Facebook Pixel Ένα παιδί που ωρίμασε απότομα!
| 2011-08-15 23:36:00

Ένα παιδί που ωρίμασε απότομα!

Ένα παιδί που ωρίμασε απότομα!

Στα 16 του χρόνια, μετακόμισε από τη Βαρκελώνη στο Λονδίνο, αφήνοντας όμως πίσω την καρδιά του. Ο Σεσκ Φάμπρεγας, γνώριζε ότι η μοίρα θα τον οδηγούσε ξανά στη Μπαρτσελόνα. Οχτώ χρόνια απουσίας ήταν πολλά αλλά και σημαντικά με την Άρσεναλ. Το england365.gr αποδίδει τον δικό του φόρο τιμής στον Σεσκ Φάμπρεγας.

Για να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά, όταν ξεκινάς την ποδοσφαιρική σου καριέρα από τη «La Masia» και μαθαίνεις τα μυστικά του αθλήματος δίπλα σε θρυλικές μορφές, τότε έχεις άστρο. Όταν στην ηλικία των 16 ετών παίρνεις φανέλα βασικού σε παιχνίδι της Άρσεναλ στην Πρέμιερ Λιγκ, όταν γίνεσαι ο νεότερος ποδοσφαιριστής και σκόρερ στην ιστορία της ομάδας και όταν από τα 21 σου χρόνια φοράς στο μπράτσο το περιβραχιόνιο του αρχηγού μιας εκ των σπουδαιότερων αγγλικών συλλόγων, τότε δεν έχεις απλά άστρο. Έχεις λιώσει πολλά ζευγάρια παπούτσια για να πετύχεις… Αυτό έχει κάνει και ο Σεσκ Φάμπρεγας!

Σπουδαίος ποδοσφαιριστής, απλός άνθρωπος


Η επιτυχία δεν στάθηκε ποτέ αφορμή για να «χάσει» το μυαλό του. Ο Ισπανός μέσος είχε μυηθεί στην κατάλληλη ποδοσφαιρική φιλοσοφία στη Βαρκελώνη και η υπογραφή συμβολαίου με την Άρσεναλ, το 2003, ήταν η αρχή ενός μεγάλου και γεμάτου δόξες δρόμου. Στην ηλικία των 16 ετών και 177 ημερών, ο Φάμπρεγας πραγματοποιεί το ντεμπούτο του με τη φανέλα των «κανονιέρηδων», σε παιχνίδι κόντρα στη Ρόδεραμ (28 Οκτωβρίου 2003) και γίνεται ο νεότερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του συλλόγου. Δύο μήνες αργότερα, θα γίνει και ο νεότερος σκόρερ των Λονδρέζων (16 ετών και 212 ημερών), όταν βρήκε το δρόμο για τα δίχτυα στην αναμέτρηση με τη Γουλβς, τη 2α Δεκεμβρίου του ίδιου έτους.

Τον Νοέμβριο του 2008 χρίζεται αρχηγός της Άρσεναλ, στη σπουδαιότερη στιγμή της καριέρας του, μέχρι την επόμενη. Με το περιβραχιόνιο στο μπράτσο, αυτομάτως αναλαμβάνει ρόλο οδηγού και ηγέτη και τα πηγαίνει περίφημα. Η ποδοσφαιρική του ωρίμανση είναι τέτοια που προκαλεί μέγιστη εντύπωση και όλοι μιλούν για τον νέο στυλοβάτη της ομάδας του Αρσέν Βενγκέρ.

Ασσίστ… με το τσουβάλι!


Ο νευραλγικός χώρος της μεσαίας γραμμής, όπου αγωνίζεται ο Σεσκ Φάμπρεγας, θέλει… πνευμόνια, ικανότητες και πάνω απ’ όλα ψύχραιμες σκέψεις και αποφάσεις την κρίσιμη στιγμή. Με λίγα λόγια, θέλει τον Ισπανό διεθνή! Με τις συνολικές του ασσίστ να ξεπερνούν τις 100 στα 303 ματς που αγωνίστηκε για λογαριασμό της Άρσεναλ, «σέρβιρε» τα γκολ στους συμπαίκτες του και στις 57 φορές που του δόθηκε η ευκαιρία, το πήρε πάνω του και «τιμώρησε» τους αντιπάλους του.

Τη σεζόν 2007-2008, κάνει προσωπικό ρεκόρ ασσίστ, με 19 «συστημένες» μπαλιές! Την περσινή αγωνιστική περίοδο, παρά το γεγονός πως έπαιξε μόλις 25 παιχνίδια, μέτρησε 14 ασσίστ με τον συνολικό αριθμό να ξεπερνάει τις 71 την προηγούμενη πενταετία! Η έννοια του αμυντικού μέσου με δημιουργικό ρόλο είναι πλέον… ταυτόσημη με το όνομα του Σεσκ Φάμπρεγας, του οποίου η ορατότητα απλώνεται σε ολόκληρο το γήπεδο, πράγμα που απέκτησε στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα και ανέπτυξε στο έπακρο στην Άρσεναλ.

Περήφανος με το εθνόσημο


Η τελευταία τριετία για τον Σεσκ Φάμπρεγας και την εθνική ομάδα της Ισπανίας, σκορπίζει μονάχα περηφάνια στους Ίβηρες! Φτάνοντας στην κορυφή της Ευρώπης το 2008 και σε αυτή του κόσμου το καλοκαίρι του 2010, στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής, ο 24χρονος άσος είναι εν ενεργεία Παγκόσμιος Πρωταθλητής! Οι στιγμές που αγωνίζεται με τη φανέλα με το εθνόσημο στο στήθος είναι πλέον τέτοιες, που μόνο ικανοποίηση και ευτυχία του προκαλούν. Το τελευταίο Μουντιάλ αποτελεί την σπουδαιότερη στιγμή στην ποδοσφαιρική του καριέρα και από σήμερα, εύχεται να βοηθήσει τη Μπαρτσελόνα να κατακτήσει τα πάντα στο διάβα της, όπως ακριβώς το 2009, με τα έξι τρόπαια. Εξάλλου, αυτή είναι και η σφοδρή του επιθυμία, αφού πρώτα στο «Χάιμπουρι» και έπειτα στο «Έμιρεϊτς», πανηγύρισε μόλις ένα Κύπελλο Αγγλίας (2005) στα οχτώ χρόνια παρουσίας του.

Ο Σεσκ Φάμπρεγας είναι ένα παιδί που ωρίμασε (ποδοσφαιρικά) απότομα. Ποτέ του όμως, δεν έχασε ότι το πολυτιμότερο στοιχείο που πήρε στη «La Masia». Την αγάπη για τη Μπαρτσελόνα και τη σωστή φιλοσοφία γύρω από το άθλημα. Από σήμερα, είναι ένας ευτυχισμένος άνθρωπος. Welcome home Cesc…

ΠΗΓΗ: england365.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags