Facebook Pixel Sportdog.gr | Έξυπνο «μπαμ» Μαρτίνς - Φέρνει μπακ «πύραυλο», φωτιά στην πτέρυγα - Ρεπορτάζ με ονόματα (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2018-04-16 09:10:00

Έξυπνο «μπαμ» Μαρτίνς - Φέρνει μπακ «πύραυλο», φωτιά στην πτέρυγα - Ρεπορτάζ με ονόματα (ΒΙΝΤΕΟ)

του Παναγιώτη Νικολάου
Έξυπνο «μπαμ» Μαρτίνς - Φέρνει μπακ «πύραυλο», φωτιά στην πτέρυγα - Ρεπορτάζ με ονόματα (ΒΙΝΤΕΟ)

Γρήγορος και επιθετικός ο αντι-Ομάρ. Έχει «μάτι» ο Πορτογάλος...

Μπορεί από τον Ολυμπιακό να έχουν τονίσει πως δεν πρόκειται να ασχοληθούν με μεταγραφές μέχρι να τελειώσει το πρωτάθλημα και να υπάρχει ματς σήμερα, ωστόσο στο εξωτερικό τα σενάρια δίνουν και παίρνουν σχεδόν σε καθημερινή βάση.

Η παρουσία στην Ελλάδα του Πέδρο Μαρτίνς και οι συνεχείς επαφές του με τους διοικούντες την πειραϊκή ομάδα προκαλούν διάφορες συζητήσεις γύρω από το σχεδιασμό της νέας περιόδου και στην Πορτογαλία επιμένουν πως ο 48χρονος τεχνικός έχει ήδη καταστρώσει κάποια πλάνα όπως και ότι δεν θα αφήσει το χρόνο να περάσει ανεκμετάλλευτος...

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πέδρο Μαρτίνς παρουσιάζεται να έχει ρίξει ήδη τα... δίχτυα του σε (τουλάχιστον) δύο πρώην παίκτες του, των οποίων το συμβόλαιο εκπνέει το καλοκαίρι και είναι ελεύθεροι να διαπραγματευτούν με όποια ομάδα επιθυμούν. 

Ο λόγος γίνεται για τον 29χρονο, Ζοσέ Λίον της Ρίο Αβε (φωτό αριστερά), καθώς και τον 30χρονο Ζοάο Αουρέλιο της Γκιμαράες, παίκτες με τους οποίους έχει συνεργαστεί με επιτυχία στο πρόσφατο παρελθόν ο νυν τεχνικός του Ολυμπιακού. 

Ο πρώτος είναι Βραζιλιάνος δεξιός μπακ με πορτογαλικό διαβατήριο και έχει συνεργαστεί επιτυχημένα για δύο σεζόν με τον Πέδρο Μαρτίνς. Φέτος έχει 1 γκολ και 2 ασίστ σε συνολικά 29 ματς, ενώ συνολικά, έχει φορέσει 178 φορές τη φανέλα της ίδιας ομάδας, με επιδόσεις 3 γκολ και 10 ασίστ. Ο Ζοσέ Λιόν έχει αγωνιστεί και εκτός Πορτογαλίας, καθώς φόρεσε 15 φορές τη φανέλα της Κλουζ στη Ρουμανία, σημειώνοντας ένα γκολ.

Σύμφωνα με τους Ιβηρες, θα φύγει σίγουρα από τη Ρίο Αβε αυτό το καλοκαίρι, καθώς αισθάνεται πως έκλεισε ο κύκλος του στην ομάδα και θα ήθελε να συνεργαστεί ξανά με τον Πέδρο Μαρτίνς.  

Άλλες αναφορές θέλουν τον τεχνικό του Ολυμπιακού να ασχολείται πολύ σοβαρά με την περίπτωση του Πορτογάλου δεξιού μπακ της Γκιμαράες, Ζοάο Αουρέλιο, ο οποίος επίσης έχει συμβόλαιο που φτάνει στο τέλος του το καλοκαίρι. Φέτος έχει 2 ασίστ σε 29 ματς, ενώ έχει δεχτεί πρόταση ανανέωσης από την Γκιμαράες.

Αν και δεν έχει βγει καθόλου από τη χώρα, θεωρείται αρκετά πληθωρικός παίκτης, καθώς έχει αγωνιστεί και σαν αριστερός μπακ, ενώ φημίζεται για τα ανεβάσματά του στο γήπεδο και για τις βοήθειες που προσφέρει από θέσεις πιο επιθετικογενείς σε σχέση με του καθαρόαιμου μπακ.

Πέραν της Γκιμαράες με την οποία έχει αγωνιστεί συνολικά σε 61 ματς (χωρίς γκολ, αλλά με 8 ασίστ), μεγάλη καριέρα έχει κάνει και στη Νασιονάλ Μαδέιρα, έχοντας φορέσει τη φανέλα της 234 φορές με 10 γκολ και 16 ασίστ.

Οι συγκεκριμένες πληροφορίες από την Πορτογαλία έρχονται σε μια περίοδο κατά την οποία δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα συνεχίσουν στην ομάδα ο Ομάρ Ελαμπντελαουί και ο Ιγκόρ Σίλβα, ενώ την ίδια ώρα, παραμένουν στην επικαιρότητα οι αναφορές πως έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για να επιστρέψει πίσω στο... λιμάνι της καρδιάς του ο Βασίλης Τοροσίδης, έπειτα από 5,5 χρόνια παραμονής στην Ιταλία.

Αλλωστε και το συμβόλαιο του «Τόρο» με την Μπολόνια  φτάνει στο τέλος του σε αυτό το καλοκαίρι, που προβλέπεται εξαιρετικά «καυτό» στον Πειραιά.

Yπενθυμίζουμε ότι στη λίστα του Πέδρο Μαρτίνς υπάρχει μία ακόμα περίπτωση από την Πορτογαλία. Όπως σας αποκαλύψαμε με χθεσινό ρεπορτάζ, εξετάζεται και ο Γιόζιπ Μίσιτς της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags