Facebook Pixel Sportdog.gr | Χρυσό deal Ολυμπιακού, θα γεμίσει το Λιμάνι παικταράδες - Εξελίξεις με Καρνέζη και πρωτοκλασάτους
| 2018-05-10 23:00:00

Χρυσό deal Ολυμπιακού, θα γεμίσει το Λιμάνι παικταράδες - Εξελίξεις με Καρνέζη και πρωτοκλασάτους

Sportdog Team
Χρυσό deal Ολυμπιακού, θα γεμίσει το Λιμάνι παικταράδες - Εξελίξεις με Καρνέζη και πρωτοκλασάτους

Ποιος «φτιάχνει» τους ερυθρόλευκους, τι γίνεται τελικά με Προτό.

Το θέμα του Σίλβιο Προτό και της παραμονής του ή όχι στον Ολυμπιακό δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα, γεγονός που έχει «φουντώσει» τη φημολογία περί συμφωνίας των Πειραιωτών με τον Ορέστη Καρνέζη.

Πάντως, ο Ολυμπιακός έσπευσε να διαψεύσει το εν λόγω σενάριο, ενώ και οι πληροφορίες του Sportdog.gr αναφέρουν ότι οι δύο πλευρές δεν είναι σε καμία περίπτωση τόσο κοντά όσο γράφουν οι Ιταλοί. Για την ακρίβεια, εάν η Ουντινέζε εξασφαλίσει την παραμονή της στην πρώτη κατηγορία του ιταλικού πρωταθλήματος, ο Καρνέζης θα επιστρέψει εκεί (είναι δανεικός στη Γουότφορντ) και θα τεθεί προς πώληση με τις απαιτήσεις των Ιταλών να κυμαίνονται περίπου στο 1.5 εκατομμύριο ευρώ. Αντίστοιχα ο ίδιος ο Έλληνας διεθνής αξιώνει συμβόλαιο τουλάχιστον 500.000 ευρώ.

Τα ποσά αυτά θεωρούνται ιδιαίτερα υψηλά, ειδικά από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός μπορεί με λιγότερα χρήματα να κρατήσει τον Προτό ή να ενεργοποιήσει τη ρήτρα επαναγοράς του Γιαννιώτη από τον Ατρόμητο. Παράλληλα, θυμίζουμε ότι οι Ερυθρόλευκοι έχουν κλείσει και τον ταλαντούχο Στεργιάκη.
 

Αναπροσαρμογές... στη γη

Σε άλλα θέματα, σας έχουμε ενημερώσει στο παρελθόν για την πρόθεση του Ολυμπιακού να εξορθολογίσει το μπάτζετ ενόψει της επόμενης σεζόν. Πολλοί παίκτες θα φύγουν, όπως άλλωστε ξεκαθάρισε και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ωστόσο αναμένεται να υπάρξουν και σημαντικές αλλαγές στο καθεστώς όσων παραμείνουν.

Συγκεκριμένα, πληροφορίες του Sportdog.gr αναφέρουν ότι υπάρχει η σκέψη να εξισορροπηθούν οι αμοιβές ακόμα και των ακριβοπληρωμένων της ομάδας, οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν κατάφεραν να τραβήξουν την ομάδα πάνω τους, τη σεζόν που τελείωσε. Στη λίστα των παικτών, βάση των όσων είδαμε σε όλο σχεδόν το πρωτάθλημα, είναι πρωτοκλασάτα ονόματα όπως ο Κώστας Φορτούνης και ο Παναγιώτης Ταχτσίδης, ο οποίος άλλωστε βρίσκεται στην πιο δύσκολη θέση από όλους μετά τα νυχτοπερπατήματά του πριν από λίγες μέρες που η ομάδα είχε επιστρέψει με βαριά ήττα από τα Γιάννενα στο φινάλε του πρωταθλήματος.

Παράλληλα, εξελίξεις αναμένεται να υπάρξουν και με τον Μάρκο Μάριν. Ο Γερμανός έχει ακόμα έναν χρόνο συμβόλαιο και δεν έχει ξεκαθαρίσει το αν θα μείνει ή θα φύγει. Ο διεθνής άσος εντάσσεται σε ένα πλαίσιο παικτών, όπως οι δύο προαναφερθέντες, για τους οποίους η διοίκηση έχει ανάψει το «πράσινο φως» για πώληση, σε περίπτωση που προκύψουν προτάσεις από το εξωτερικό. Ειδάλλως, δεν αποκλείεται να παραμείνουν, αλλά με πιο ορθολογικές αμοιβές.
 

«Χρυσή» πώληση Βούκοβιτς

Από εκεί και πέρα, ένας από τους παίκτες που αναμένεται να γεμίσουν τα ταμεία του Ολυμπιακού είναι ο Γιάγκος Βούκοβιτς. Ο Σέρβος δεν ικανοποίησε με την παρουσία του στην ομάδα, ωστόσο τα πήγε μια χαρά στην Ιταλία, όπου έπαιξε δανεικός με τη φανέλα της Βερόνα.

Ο Βούκοβιτς κοστολογείται με περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ, τιμή προσιτή για τους περισσότερους ιταλικούς συλλόγους. Δεν είναι τυχαίο το ότι ήδη γράφεται πως υπάρχει ενδιαφέρον για τον παίκτη από τη Φιορεντίνα, ενώ το γεγονός ότι θα παίξει στο Μουντιάλ το καλοκαίρι ενδέχεται να ανεβάσει κι άλλο την αξία του. Πάντως, στον Ολυμπιακό δύσκολα φαίνεται πως θα επιστρέψει.

Τα χρήματα που θα εξοικονομήσει ο Ολυμπιακός από την πώληση του Σέρβου όσο και από τις παραχωρήσεις άλλων παικτών θα πάνε στην ενίσχυση της ομάδας με παίκτες από το «πάνω ράφι», όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει ο Σάββας Θεοδωρίδης.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags