Facebook Pixel Sportdog.gr | Όταν έκοψαν τον Πούσκας από τον Εθνικό και άλλαξε η ιστορία της Α’ Εθνικής!
| 2018-04-19 10:55:00

Όταν έκοψαν τον Πούσκας από τον Εθνικό και άλλαξε η ιστορία της Α’ Εθνικής!

Sportdog Team
Όταν έκοψαν τον Πούσκας από τον Εθνικό και άλλαξε η ιστορία της Α’ Εθνικής!

Απίστευτη ιστορία από τη δεκαετία του 50'!

O Φέρεντς Πούσκας δεν χρειάζεται συστάσεις στους γνώστες της ιστορίας του ποδοσφαίρου, αφού θεωρείται ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, έχοντας κατακτήσει τρία Κύπελλα Πρωταθλητριών και πέντε πρωταθλήματα Ισπανίας με τη Ρεάλ Μαδρίτης και έχοντας υπάρξει ο μεγάλος ηγέτης της μεγάλης γενιάς εθνικής Ουγγαρίας, που έφτασε στον τελικό του Μουντιάλ 1954.

Κι όμως, ο κορυφαίος Ούγγρος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών, καθώς και δύο ακόμα τεράστιοι παίκτες, ο Σάντορ Κόκτσις και ο τερματοφύλακας Γκιούλα Γκρόσικτς έφτασαν μια ανάσα από τον Εθνικό Πειραιώς!

Με τον πρόεδρο της ομάδας, Δημήτρη Καρέλλα, να χειρίζεται προσωπικά τις υποθέσεις, στις 20 Απριλίου 1957 οι τρεις παίκτες έφτασαν στην Αθήνα με σκοπό να πάρουν μεταγραφή στον Εθνικό, τη φανέλα του οποίου είχαν ήδη φορέσει σε φιλικά παιχνίδια λίγες ημέρες νωρίτερα.

Ωστόσο, το τριπλό μεταγραφικό χτύπημα που θα άλλαζε για πάντα την ιστορία του ελληνικού, ίσως και του ευρωπαϊκού, ποδοσφαίρου δεν έγινε ποτέ εξαιτίας της αντίδρασης  των υπόλοιπων ομάδων του πρωταθλήματος, που υποστήριξαν ότι ο Εθνικός δρα ως επαγγελματικό σωματείο.

Οι τρεις «μεγάλοι» (Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΑΕΚ) ζήτησαν την τιμωρία του πειραϊκού συλλόγου, ο οποίος τιμωρήθηκε με μηδενισμό και αποβολή από το πρωτάθλημα στις 20 Μαΐου 1957 με αιτιολογία την «διεξαγωγή φιλικών αγώνων με τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές της αυτοεξόριστης εθνικής Ουγγαρίας».

Κάπως έτσι, ο Εθνικός έχασε την ευκαιρία να κυριαρχήσει στο πρωτάθλημα και οι Έλληνες φίλαθλοι να θαυμάσουν από κοντά δύο τεράστιους παίκτες. Ο Πούσκας κατέληξε στην Ισπανία τον Ιούνιο του 1958, όπου μεγαλούργησε με τη Ρεάλ Μαδρίτης και έγινε ένας από τους παίκτες-σύμβολα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags