Facebook Pixel Sportdog.gr | Βόμβες για Σκουτέρη, τελικό, Τίγρη - Τα... αμάσητα, η οργή στο ΟΑΚΑ και η «συμμαχία» του Ιβάν
Ποδόσφαιρο
| 2018-04-29 15:05:00

Βόμβες για Σκουτέρη, τελικό, Τίγρη - Τα... αμάσητα, η οργή στο ΟΑΚΑ και η «συμμαχία» του Ιβάν

Sportdog Team
Βόμβες για Σκουτέρη, τελικό, Τίγρη - Τα... αμάσητα, η οργή στο ΟΑΚΑ και η «συμμαχία» του Ιβάν

Ρεπόρτερ του ΠΑΟΚ σε μια συνέντευξη-κόλαση στο sportdog.gr.

Την άποψη ότι στον τελικό Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ μπορεί να μην εξελιχθούν όλα ομαλά στο εξωαγωνιστικό κομμάτι, λόγω της οργής που επικρατεί στους οπαδούς του ΠΑΟΚ, εξέφρασε στο sportdog.gr ο Χρήστος Παυλίδης

Ο ρεπόρτερ του Δικεφάλου στο inpaok.gr εξήγησε γιατί ο κόσμος της ομάδας είναι αγανακτισμένος και κάνει λόγο για «κλοπές», ενώ τόνισε πως ο δικαστής Σκουτέρης δέχθηκε «αμάσητους» όλους τους ισχυρισμούς της ΑΕΚ.

Παράλληλα, μίλησε για την επόμενη μέρα στην Τούμπα, αποκαλύπτοντας πως ο Ιβάν Σαββίδης θα... απαντήσει σε όλα βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη, ενώ εξήγησε τι τελικά συνέβη στη «συμμαχία» με τον Δημήτρη Μελισσανίδη, χαρακτηρίζοντας «πολύ δυνατό» τον ηγέτη της Ένωσης στο παρασκήνιο.

- Αρχικά, να κάνουμε ένα σχόλιο για την απόφαση της έφεσης τώρα που κάθισε η σκόνη. Τι πιστεύεις ότι τελικά επηρέασε τον δικαστή Σκουτέρη; Από τον ΠΑΟΚ κατηγόρησαν ανοιχτά πολιτικά πρόσωπα για παρέμβαση. Μπορούμε να μιλήσουμε με... ονόματα και διευθύνσεις; 

«Στην οικογένεια του ΠΑΟΚ υπάρχει ένα τεράστιο αίσθημα αδικίας και οργής για τις αποφάσεις του αγώνα με τον Ολυμπιακό που δεν ξεκίνησε ποτέ και του ματς με την ΑΕΚ που δεν τελείωσε, ενώ ο Δικέφαλος του Βορρά προηγήθηκε με 1-0 στο 90’. Όλοι μιλάνε ξεκάθαρα για "κλοπές". Ήταν αποφάσεις που περισσότερο στηρίχθηκαν στην πίεση της κοινής γνώμης για βαριές τιμωρίες, παρά στα στοιχεία που υπήρχαν. Η εικόνα του όπλου του Ιβάν Σαββίδη επισκίασε κάθε άλλο στοιχείο. Ο Σαββίδης μπήκε στον αγωνιστικό χώρο για να πάρει την ομάδα και να φύγει όταν ο Κομίνης έδειξε να ακυρώνει άδικα το γκολ του Βαρέλα. Αρχικά δεν είχε το όπλο σε κοινή θέα, αλλά κάτω από το μπουφάν του. Όταν έβγαλε το μπουφάν, μετά την αρχική του είσοδο στο γήπεδο, φάνηκε το όπλο δεμένο στη ζώνη του, αλλά δεν έγινε αντιληπτό μέσα στον αγωνιστικό χώρο, παρά μόνο όταν εμφανίστηκαν οι πρώτες φωτογραφίες. Δεν το είχε πάνω του για να απειλήσει κανέναν, αλλά ήταν λάθος ότι το είχε μαζί του στο γήπεδο. Όλα τα άλλα είναι υπερβολές και προπαγάνδα για να πλήξουν την εικόνα του Σαββίδη και του ΠΑΟΚ.

Ποτέ δεν απείλησε κανέναν, ούτε το χρησιμοποίησε, ούτε είχε σκοπό να το χρησιμοποιήσει. Αυτά είναι εικασίες και θεωρίες συνωμοσίας. Θεωρώ ότι οι παίκτες της ΑΕΚ ποτέ δεν τρομοκρατήθηκαν από το όπλο. Αυτό ήταν και παραμένει ένα αστείο επιχείρημα για να πάρει η Ένωση στα χαρτιά το ματς που έχανε. Όπως και έγινε. Είναι γελοίο να επιμένει κάποιος ότι όντως δήθεν τρομοκρατήθηκαν. Όπως γελοία ήταν και όλη η στάση του Κομίνη. Και φυσικά ο τρόπος συνέταξε το φύλλο αγώνος αφήνοντας ένα σωρό ασάφειες και κενά, τα οποία άφηναν ανοιχτές πολλές ερμηνείες και παρερμηνείες για το τι πραγματικά είχε γίνει. Ο Κομίνης δεν είχε το σθένος να πάει να καταθέσει και να πει την αλήθεια, όσες φορές κλήθηκε και έτσι τελικά έριξαν τον ΠΑΟΚ μια καταδικαστική τιμωρία που του στέρησε τον τίτλο. 

Όσον αφορά τις πολιτικές πιέσεις, θεωρώ ότι ο Κοντονής δεν προστάτεψε τον Σκουτέρη στις επιθέσεις που δέχονταν συνεχώς από διάφορες πλευρές (ότι δήθεν προστατεύει τον ΠΑΟΚ κτλ), ενώ ο Βασιλειάδης και για το ματς του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό και για το παιχνίδι με την ΑΕΚ έκανε δηλώσεις τιμωρίας του Δικέφαλου πριν βγουν οι δικαστικές αποφάσεις. Προδίκαζε το αποτέλεσμα των δικαστηρίων. Επίσης διαψεύστηκαν οικτρά όσοι υποστήριζαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει δώρο το πρωτάθλημα στον ΠΑΟΚ. Αυτά τα έλεγαν και τα διέδιδαν αυτοί που έχουν πάρει τόσα κρατικά δώρα όσο κανείς άλλος...

«Τα δέχθηκε "αμάσητα" ο Σκουτέρης»

Η απόρριψη της έφεσης στηρίχθηκε στα στοιχεία της πρωτόδικης τιμωρίας, χωρίς να ληφθούν υπόψη όσα προσκόμισε ο ΠΑΟΚ και σε δεύτερο βαθμό. Το video των αποδυτηρίων διέψευδε το σενάριο της τρομοκράτησης των παικτών της ΑΕΚ και έδειχνε ότι ο Κομίνης ήθελε να ξεκινήσει ξανά το ματς μετά την προσωρινή διακοπή, αλλά η επιτροπή εφέσεων θεώρησε ότι σφύριξε στα αποδυτήρια όχι για την επανέναρξη του παιχνιδιού αλλά για να καλέσει κοντά του τους ανθρώπους της ΑΕΚ. Δέχθηκε "αμάσητα" όλα τα επιχειρήματα της Ένωσης και τίποτα από όσα προσκόμισε ο ΠΑΟΚ. Έτσι ο τίτλος κρίθηκε δικαστικά και όχι μέσα στα γήπεδα, αφού το βράδυ της 11ης Μαρτίου αντί να βρεθεί ο ΠΑΟΚ στο +1 από την ΑΕΚ (με νίκη που πιθανότητα θα έφερνε το καθαρό γκολ του Βαρέλα στο 90’) βρέθηκε τελικά στο -8».

- Όπως αποφασίστηκε ο Δικέφαλος θα κατέβει κανονικά στον τελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ. Είναι μια ευκαιρία να αποδείξει ότι όντως είναι η καλύτερη ομάδα της φετινής σεζόν; Τι βλέπεις να γίνεται σε αυτό το παιχνίδι, δεδομένου ότι αναμένεται να γίνει στην Αθήνα και την έδρα της Ένωσης; Ο Δημήτρης Μελισσανίδης ήδη έχει ανάψει τα αίματα με τη δήλωση περί... Μάο, Μάο. 

«Ένας τελικός Κυπέλλου, ένα μονό παιχνίδι, δεν μπορεί να αποτελεί απόδειξη για το ποιος είναι καλύτερος. Μέσα στο 2017 ο ΠΑΟΚ έπαιξε με την ΑΕΚ πέντε φορές. Η Ένωση κέρδισε τα τέσσερα από τα πέντε ματς, αλλά ο Δικέφαλος του Βορρά επικράτησε στον τελικό του Βόλου με 2-1 και πήρε το Κύπελλο. Ένας τελικός είναι πάντα ένα παιχνίδι ειδικών συνθήκων και δεν κερδίζει απαραίτητα ο καλύτερος. Και ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ θέλουν να αποδείξουν πολλά σε αυτό το ματς, αλλά στα μάτια μου δεν κρίνεται σε ένα μόνο μονό παιχνίδι ποιος είναι καλύτερος. Κρίνεται ένας τίτλος, αλλά όχι ποια ομάδα ήταν συνολικά ανώτερη τη σεζόν. Για μένα ο ΠΑΟΚ έπαιξε συνολικά φέτος καλύτερο ποδόσφαιρο (ειδικά τους τελευταίους πέντε μήνες) και αυτό φαίνεται και μέσα από την στατιστική και τα νούμερα (παρότι οι αριθμοί στο ποδόσφαιρο δε λένε πάντα την αλήθεια). 

«Δεν έχω καλό προαίσθημα για τον τελικό, έχουν οργή οι ΠΑΟΚτσήδες»

Για το τι μπορεί να γίνει στον τελικό πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι δεν έχω καλό προαίσθημα. Μακάρι να διαψευστώ, αλλά υπάρχει μεγάλη οργή και αγανάκτηση στον κόσμο του ΠΑΟΚ λόγω της αδικίας με την «κλοπή» του πρωταθλήματος. Όσο για τις δηλώσεις του Δημήτρη Μελισσανίδη, είχαν σίγουρα εμπρηστικό περιεχόμενο και έριξαν περισσότερο λάδι στη φωτιά που καίει τον τελευταίο καιρό». 

- Ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις της ΠΑΕ; Ποια θα είναι η αντίδραση τόσο για την απόφαση της έφεσης όσο και για την επόμενη μέρα.

«Ο ΠΑΟΚ προσφεύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο, αλλά προσωπικά δεν πιστεύω ότι θα αλλάξει η απόφαση της τιμωρίας που βγήκε στους δύο πρώτους βαθμούς. Όσο για την επόμενη μέρα, είναι δεδομένο ότι ο Δικέφαλος είναι πλέον μόνιμος διεκδικητής της κορυφής στην Ελλάδα και ο Ιβάν Σαββίδης σκοπεύει να ρίξει κι άλλα χρήματα στην ομάδα για να γίνει ακόμη πιο ισχυρή την επόμενη σεζόν. Έκανε ομάδα για να κερδίζει και τους διαιτητές, τώρα θα κάνει ομάδα για να κερδίζει και τους δικαστές…». 

- Όσον αφορά τις τιμωρίες, υπάρχει το -2 για του χρόνου, μπορεί να στοιχίσει στην ομάδα και για τη νέα σεζόν όσον αφορά την κατάκτηση του πρωταθλήματος; 

«Σίγουρα κάθε λεπτομέρεια παίζει ρόλο όταν κάνεις πρωταθλητισμό. Και το -2 δεν είναι μια απλή λεπτομέρεια, αλλά ένα σημαντικό μειονέκτημα. Ωστόσο δεν μπορούμε να ξέρουμε από τώρα τι θα γίνει του χρόνου».

-Τρία χρόνια ο Σαββίδης εκτός Τούμπας, πώς θα το αντιμετωπίσει ο Ιβάν; Ακούγεται ότι πλέον θα βγει μπροστά ο γιος του Γιώργος, που ήδη είναι πολύ ενεργός. Ισχύει;

«Η τιμωρία του Ιβάν Σαββίδη είναι βαριά, αλλά δεν πρόκειται να φύγει από τον ΠΑΟΚ. Ξαναλέω ότι οι πληροφορίες μας λένε ότι θα ρίξει ακόμη περισσότερα χρήματα. Ο μεγάλος γιος του, ο Γιώργος, είναι πλέον και μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ, αλλά οι αποφάσεις συνεχίζουν να λαμβάνονται από τον Ιβάν Σαββίδη». 

«Γι' αυτό συμμάχησε ο Σαββίδης, δυνατός εκτός ο Μελισσανίδης»

- Τελικά, η "συμμαχία" (αν υπήρχε) με την ΑΕΚ αποδείχθηκε ότι... χαντάκωσε τον ΠΑΟΚ. Ο Ολυμπιακός βγήκε εκτός μάχης, αλλά η Ένωση λέγεται ότι αποδείχθηκε πολύ δυνατή στο παρασκήνιο (το δήλωσε δημόσια και ο Αλέξης Κούγιας). Τι πρέπει να κάνουν στην Τούμπα για να αλλάξουν τα... κόζια;

«Ο ΠΑΟΚ δεν ήθελε, ούτε θέλει να υπάρχει παρασκήνιο. Αυτό προσπάθησε και συνεχίζει να προσπαθεί. Και η φετινή χρονιά απέδειξε ότι ο Ιβάν Σαββίδης δεν έγινε ποτέ (ούτε ήθελε να γίνει) "Χαλίφης στη θέση του Χαλίφη". Έχετε δει τις ομάδες πολλών "χαλίφηδων" να τρώνε τόσες τιμωρίες, όσες ο ΠΑΟΚ των τελευταίων χρόνων; "Συμμάχησε" με τον Μελισσανίδη για να ανατρέψουν το σάπιο σύστημα που υπήρχε, αλλά στόχος στο Σαββίδη και του ΠΑΟΚ ήταν και παραμένει ένα καλύτερο και πιο καθαρό ποδόσφαιρο. Αυτό δεν αλλάζει από τη μια μέρα στην άλλη. Σφυρίγματα πήραν όλες οι ομάδες, και φυσικά έγιναν και πολλά ανθρώπινα λάθη. Δεν πήγαν όμως όλα "μονόμπαντα" προς μια κατεύθυνση όπως άλλα χρόνια. Βέβαια, στο τελικό ταμείο, όλοι είδαμε ποιος "σπρώχτηκε" και εννοήθηκε περισσότερο. Όλοι ξέραμε το παρελθόν του Μελισσανίδη, απλά φέτος έδειξε πόσο δυνατός είναι και εκτός γηπέδων».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags