Facebook Pixel Sportdog.gr | Ποιος... Ταϊλανδός; «Ντου» Ισραηλινών στον ΠΑΟ - Τι παίζει με Ρέστη, η άφιξη-θρίλερ και ο... ΠΑΟΚ
| 2018-04-23 12:15:00

Ποιος... Ταϊλανδός; «Ντου» Ισραηλινών στον ΠΑΟ - Τι παίζει με Ρέστη, η άφιξη-θρίλερ και ο... ΠΑΟΚ

του Νίκου Στεργίου
Ποιος... Ταϊλανδός; «Ντου» Ισραηλινών στον ΠΑΟ - Τι παίζει με Ρέστη, η άφιξη-θρίλερ και ο... ΠΑΟΚ

Xαμός για το Τριφύλλι, όλες οι τελευταίες καυτές πληροφορίες!

Μπορεί ο Γιάννης Αλαφούζος να δήλωσε δις πως αποδέχεται πλήρως την πρόταση της «Pan Asia» για την αγορά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ωστόσο ακόμα μόνο σίγουρο δεν είναι πως το deal μπορεί να προχωρήσει, καθώς απομένουν ακόμα να γίνουν αρκετά για να ολοκληρωθεί μία τόσο μεγάλη συμφωνία.

Παράλληλα, υπάρχουν αρκετά ερωτήματα και απορίες σχετικά με το πώς έφτασαν οι δύο πλευρές στο σημείο να επικοινωνούν μέσω ανακοινώσεων, ενώ δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμα οικονομικός έλεγχος της ΠΑΕ, κάτι που προκάλεσε και την έντονη αντίδραση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ο οποίος εξέφρασε την αντιρρήσεις του για τους χειρισμούς της «πράσινης» διοίκησης, κάτι που εκφράστηκε και μέσω του χθεσινού πρωτοσέλιδου της «Πράσινης» (δείτε το ΕΔΩ).

Πιθανότητες και Ρέστης

Tην ίδια στιγμή, υπάρχει η αίσθηση ότι τόσο ο νυν ιδιοκτήτης της ΠΑΕ όσο και ο Παϊρότζ Πιενγκμπονγκσάντ χειρίζονται την όλη υπόθεση και επικοινωνιακά, η κάθε πλευρά για τα δικά της συμφέροντα. Μάλιστα, πολλοί λένε ότι ο Γιάννης Αλαφούζος περίμενε από τον Ταϊλανδό επενδυτή να αποσύρει το ενδιαφέρον του...

Από τη μεριά του, βέβαια, ο Παϊρότζ Πιενγκμπονγκσάντ αντέδρασε στην αρχική θέση του αφεντικού της ΠΑΕ, αφού υπήρχε ένα «κενό» στη μεταξύ τους συνεννόηση που έχει να κάνει με τα χρέη που θα καλυφθούν από τον νυν ιδιοκτήτη, κάτι που, πάντως, φαίνεται να αποκαταστάθηκε από τη δεύτερη (χθεσινή) ανακοίνωση του Γιάννη Αλαφούζου. Αν και όσοι γνωρίζουν όλα τα δεδομένα των μέχρι τώρα επαφών, θεωρούν ότι δεν υπάρχουν παραπάνω από 20% πιθανότητες για να επιτευχθεί οριστική συμφωνία.

Αξίζει δε, να σημειωθεί ότι στην ανακοίνωση που εξέδωσε η «Pan Asia» το Σάββατο ξεκαθαρίστηκε ότι μόνος ένας είναι ο εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος του Παϊρότζ Πιενγκμπονγκσάντ στην Ελλάδα, προφανώς για να ξεκαθαριστεί πως δεν υπάρχουν άλλοι μεσάζοντες, όπως παρουσιάζονται πιθανότατα στο παρασκήνιο, μία σημείωση που ενδεχομένως να αναφερόταν ακόμα και στα σενάρια που υπάρχουν περί «εμπλοκής» του Βίκτωρα Ρέστη.

Επίσης, αυτό που γράφεται περί ενδιαφέροντος του Ταϊλανδού για την Ντιναμό Βουκουρεστίου, ισχύει, με μια σημαντική διαφορά. Οι Ρουμάνοι ισχυρίζονται πως έχει μεσολαβήσει στο deal ο Πίνι Ζάχαβι, φέρνοντας στην Ντιναμό όχι την «Pan Asia» ή Ταϊλανδούς, άλλα Άραβες. Στην πραγματικότητα, όμως, αυτός που κάνει τη διαπραγμάτευση (ο Ταϊλανδός) είναι δικός του άνθρωπος.

«Ντου» Ισραηλινών

Όσον αφορά τα πρώτα σενάρια, για το πλάνο που έχουν οι Ασιάτες για τον «νέο Παναθηναϊκό», κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά. Έχουν διαρρεύσει διάφορα ονόματα, όπως του Ισραηλινού προπονητή της Ανόρθωσης, Ρόνι Λέβι, όμως, τίποτα δεν μπορεί επιβεβαιωθεί σε αυτή τη φάση.

Όπως, άλλωστε, σας αποκάλυψε το sportdog.gr, ήδη έχουν γίνει επαφές με τον Ισραηλινό, Αβραάμ Γκραντ, για να αναλάβει το πόστο του γενικού διευθυντή στον Παναθηναϊκό, κάτι που επιβεβαίωσε ο ίδιος μιλώντας off the record σε συμπατριώτες του, ενώ δεν αποκλείεται να κάνει σχετικά και επίσημη δήλωση. 

Όπως φαίνεται, μάλιστα, θα πρέπει να θεωρείται σίγουρη η εμπλοκή στο deal του Ισραηλινού μεγαλομάνατζερ, Πίνι Ζάχαβι, αν κρίνουμε από μέχρι τώρα περιπτώσεις (από την πατρίδα του) που έχουν διαρρεύσει και φέρονται να απασχολούν τους νέους επενδυτές.   

Άφιξη και θρίλερ

Όπως και να έχει, πάντως, το πιο σημαντικό στην παρούσα φάση είναι να έρθει ο Ταϊλανδός επενδυτής στην Αθήνα και να αρχίσει τις τελικές συζητήσεις με την «πράσινη» ΠΑΕ. Όπως αναφέρει ένα σενάριο, οι εκπρόσωποι της «Pan Asia» είναι πιθανό να επισκεφθούν την Ελλάδα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, κάτι που σημαίνει ότι η διαπραγμάτευση μπορεί να εξελιχθεί σε.... θρίλερ, δεδομένου ότι τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και ο σύλλογος κινδυνεύει ακόμη και με υποβιβασμό.

Εξάλλου, στην πρόσφατη συνάντηση που είχε ο Γιάννης Αλαφούζος με τις τηλεοπτικά «άστεγες» ομάδες δεν προέκυψε κάποια συμφωνία, κάτι που σημαίνει ότι μεγαλομέτοχος του Τριφυλλιού δεν κατάφερε να τις πάρει και με το μέρος του, όσον αφορά την ψηφοφορία που εκκρεμεί να γίνει για την αλλαγή της ποινής περί υποβιβασμού.

Βέμερ και ΠΑΟΚ

Παράλληλα, σε αναμμένα κάρβουνα παραμένουν και οι παίκτες της ομάδας, που θεωρούν ότι η διοίκηση τους «κρέμασε» σε ό,τι αφορά τη μάχη για την 5η θέση (τελευταίος μεγάλος στόχος της χρονιάς), μετά την ποινή για το -3 στην υπόθεση του Γενς Βέμερ, ενώ αναμένουν άμεσα το υπόλοιπο 70% του Δεκεμβρίου, το οποίο, πάντως, είναι πολύ δύσκολο να καταβληθεί, τουλάχιστον με τα υπάρχοντα δεδομένα.

Πάντως, δεν αναμένεται οι «πράσινοι» να καταφύγουν ξανά στη λύση της αποχής, καθώς άπαντες θέλουν να είναι σε ετοιμότητα για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Οι περισσότεροι βλέπουν το ματς ως «τελικό» για να αποδείξουν πράγματα και να εξασφαλίσουν ενδεχομένως μια καλή μεταγραφή για το καλοκαίρι.  
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags