Facebook Pixel «Δε θα έπαιρνε τον Κωνσταντίνου, τι έγινε με Τζόρτζεβιτς-Γιαννακόπουλο»
| 2018-05-29 09:20:00

«Δε θα έπαιρνε Κωνσταντίνου - Τι έγινε με Τζόλε-Γιαννακόπουλο - Τον έκοψε επειδή άναψε τσιγάρο»!

του Γιώργου Κτενά
«Δε θα έπαιρνε Κωνσταντίνου - Τι έγινε με Τζόλε-Γιαννακόπουλο - Τον έκοψε επειδή άναψε τσιγάρο»!

Αποκαλύψεις-φωτιά από τον Χρήστο Κοντό για τον Καπετάνιο.

Συγκρουσιακός χαρακτήρας, που εκτιμούσε, όμως, όσους του έλεγαν την αλήθεια κατάμουτρα, ήταν ο Γιώργος Βαρδινογιάννης, σύμφωνα με όσα είπε στο sportdog.gr, ο Χρήστος Κοντός.

Ο γνωστός δημοσιογράφος, που καλύπτει για δεκαετίες το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού, αναφέρθηκε στον Καπετάνιο με αφορμή τη συμπλήρωση, σήμερα, 18 ετών από την ημέρα που ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την προεδρία της ΠΑΕ.

Επειδή η δύναμη της αφήγησης είναι πιο σημαντική από οποιονδήποτε πρόλογο σε μια συνέντευξη, δίνουμε αμέσως χώρο στα λόγια του Χρήστου Κοντού... 

«Λίγο-πολύ περιμέναμε ότι σε εκείνη τη συνέντευξη Τύπου θα μιλούσε για την αποχώρησή του. Όταν έγινε γνωστό ότι θα μας μιλήσει είχε διαρρεύσει το τι θα μας ανακοίνωνε. Ξέραμε, όμως, την τρέλα του με τον Παναθηναϊκό και κάποιοι δεν το πιστεύαμε. Ήταν και 21 χρόνια στην ομάδα και ήταν εκεί, όχι εξ αποστάσεως. Στην καθημερινότητα, ερχόταν, μας μιλούσε, ήταν πρόεδρος του αγωνιστικού χώρου. Κάποιοι έλεγαν ότι μπορεί να ήταν φάρσα και να μην έφευγε από την προεδρία. Αλλά ήταν αποφασισμένο να αλλάξει η σελίδα στον σύλλογο και δεν ξέρω κατά πόσο ήταν αποκλειστικά δική του επιλογή. Μπορεί να επικαλέστηκε το περιβάλλον που είχε δημιουργηθεί, ότι δεν μπορούσε να παίξει με καθαρά χέρια πια, αλλά θεωρώ πως ο,τι συνέβη αφορούσε εσωτερικές διεργασίες που υπήρχαν στην οικογένεια», σχολίασε αρχικά μέσω του sportdog.gr ο Χρήστος Κοντός και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

«Ο Καπετάνιος δε θα έπαιρνε τον Κωνσταντίνου»

«Ήθελαν να βγει μια νέα γενιά παραγόντων, τεχνοκράτες, εξελιγμένοι. Ήταν και σε ένα δύσκολο φεγγάρι της προσωπικής του ζωής, η οικογένεια ευρύτερα είχε ταραχτεί με τον θάνατο του Θόδωρου. Δεν ήταν στο 100% στον Παναθηναϊκό εκείνα τα χρόνια. Αλλά και επιχειρηματικά η οικογένεια είχε ανοιχτά θέματα, ήταν περίεργη φάση. Είχε παρθεί η απόφαση να πάει στην επόμενη γενιά. Η μετάβαση πάντα είναι δύσκολη υπόθεση. Ειδικά όταν έχεις συνηθίσει σε κάποιον όπως ήταν ο Καπετάνιος. Δεν είναι εύκολο πράγμα να μπει κάποιος στα παπούτσια του. Η αλλαγή συνοδεύτηκε με πολλά λεφτά, γιατί είναι γεγονός ότι ο Καπετάνιος δεν διαχειρίστηκε ποτέ τόσα πολλά λεφτά. Όπως εκείνα που είχαν δοθεί για τη μεταγραφή του Μιχάλη Κωνσταντίνου. Είχε φέρει κάποτε τον Ζάετς αλλά ο επόμενος ακριβός ήταν ο Μπορέλι μετά από 10 τόσα χρόνια. Όταν άλλαξε χέρια η ΠΑΕ και πήγε στον Τζίγγερ, δόθηκαν πολύ περισσότερα χρήματα στον Παναθηναϊκό. Αλλά υπάρχει εξήγηση γι' αυτό, καθώς οι δουλειές του ομίλου πήγαιναν καλύτερα, το Τσάμπιονς Λιγκ είχε αρχίσει να αποφέρει σημαντικά έσοδα κ.λπ. Αλλά ο Καπετάνιος υποστήριζε ότι ήταν πρόκληση να δίνεις τόσα λεφτά στο ποδόσφαιρο όταν η κοινωνία υποφέρει. Δεν είμαι σίγουρος, δηλαδή, ακόμα κι αν είχε τα χρήματα ότι θα τα έδινε για να πάρει τον Κωνσταντίνου».

Πώς ήταν ως άνθρωπος και, μοιραία, ως πρόεδρος στον Παναθηναϊκό;

«Ήταν άνθρωπος που δεν φοβόταν τη σύγκρουση, ήταν συγκρουσιακός τύπος. Είχε, καμιά φορά, αλαζονικό ύφος. Ήταν άνθρωπος, όμως, που δεν ξεχνούσε ότι είχε ξεκινήσει από χαμηλά. Είχε το περιπετειώδες του καπετάνιου, τη φουρτούνα του καπετάνιου. Τρωγόταν, γυάλιζε το μάτι του, δεν ήθελε να καθίσει ήσυχος. Αγαπούσε πολύ όποιους του μιλούσαν ευθέως, ξεκάθαρα, κατάμουτρα. Σιχαινόταν τα υπόλοιπα, τα σχόλια με ψευδώνυμο, τα ανυπόγραφα κ.λπ. Καμιά φορά στις μαζώξεις που κάναμε, μπορεί να τσαντιζόταν αν πήγαινε κάποιος και του έλεγε "Πρόεδρε, τι μαλακία παίκτη έφερες", αλλά το εκτιμούσε που το έκανε. Σιχαινόταν τους γλείφτες».

Πες μου δύο λόγια για αυτές τις συνεντεύξεις Τύπου, με τη δική του παρουσία.

«Ήταν μυθικές για εμάς, ήταν καθιερωμένες για τους ρεπόρτερ. Ήταν εκεί για τους δημιογράφους από τον πρόεδρο μέχρι τον προπονητή. Μετά υπήρχε ένας μικρός μπουφές και για 2-3 ώρες είχαμε οι δημοσιογράφοι στη διάθεσή μας τον Βαρδινογιάννη. Αυτό μπορεί να συνέβαινε 10-15 φορές τον χρόνο. Ειδικά στα ματς της Ευρώπης δεν το συζητούσαμε ότι θα γινόταν αυτό. Από τη στιγμή που αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό ο Καπετάνιος, χάθηκε αυτό το πράγμα. Και το αναφέρω γιατί ήταν πολύ σημαντικό, μέσα από αυτά τα πηγαδάκια καταλαβαίνεις και ερμηνεύεις καλύτερα τον τρόπο σκέψης κάποιου, αλλά βγαίνουν και ειδήσεις. Πολλές φορές και ως off the record ειδήσεις».

«Έτσι έχασε Τζόρτζεβιτς και Γιαννακόπουλο»

Κάποιο ιδιαίτερο περιστατικό που θυμάσαι; 

«Επική ήταν η κουβέντα με τον Βαρδινογιάννη, όταν μας είπε ότι είχε κόψει τον εν ενεργεία αρχηγό της Εθνικής ομάδας της Βραζιλίας, τον Ζοσέ Φερέιρα Νέτο που ήταν περίφημο 10άρι και είχε έρθει στην Ελλάδα για επαφές, γιατί ο Βραζιλιάνος κάπνισε μπροστά του. Ο Καπετάνιος τον έβγαλε έξω από το γραφείο του και τελείωσε το θέμα. Σε μία άλλη κουβέντα με τον Βαρδινογιάννη, μας αποκάλυψε για ποιον λόγο δεν πήρε τους Τζόρτζεβιτς και Γιαννακόπουλο. Είχε συμφωνήσει σε όλα με τον Σταυρόπουλο, ιστορικό ιδιοκτήτη του Πανηλειακού, αλλά έμαθε ότι είχε πολύ καλές σχέσεις ο Τζόρτζεβιτς με τον Μπάγεβιτς. Τον είχε κάτι σαν νονό του τον Μπάγεβιτς. Ήταν το καλοκαίρι που έφυγε από την ΑΕΚ για τον Ολυμπιακό και Καπετάνιος φοβόταν πως αυτή η σχέση που είχαν, θα δημιουργούσε πρόβλημα στην ομάδα. Γι' αυτό προσπάθησε να πάρει μόνο τον Γιαννακόπουλο. Ο Σταυρόπουλος όμως τους έδινε μόνο πακέτο. Ο Παναθηναϊκός έδινε περισσότερα χρήματα, αλλά επειδή ήθελε να τους πουλήσει πακέτο, τους πούλησε στον Ολυμπιακό. Το είχε πει off the record αυτό, αλλά μετά από τόσα χρόνια θεωρώ ότι δεν είναι κακό που το αναφέρω».
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags