Facebook Pixel Sportdog.gr | Φοβερό ξέσπασμα πριν τον τελικό: «Από ποιους είναι καλύτεροι;» - «Θα το σηκώσει ο... μπριζωμένος»!
| 2018-05-12 15:15:00

Φοβερό ξέσπασμα πριν τον τελικό: «Από ποιους είναι καλύτεροι;» - «Θα το σηκώσει ο... μπριζωμένος»!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Φοβερό ξέσπασμα πριν τον τελικό: «Από ποιους είναι καλύτεροι;» - «Θα το σηκώσει ο... μπριζωμένος»!

Κορυφαίος Έλληνας τεχνικός τα... χώνει άγρια στο sportdog.gr.

Την άποψη ότι θα δούμε ένα κλειστό παιχνίδι στον τελικό των Δικεφάλων εξέφρασε ο Νίκος Καραγεωργίου. Ο Έλληνας τεχνικός, ο οποίος όταν ήταν εν ενεργεία ποδοσφαιριστής είχε φορέσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ, μίλησε στο sportdog.gr για τη μεγάλη αναμέτρηση με την ΑΕΚ.

Ο 55χρονος προπονητής ανέλυσε τα στοιχεία που χρειάζεται το συγκεκριμένο παιχνίδι, μίλησε για την έδρα του τελικού και απάντησε πως ο ΠΑΟΚ μπορεί να απαλλαχθεί από τα κόμπλεξ του.

Παράλληλα, εξέφρασε την αντίθεσή του με τον ορισμό του Μπορμπαλάν. «Δεν καταλαβαίνω γιατί έρχονται ξένοι», είπε μεταξύ άλλων.

Πώς σας φαίνεται η αγωνιστική κατάσταση των δύο ομάδων;

«Έχω την αίσθηση ότι το τελευταίο διάστημα η ΑΕΚ πιεζόταν για να πάρει τα παιχνίδια. Παρ' όλα αυτά δείχνει ότι είναι καλή ομάδα. Άλλωστε, το έδειξε σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε με περισσότερη ευκολία τα τελευταία παιχνίδια. Όλα αυτά θα παίξουν πολύ μικρό ρόλο στη διάμορφωση του αποτελέσματος. Άλλα στοιχεία θα χρειαστούν οι ομάδες σε έναν τελικό».

«Θα το πάρει ο μπριζωμένος»

Ποια είναι αυτά τα στοιχεία;

«Τα κυριότερα είναι το πάθος και η διάθεση των ποδοσφαιριστών. Ποιος θα μπει μπριζωμένος, να κερδίσει την προσωπική μονομαχία. Είτε να διεκδικήσει μία άμυνα είτε μία κεφαλιά, να κάνει μία ντρίπλα, μία προσωπική ενέργεια. Αυτά τα στοιχεία θα κρίνουν τον τελικό».

Ο ΠΑΟΚ όλα αυτά τα χρόνια δείχνει ότι διακατέχεται από σύνδρομα όποτε παίζει στην Αθήνα. Πόσο θα επηρεαστεί από αυτά στον τελικό;

«Οι αρμόδιοι έπρεπε να το δούνε διαφορετικά και όχι να παιχτεί ο τελικός στην έδρα της ΑΕΚ. Έπρεπε να επιλέξουν ένα ουδέτερο γήπεδο. Αφού όμως έτσι αποφάσισαν, ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει να σκέφτεται σε ποιο γήπεδο παίζει. Πρέπει να σκέφτεται θετικά και ότι πρέπει να κερδίσει, για να στεφθεί Κυπελλούχος. Το ίδιο πρέπει να συμβαίνει και με την ΑΕΚ. Μην το δέσει σχοινί κορδόνι ότι θα πάρει το ματς, επειδή παίζει στην έδρα της».

Είναι εύκολο για τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ να συγκεντρωθούν για τον τελικό, μετά τους πανηγυρισμούς για την κατάκτηση του πρωταθλήματος;

«Είναι πολύ εύκολο. Είναι μεγάλο το κίνητρο ενός τελικού, για να πείσει ένας προπονητής τους παίκτες του, ώστε να προσφέρουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Δεν χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια από τον Χιμένεθ».

Είναι ένας επιπλέον λόγος για τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ να προσπαθήσουν περισσότερο στον αγωνιστικό χώρο, η αμφισβήτηση που δέχονται μετά το παιχνίδι της Τούμπας που έβαλε φωτιά στο ελληνικό ποδόσφαιρο;

«Το Κύπελλο είναι σημαντικό για κάθε ομάδα. Για την ΑΕΚ, ώστε να επιβεβαιώσει ότι ήταν η καλύτερη ομάδα και δίκαια κατέκτησε το πρωτάθλημα και για τον ΠΑΟΚ, να αποδείξει ότι άξιζε να είναι συνδιεκδικητής του τίτλου».

«Δεν είναι καλύτεροι οι ξένοι»

Ποια είναι η άποψή σας για τον ορισμό του Μπορμπαλάν;

«Για τον ξένο διαιτητή είμαι κάθετα αντίθετος. Όπως και δεν συμφωνώ με το γεγονός ότι έχουμε αρχιδιαιτητή Πορτογάλο. Διαφωνώ σε όλα τα επίπεδα. Δεν υπάρχει περίπτωση αυτοί οι άνθρωποι να είναι ικανότεροι των Ελλήνων. Τα τελευταία 25 χρόνια το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει θέματα. Διοικητικά έχει κάνει άλματα προς τα πίσω. Πρέπει να το δούμε πιο υπεύθυνα. Γιατί και καλούς διαιτητές έχουμε, αν δεν τους επηρεάζουμε. Και καλούς προπονητές έχουμε, οι οποίοι μπορούν να διοικήσουν ομάδες και καλούς παίκτες έχουμε. Δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να έρχονται ξένοι».

Θα μπούνε πολλά γκολ στον τελικό;

«Έχω την αίσθηση ότι θα γίνει κλειστό παιχνίδι. Αμφότερες οι ομάδες θα κοιτάξουν να προστατευθούν. Για το ποδόσφαιρο θα ήταν καλό να μπούνε πολλά γκολ, να γίνει ένα καλό παιχνίδι, γιατί και οι δύο φιναλίστ έχουν πολύ καλά σύνολα φέτος».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags