Facebook Pixel Sportdog.gr | Θρύλος της ΑΕΚ «προκαλεί» τον ΠΑΟΚ: «Όλα δικά μας - Δεν περνούν εδώ του Ιβάν - Πόλεμος με κλωτσιές»
Ποδόσφαιρο
| 2018-05-12 13:00:00

Θρύλος της ΑΕΚ «προκαλεί» τον ΠΑΟΚ: «Όλα δικά μας - Δεν περνούν εδώ του Ιβάν - Πόλεμος με κλωτσιές»

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Θρύλος της ΑΕΚ «προκαλεί» τον ΠΑΟΚ: «Όλα δικά μας - Δεν περνούν εδώ του Ιβάν - Πόλεμος με κλωτσιές»

Μεγάλη μορφή της Ένωσης σε δηλώσες που φτιάχνουν το κλίμα.

Αποτελεί τη ζωντανή ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου και της ΑΕΚ. Η μορφή του είναι εμβληματική, γι'αυτό και οι Ενωσίτες νιώθουν υπερήφανοι για τον Κώστα Νεστορίδη, ο οποίος έχει φάει τους τελικούς του Κυπέλλου με το κουτάλι. Ο θρυλικός Νέστορας μίλησε στο sportdog.gr για το ΑΕΚ-ΠΑΟΚ και εμφανίστηκε αισιόδοξος, ότι θα γίνει καλό παιχνίδι, αλλά με λίγα γκολ.

Ο «μάγος» της μπάλας σχολίασε τον ορισμό ξένου διαιτητή, εξέφρασε την επιθυμία του για την κατάκτηση του νταμπλ από την Ένωση και σχολιασε τη συμπεριφορά του Ιβάν Σαββίδη, στο παιχνίδι που έβαλε φωτιά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. 

Πώς το βλέπετε τον τελικό του Κυπέλλου;

«Είναι δύσκολο παιχνίδι. Αν παίχτει ματς χωρίς φασαρίες θα δούμε και καλό ματς. Ο ΠΑΟΚ έχει πολύ καλή ομάδα. Η ΑΕΚ όμως υπερτερεί. Νομίζω θα το πάρουμε και αυτό».

«Καλύτερα με ξένο»

Πώς σχολιάζετε το γεγονός ότι θα σφυρίξει ξένος διαιτητής;

«Είναι η καλύτερη δυνατή λύση, αυτή τη στιγμή. Ο ξένος είναι ουδέτερος. Δεν λέω όμως ότι δεν υπάρχουν Έλληνες διαιτητές αμερόληπτοι. Ίσα, ίσα έχουμε καλές σφυρίχτρες. Απλά η περιρρέουσα ατμόσφαιρα θα δημιουργούσε παραπάνω πίεση σε έναν Έλληνα διαιτητή. Εύχομαι να παίξουν οι διαιτητές τίμια. Όποιος είναι καλύτερος ας κερδίσει».

Και στην εποχή σας έχουν σφυρίξει ντέρμπι ξένοι διαιτητές. Μπορείτε να μας θυμίσετε πώς ήταν τότε η κατάσταση;

«Εγώ το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι δεν χαμπάριαζα από διαιτητές. Είτε ήταν Έλληνας, είτε ξένος, όποια ομάδα είχα απέναντί μου δεν χάριζα... κάστανο. Όποια και να ήταν».

«Εκτιμώ τους παλιούς»

Από τον ΠΑΟΚ ποιους παίκτες εκτιμάτε;

«Να με συγχωρέσετε, αλλά λόγω της ηλικίας μου, εκτιμώ πάντα περισσότερο τους παλαιούς. Φουντουκίδης, Κερμανίδης, Σαράφης. Όλοι αυτοί ήταν θηρία. Και τσεκούρια και τεχνίτες. Μόνο εμένα φοβόντουσαν. Μου έχει μείνε ότι ενώ με αγαπούσαν βάραγαν στο ψαχνό για να μη τους βάλω γκολ».

Θα δούμε πολλά γκολ στο ΑΕΚ-ΠΑΟΚ;

«Δεν νομίζω. Θα είναι δύσκολο το παιχνίδι. Στο ένα γκολ θα κριθεί».

Πώς νιώσατε στη φιέστα της ΑΕΚ;

«Ένιωσα πολύ ωραία. Δάκρυσα. Θέλω να τα πάρουμε όλα φέτος».

«Πολεμάγαμε με μπουνιές και κλωτσιές»

Η κατάκτηση του τίτλου φέτος σας θύμισε το '63 που η ΑΕΚ κατέκτησε και τότε το πρωτάθλημα μετά από 23 χρόνια;

«Είχαμε καλή ομάδα και τότε. Τα... μέσα με τους διαιτητές όμως ήταν διαφορετικά τότε. Τα είχανε 1-2 ομάδες. Και εμείς πολεμάγαμε ανάμεσα σε μπουνιές και κλωτσιές... Αυτοί που χτυπούσαν δεν αντίκριζαν ούτε την κίτρινη κάρτα. Όπως καταλαβαίνετε, εμένα κοιτούσαν πως θα με... καθαρίσουν για να μη σκοράρω. Τους έλεγα, "όσο και να βαράτε, εγώ θα το βάλω"».

«Δεν περνούν αυτά»

Πώς σας σχολιάζετε την κίνηση του Δημήτρη Μελισσανίδη να ζητήσει την αναστολή της ποινής του Ιβάν Σαββίδη;

«Παρόλο που ο Σαββίδης είναι πατριώτης μας, Πόντιος, έκανε μεγάλο σφάλμα. Πρέπει να καταλάβει ότι στην Ελλάδα εδώ δεν περούν αυτά. Πρέπει να είσαι ωραίος για να σε τιμά ο κόσμος. Πρέπει να το αντιληφθεί. Δεν ήταν σωστή η συμπεριφορά του. Το έχει καταλάβει οπωσδήποτε. Να γίνει ένα παιχνίδι ωραίο και να το χειροκροτήσει όλος ο κόσμος. Επεισόδια δε νομίζω να γίνουν. Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι πολύ αυστηρά. Καλά έκαναν και έκοψαν τα εισιτήρια».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags