Facebook Pixel Sportdog.gr | Σαν σήμερα: Ο Γιώργος Βαρδινογιάννης αποχωρεί από τον ΠΑΟ μετά από 21 χρόνια
| 2018-05-29 10:00:00

Σαν σήμερα: Ο Γιώργος Βαρδινογιάννης αποχωρεί από τον ΠΑΟ μετά από 21 χρόνια

Sportdog Team
Σαν σήμερα: Ο Γιώργος Βαρδινογιάννης αποχωρεί από τον ΠΑΟ μετά από 21 χρόνια

Το «αντίο» του «Καπετάνιου» σήμανε το τέλος μιας χρυσής εποχής για το Τριφύλλι.

Σαν σήμερα, στις 29 Μαΐου 2000, έκλεισε ένας κύκλος για τον Παναθηναϊκό, με τον Γιώργο Βαρδινογιάννη να αποχωρεί από την προεδρία της «πράσινης» ΠΑΕ μετά από 21 χρόνια.

Ο «Καπετάνιος» ανέλαβε τη θέση του προέδρου στον σύλλογο το 1979 και αποτελεί τον μακροβιότερο πρόεδρο στην ιστορία της Α’ Εθνικής.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του ο Παναθηναϊκός έζησε μεγάλες στιγμές κατακτώντας συνολικά 15 τίτλους, ήτοι 6 πρωταθλήματα και 9 Κύπελλα Ελλάδας.

Παράλληλα, το Τριφύλλι πέτυχε ορισμένες σπουδαίες παρουσίες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με αποκορύφωμα την πορεία μέχρι τα ημιτελικά του Champions League το 1996.

Συνολικά, επί προεδρίας Γιώργου Βαρδινογιάννη ο Παναθηναϊκός έπαιξε 45 αγώνες σε στο Κύπελλο Πρωταθλητριών και μετέπειτα Champions League με την εξαιρετική για ελληνική ομάδα επίδοση των 15 νικών, 14 ισοπαλιών και 16 ηττών.

Αντίστοιχα ποσοστά σημείωσε και στο Κύπελλο Κυπελλούχων με 9 νίκες, 7 ήττες και 2 ισοπαλίες σε 18 αγώνες, αλλά στο Κύπελλο UEFA με 10 νίκες, 12 ήττες και 4 ισοπαλίες σε 26 αναμετρήσεις.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags