Facebook Pixel Sportdog.gr | Τρόμος στον ΠΑΟ μετά τη σωτηρία - ΣΟΚ από την ανατροπή - Το... ρόστερ του Ταϊλανδού!
| 2018-05-03 18:24:00

Τρόμος στον ΠΑΟ μετά τη σωτηρία - ΣΟΚ από την ανατροπή - Το... ρόστερ του Ταϊλανδού!

του Νίκου Στεργίου
Τρόμος στον ΠΑΟ μετά τη σωτηρία - ΣΟΚ από την ανατροπή - Το... ρόστερ του Ταϊλανδού!

Κι όμως, δεν έχει ξεφύγει από την πιο μαύρη μέρα στην ιστορία του.

Η σημερινή ημέρα ήταν πολύ σημαντική για τον Παναθηναϊκό, καθώς η Superleague αποφάσισε να αλλάξει τον κανονισμό  περί υποβιβασμού για τις μη αδειδοτημένες ομάδες, δίνοντας ανάσα στους Πράσινους.

Παρόλα αυτά οι ποινές που προβλέπονται για τις ομάδες που δεν παίρνουν αδειοδότηση είναι πολύ βαριές. Όπως αποφάσισε η διοργανώτρια αρχή, οι μη αδειοδοτημένοι σύλλογοι θα ξεκινήσουν το επόμενο πρωτάθλημα με αφαίρεση 6 βαθμών και απαγόρευση μεταγραφών.

Συγκεκριμένα, θα μπορούν να κάνουν μόλις τρεις μεταγραφές (ή ανανεώσεις) για παίκτες άνω των 23 ετών, μία στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο κι όσοι παίκτες U23 αποκτηθούν θα πρέπει να είναι οπωσδήποτε Έλληνες. 

Γίνεται εύκολα κατανοητό, λοιπόν, ότι με τα παραπάνω δεδομένα η παραμονή του Παναθηναϊκού στη μεγάλη κατηγορία θα είναι από δύσκολη έως απίθανη, αφού ουσιαστικά το ρόστερ που θα κατεβάσει θα αποτελείται από μία "διευρυμένη" ομάδα Νέων.

Αυτό σημαίνει ότι οι Πράσινοι οδεύουν προς μια χρονιά με μεικτό μπάτζετ που θα φτάνει τα 5 εκατομμύρια ευρώ, είτε παραμείνει στο τιμόνι ο Γιάννης Αλαφούζος είτε η ομάδα αλλάξει χέρια και περάσει στον Παϊρότζ Πιενγκμποσάντ.

Πρόκειται για ένα πλάνο, το οποίο ανεξαρτήτως όλων των υπόλοιπων υποθέσεων της ΠΑΕ, είναι το μόνο, που φαίνεται άμεσα εφαρμόσιμο και προφανώς πιο προχωρημένο από οτιδήποτε άλλο. Με αυτά τα νούμερα, ο Παναθηναϊκός θα μπορέσει να επιβιώσει οικονομικά, ωστόσο αγωνιστικά η παραμονή του στην κατηγορία θα είναι εξαιρετικά δύσκολη!  

Mένει να δούμε τη βαρύτητα της εξέλιξης αυτής, όσον αφορά τις προθέσεις του Ταϊλανδού επενδυτή για την αγορά των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags