Facebook Pixel Sportdog.gr | Χάρρυ Κλυνν: Η αγάπη του για τον Απόλλωνα, το γήπεδο και η προεδρία της ΕΠΑΕ (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2018-05-21 12:24:00

Χάρρυ Κλυνν: Η αγάπη του για τον Απόλλωνα, το γήπεδο και η προεδρία της ΕΠΑΕ (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Σκούφου
Χάρρυ Κλυνν: Η αγάπη του για τον Απόλλωνα, το γήπεδο και η προεδρία της ΕΠΑΕ (ΒΙΝΤΕΟ)

Εκτός από μεγάλος κωμικός, είχε τεράστια λατρεία και για το ποδόσφαιρο.

Ο Βασίλης Τριανταφυλλίδης, γνωστός ως Χάρρυ Κλυνν, απεβίωσε την Δευτέρα (21/5) σε ηλικία 78 ετών, έχοντας αφήσει το στίγμα του στον καλλιτεχνικό χώρο της Ελλάδας, αλλά παράλληλα και στον χώρο του ποδοσφαίρου, λόγω της μεγάλης του αγάπης για τον Απόλλωνα Καλαμαριάς ή Απόλλων Πόντου, όπως ονομάζεται σήμερα ο σύλλογος.

Γεννημένος στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης, όντας Πόντιος, ασχολήθηκε με τα κοινά του Απόλλωνα το 1980, όταν μαζί με μία ομάδα φανατικών Ποντίων και φίλων της ομάδας, αποφάσισε να ηγηθεί της προσπάθειας αποκατάστασης του ένδοξου ονόματος του ιστορικού σωματείου.

Έφερε κοντά στον Απόλλωνα νέους ανθρώπους με ικανότητα, κουράγιο, δύναμη και φαντασία, ενώ ήταν αυτός που αντικατέστησε την χωμάτινη αλάνα που λειτουργούσε ως γήπεδο σε ένα σύγχρονο στάδιο, δείχνοντας τεράστια σημασία στα φυτώρια των αθλητών.

Tον πρώτο χρόνο κατόρθωσε να «σώσει» στην κυριολεξία τον Απόλλωνα και τον επόμενο χρόνο κατέκτησε το πρωτάθλημα της B’ Εθνικής για να ξαναγυρίσει μετά από είκοσι χρόνια περιπέτειας στα σαλόνια της μεγάλης κατηγορίας.

Η εκτίμηση που του είχαν όλες οι ομάδες τον οδήγησαν στην προεδρία της ΕΠΑΕ και μάλιστα το 1988, υπό την ηγεσία του, έρχονται σε σύγκρουση με την πολιτεία και για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Το πρωτάθλημα διακόπηκε και για πρώτη φορά αναγκάστηκε να υποχωρήσει η πολιτεία και να δεχτεί να συζητήσει σοβαρά τα προβλήματα και τα αιτήματα των ομάδων. Ο Χάρρυ Κλυνν συνέχισε με υγιείς προτάσεις - τομές για το ελληνικό ποδόσφαιρο και έμεινε στην ιστορία του αθλήματος, ως μια από τις εξέχουσες προσωπικότητες στον χώρο.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags