Facebook Pixel Sportdog.gr | Τελικός Μαρσέιγ-Ατλέτικο! Στην παράταση ο Μήτρογλου, δεν… σεβάστηκε τον Βενγκέρ ο Κόστα (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2018-05-04 00:45:00

Τελικός Μαρσέιγ-Ατλέτικο! Στην παράταση ο Μήτρογλου, δεν… σεβάστηκε τον Βενγκέρ ο Κόστα (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Τελικός Μαρσέιγ-Ατλέτικο! Στην παράταση ο Μήτρογλου, δεν… σεβάστηκε τον Βενγκέρ ο Κόστα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ματσάρες στα ημιτελικά, με Μαδριλένους και Μασσαλούς να χαμογελούν!

Χαμός έγινε στους αποψινούς ημιτελικού του Europa League, με τις Ατλέτικο Μαδρίτης και Μαρσέιγ να παίρνουν οριακές προκρίσεις κόντρα σε Άρσεναλ και Σάλτσμπουργκ και να σχηματίζουν το ζευγάρι του τελικού της 16ης Μαΐου στη Λιόν.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης νίκησε 1-0 την Άρσεναλ και στέρησε από τον Αρσέν Βενγκέρ την ευκαιρία να διεκδικήσει ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο, ενώ η Μαρσέιγ του Κώστα Μήτρογλου ηττήθηκε με 2-1 από τη Σάλτσουργκ, όμως το γκολ που πέτυχε στο 116ο λεπτό της παράτασης, της έδωσε την πρόκριση για τον τελικό!

Ατλέτικο Μαδρίτης - Άρσεναλ 1-0

Χωρίς ευρωπαϊκό τρόπαιο θα ολοκληρώσει την 22χρονη θητεία του στην Άρσεναλ, αφού οι Κανονιέρηδες δεν τα κατάφεραν στη Μαδρίτη και είδαν την Ατλέτικο να παίρνει την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό του Europa League.

Το ματς ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για την Άρσεναλ, καθώς μόλις στο 8' ο Κοσιελνί υπέστη ρήξη αχιλλείου τένοντα και έγινε αναγκαστική αλλαγή.

Οι Κανονιέρηδες έψαχναν ένα γκολμ, όμως στο πρώτο ημίχρονο δεν κατάφεραν να απειλήσουν παρά μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις.

Όχι μόνο αυτό, αλλά δέχθηκαν το γκολ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων από τον Ντιέγκο Κόστα μετά από ασίστ του Γκριεζμάν, το οποίο έμελλε να είναι το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης.

Μία από τα ίδια ήταν και το δεύτερο ημίχρονο, καθώς με εξαίρεση δύο καλά σουτ από Τζάκα και Μχιταριάν, που δεν βρήκαν δίχτυα, η Άρσεναλ δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την κατοχή μπάλας που είχε.

Κάπως έτσι, το σκορ δεν άλλαξε και η Ατλέτικο πήρε την πρόκριση για τον τελικό. Συνεπώς, η Άρσεναλ είπε "αντίο" και στο Champions League της επόμενης περιόδου, αφού η κατάκτηση του Europa League ήταν η μοναδική της ελπίδα για να πάρει το εισιτήριο για τη διοργάνωση!

 

Атлетико - Арсенал . Обзор матча. Лига Европы 2017/18 от ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

 

Σάλτσμπουργκ – Μαρσέιγ 2-1

Ένα πραγματικό θρίλερ εκτυλίχθηκε στην Αυστρία, όπου η

Η αυστριακή ομάδα είχε ηττηθεί με 2-0 στη Γαλλία, όμως κατάφερε να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα και να οδηγήσει το παιχνίδι στην παράταση.

Το σκορ άνοιξε ο Χαϊνταρά με καταπληκτικό γκολ, αφού στο 53’  πέρασε τους… πάντες με εντυπωσιακό σόλο και πλάσαρε ιδανικά τον Πελέ.

Το 2-0 έγινε στο 65’, όταν ο Σλάγκερ σούταρε εντός περιοχής, με τον Σαρ να παρεμβαίνει και να πετυχαίνει αυτογκόλ άθελά του.

Στο 73’ η Μαρσέιγ είχε δοκάρι του Τοβέν και στο 87’ δεν της δόθηκε πέναλτι σε χέρι του Τσαλέτα-Τσαρ. Στο 90’ απώλεσε ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία με τον Ενζιέ και έτσι το 2-0 παρέμεινε και το ματς πήγε στην παράταση.

Εκεί η Σάλτσμπουργκ είχε την υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο, όμως στο 99’ ο Πελέ έκανε τεράστια απόκρουση σε κεφαλιά του Τσαλέτα-Τσαρ.

Στο δεύτερο μέρος, εκεί που όλα έδειχναν ότι θα πάμε στα πέναλτι, οι διαιτητές έδωσαν λανθασμένα υπέρ της Μαρσέιγ στο 116’. Ο Παγιέ το εκτέλεσε και ο Ρολάντο έκανε άψογο πλασέ από τη μικρή περιοχή, μειώνοντας στο τελικό 2-1 και δίνοντας στην ομάδα του Κώστα Μήτρογλου την πρόκριση στον τελικό του Europa League μετά από 14 χρόνια!

 

Ред Булл Зальцбург – Марсель. Обзор матча от ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags