Facebook Pixel Κάρλος, το τσακάλι! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2011-08-18 23:43:00

Κάρλος, το τσακάλι! (ΒΙΝΤΕΟ)

Κάρλος, το τσακάλι! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ΑΕΚ δυσκολεύτηκε αλλά τελικά επικράτησε 1-0 της Ντιναμό Τυφλίδας με το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης να πετυχαίνει στο 87' ο Χοσέ Κάρλος.

Ένα και καλό, από τον Κάρλος! Η ΑΕΚ μπορεί να δυσκολεύτηκε στον πρώτο αγώνα των πλέι οφ του Europa League, αλλά είχε τον Χοσέ Κάρλος σε μεγάλα κέφια και με γκολ του Ισπανού στο 87', νίκησε 1-0 την Ντιναμό Τυφλίδας!

Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ δεν ήταν καλή. Όχι ότι οι Γεωργιανοί ήταν καλύτεροι, απλά οι “κιτρινόμαυροι” παρουσίασαν πολλά επιθετικά προβλήματα. Οι παίκτες του Χιμένεθ είχαν την υπεροχή, έκλεισαν την Ντιναμό στα καρέ της, αλλά ως εκεί. Καμία κλασσική ευκαιρία σε όλο το 45λεπτο και η μόνη φάση που θα μπορούσε να καταγραφεί ως ευκαιρία ήταν αυτή του 35', όταν ο Μπέλεκ έπιασε ένα διαγώνιο σουτ από το ύψος της περιοχής, μετά από βαθιά μπαλιά του Κάλα, αλλά απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Ντιναμό.

Στην επανάληψη, η ΑΕΚ εμφανίστηκε πιο φορτσάτη. Ίσως μέτρησε και η αλλαγή του Λυμπερόπουλου, ο οποίος έδωσε τη θέση του στον ταχύ Λεονάρντο με τον Βραζιλιάνο να πραγματοποιεί ευκαιρία στην πρώτη του επαφή με την μπάλα! Ο Λεονάρντο βγήκε από αριστερά εντός περιοχής, κόπηκε από αμυντικό, στην εξέλιξη της φάσης όμως ο Γκούντγιονσεν έγινε αποδέχτης της μπάλας, σούταρε αλλά ο Λόρια μπλόκαρε. Ένα λεπτό αργότερα η ΑΕΚ έφτασε στο γκολ πιέζοντας ψηλά, με τον Μάκο να κλέβει την μπάλα, ο Έλληνας μέσος επέλεξε να σουτάρει εκτός περιοχής αντί να πασάρει, στέλνοντας την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Την ίδια εξέλιξη είχε η φάση του 62' με πρωταγωνιστή τουν Κάρλος. Ο Ισπανός κατέβασε την μπάλα και από το ύψος της περιοχής έκανε ωραίο σουτ, με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ. Γενικά ο Κάρλος ανέβασε την απόδοσή του στο δεύτερο ημίχρονο συνεισφέροντας πολύ στο επιετικό παιχνίδι της ΑΕΚ, όπως και ο Μπέλεκ που παρουσιάστηκε ένα σκαλί καλύτερος σε σχέση με τα φιλικά. Σημειωτέον ότι ο Καμερουνέζος δεν έχασε καμία κεφαλία στον αέρα.

Η ΑΕΚ δημιουργούσε την μία ευκαιρία μετά την άλλη, πίεσε πολύ, είχε υπομονή και στο τέλος πέτυχε αυτό που ήθελε. Δηλαδή να πάρει τη νίκη που θα της δώσει αβαντάζ ενόψει της ρεβάνς για να πάρει το εισιτήριο προς τους ομίλους.

Πρωταγωνιστής, ο Κάρλος το... τσακάλι! Ο Γεωργέας έβγαλε σέντρα στην καρδιά της περιοχής, ο Ισπανός πήδηξε μόνος του πήρε την κεφαλιά και έτσι απλά η ΑΕΚ πήρε τη νίκη με γκολ στο... 87'.

95' Λήξη αναμέτρησης

92' Ακυρώθηκε γκολ του Κάλα ως οφσάιντ. Κρίμα και πήγαινε να το πανηγυρίσει στους φανατικούς ο Ισπανός. Το ριπλέι πάντως δείχνει ότι ο παίκτης της ΑΕΚ ήταν στην ευθεία...

89' Αλλαγή για την Ντιναμό: Έξω ο Σίσκο, μέσα ο Λεφκτάτζε

88' Μακρινό σουτ του Σίσκο, μπλόκαρε ο Κωνσταντόπουλος

87' Γκολ για την ΑΕΚ: Ύστερα από σέντρα του Γεωργέα από δεξιά, ο Κάρλος  πήδηξε ψηλά, πήρε την κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. το πρώτο γκολ του Ισπανού με την ένωση

83' Αλλαγή για την ΑΕΚ: Ο Κοσκάντζε δίνει τη θέση του στον Πιρτσκαλάβα

82' Αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Λαγός αντί του Γκούντγιονσεν

78' Απειλεί ξανά η ΑΕΚ με τον Μπέλεκ, τον οποίο πρόλαβε αμυντικός ακριβώς τη στιγμή που ετοιμαζόταν να πλασάρει κι ενώ έμπαινε μόνος του στην αντίπαλη περιοχή.

73' Σουτ του Οντικάτζε άουτ

Γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια απαιτούν οι οπαδοί της ΑΕΚ, οι οποίοι πριν από λίγο φώναξαν σχετικό σύνθημα...

67' Κίτρινη κάρτα του Μανωλά για το δολοφονικό τάκλιν στον Τομασβίλι. Γλίτωσε την κόκκινη ο νεαρός αμυντικός της ΑΕΚ...

65' Κίτρινη στον Γεωργέα

64' Κίτρινη στον Σίσκο

62' Ωραίο σουτ του Χοσέ Κάρλος εκτός περιοχής, η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Λορία

59' Αλλαγή για Ντιναμό: Ο Καχεσβίλι έξω, μέσα ο Κότο

Ανεβαίνει σιγά σιγά η ΑΕΚ

57' Δυνατό σουτ του Μάκου, η μπάλα έφυγε άουτ λίγο πιο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι

56' Να μια καλή φάση για την ΑΕΚ! Ο Λεονάρντο έφυγε από κανονική θέση, μπήκε στην περιοχή, κόπηκε από Γεωργιανό αμυντικό, ο Γκούντγιονσεν όμως πήρε το ριμπάουντ, σούταρε αλλά ο Λόρια μπλόκαρε την μπάλα.

56' Αλλαγή για την ΑΕΚ: Ο Λύμπε έξω, μέσα ο Λεονάρντο

54' Ο Λεονάρντο ετοιμάζεται να μπει στη θέση του Λυμπερόπουλου...

50' Κεφαλιά του Μπέλεκ ύστερα από σέντρα του Κάρλος από δεξιά, η μπάλα πέρασε άουτ

46' Κίτρινη στον Μάκο

46' Έναρξη δευτέρου μέρους

45' Λήξη πρώτου ημιχρόνου

35' Διαγώνιο σουτ του Μπέλεκ από το ύψος της περιοχής, μετά από βαθιά μπαλιά του Κάλα, απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Ντιναμό.

32' Αλλαγή για την ΑΕΚ. έξω ο Δέλλας, μέσα ο Κάλα...

30' Πρόβλημα με Δέλλα στην ΑΕΚ. Ο Κολοσσός ζήτησε αλλαγή πιάνοντας το αριστερό του πόδι...

25' Σχόλιο: Η ΑΕΚ διατηρεί τον έλεγχο του αγώνα χωρίς όμως να καταστρώσει καμία ευκαιρία. Μεγάλο πρόβλημα στη δημιουργία παιχνιδιού...

17' Αλλάζει θέσεις σε Μπέλεκ και Γκούντγιονσεν ο Χιμένεθ, με τον Ισλανδό να πάει στην κορυφή της επίθεσης και τον Καμερουνέζο αριστερά.

4' Ο Κάρλος έβγαλε πολύ ωραία κάθετη μπαλιά για τον Μπέλεκ, αλλά πρόλαβε ο τερματοφύλακας της Ντιναμό.

1' ξεκίνησε το ματς

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Κωνσταντόπουλος, Γεωργέας, Καράμπελας, Δέλλας, Μανωλάς, Μάκος, Καφές, Κάρλος, Γκούντγιονσεν, Λυμπερόπουλος, Μπέλεκ.

Ντιναμό(Γκαρθία): Λόρια, Τομασβίλι, Κοσκάντζε, Κακελισβίλι, Μικέλ Αλβάρο, Οντικάντζε, Γιάγκουε, Ρεκβιασβίλι, Κακουμπάβα, Τσίσκο, Κβεκβεσκίρι.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags