελευταίο μεγάλο ματς του Μπουφόν, από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο πρέπει να είσαι τζέντελμαν. Δεν εννοούνται τέτοιες διαμαρτυρίες και να μην κάνει πειθαρχικό έλεγχο ο διαιτητής».
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags