Facebook Pixel Δεν πάει πουθενά, χρειάζεται ηλεκτροσόκ…
Ποδόσφαιρο
| 2011-08-19 13:28:00

Δεν πάει πουθενά, χρειάζεται ηλεκτροσόκ…

Δεν πάει πουθενά, χρειάζεται ηλεκτροσόκ…

Ο Σάββας Λιβάνιος γράφει για το αιώνιο ταλέντο του Νίνη, τις μεταγραφές που δεν έγιναν και τον προφητικό Ζεσουάλδο Φερέιρα.

Ο Παναθηναϊκός στην κατάσταση που βρίσκεται χρειάζεται ένα ηλεκτροσόκ! Όχι, τόσο για να συνέλθει αγωνιστικά, όσο για να δρομολογηθούν εξελίξεις σε διοικητικό επίπεδο. Η χρονιά δείχνει να είναι χαμένη από το ξεκίνημα της και το «πείραμα» με πρόεδρο τον Δημήτρη Γόντικα απέτυχε παταγωδώς.

Το «τριφύλλι» δεν θέλει πρόεδρο – λογιστή, αλλά χρειάζεται μία διοίκηση που θα στηρίζει οικονομικά την ΠΑΕ. Σε αυτόν το… δρόμο δύο λύσεις υπάρχουν: Η’ επιστρέφει ενεργά ο Γιάννης Βαρδινογιάννης και βάζει λεφτά ή παραχωρεί όλες τις μετοχές του σε άλλον επιχειρηματία και η ΠΑΕ αλλάζει χέρια μετά από 32 χρόνια. Εάν η «πράσινη» ΠΑΕ δεν μπει σε έναν από τους δύο δρόμους, τότε δεν πρόκειται να σηκώσει κεφάλι και τα δύσκολα έρχονται.

Οι εξελίξεις μπορούν να δρομολογηθούν εάν παραιτηθεί από την προεδρία της ΠΑΕ ο Δημήτρης Γόντικας. Ο πρόεδρος του «τριφυλλιού» ανέλαβε να ρίξει το μπάτζετ της ομάδας, κάτι που έκανε, αλλά ο… πράσινος ασθενής είναι ετοιμοθάνατος και βρίσκεται στην εντατική. Το ποδόσφαιρο δεν είναι λογιστικά νούμερα και ο Παναθηναϊκός του… ΔΝΤ έμεινε εκτός πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ από μία μέτρια ομάδα (Οντένσε) και δέχτηκε τρία γκολ από την Μακάμπι Τελ Αβίβ στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Δικαιολογίες υπάρχουν, όμως οι «πράσινοι» στηρίχτηκαν σε ένα μοντέλο που δεν οδηγεί πουθενά.

Προφητικός

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα πριν από τα παιχνίδια με την Οντένσε είχε δηλώσει πως δεν έχει στη διάθεση του ποδοσφαιριστές επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ. Αρχές Αυγούστου ήρθε ο αποκλεισμός – σοκ από τους Δανούς και αποδείχτηκε ότι ο Παναθηναϊκός δεν είχε παίκτες ικανούς να διεκδικήσουν την συμμετοχή τους στα πλέι οφ της κορυφαίας διοργάνωσης.

Ο προπονητής του «τριφυλλιού» αναλύοντας στους ποδοσφαιριστές του την Μακάμπι Τελ Αβίβ τους είπε ότι είναι πιο επικίνδυνος αντίπαλος από την Οντένσε. Και, δυστυχώς, για την ομάδα του αποδείχτηκε προφητικός. Οι ισραηλινοί ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο έδειχναν να είναι υπερομάδα μπροστά σε έναν άθλιο Παναθηναϊκό. Μία ομάδα για να είναι ανταγωνιστική πρέπει να «χτιστεί» με παίκτες που έχουν ποιότητα και όχι με παίκτες αμφιβόλου αξίας.

Οι «πράσινοι» πούλησαν τον Τζιμπρίλ Σισέ και έφεραν τον Τοτσέ που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να καταφέρει ότι κατάφερε ο Γάλλος σκόρερ. Τη διετία που ήταν στην ομάδα ο Σισέ με τα γκολ που πετύχαινε κάλυπτε πολλές από τις αδυναμίες του Παναθηναϊκού. Κάτι που δεν μπόρεσαν να κάνουν στο πρώτο παιχνίδι των πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ ο Τοτσέ και ο Κουίνσι. Ο Γκανέζος είχε χάσει τετ α τετ και στο πρώτο ματς με τους Δανούς κι αν τότε είχε κάνει το 1-2, ενδεχομένως να μην είχε έρθει ο αποκλεισμός από τους Δανούς.

Αιώνιο ταλέντο

Το μεγάλο πρόβλημα του Παναθηναϊκού στον αγώνα με την Μακάμπι ήταν η αγωνιστική ανυπαρξία των Κατσουράνη, Σιμάο και Νίνη. Ο Ελληνας διεθνής μέσος αντί να βελτιώνεται γίνεται χειρότερος κι αν συνεχίσει έτσι, τότε θα χαρακτηριστεί δικαίως «αιώνιο ταλέντο». Πέρυσι στην αρχή της χρονιάς τον στήριξε ο Νίκος Νιόπλιας, αλλά έκανε ελάχιστα καλά παιχνίδια. Βασικός ήταν και είναι με τον Φερέιρα, όμως βελτίωση δεν δείχνει.

Ο Κατσουράνης πριν η ομάδα πάει στην Αυστρία για το βασικό μέρος της προετοιμασίας της είχε δηλώσει πως φέτος θα είναι καλύτερη από πέρυσι. Στους αγωνιστικούς χώρους όμως άλλα βλέπουμε και γι’ αυτό ευθύνεται και ο «Κατσούρ» με την απόδοση του.

Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα έφυγε, ο Μαρσέλο Μάτος πουλήθηκε, ο Βίκτορ Βιτόλο ήρθε, αλλά είναι «λαβωμένος» και ο Σιμάο συνεχίζει να απογοητεύει με τις εμφανίσεις του. Χωρίς ποιοτικό αμυντικό μέσο ο Παναθηναϊκός θα έχει προβλήματα και στο ελληνικό πρωτάθλημα, ελπίζει όμως ότι ο Βιτόλο θα επιστρέψει δριμύτερος.

Σε κάκιστη μέρα βρέθηκαν στον αγώνα του «Μπλούμφιλντ Στάντιουμ» και οι Βύντρα, Σπυρόπουλος που ήταν πηγή κινδύνων, ενώ λάθη έγιναν και από τους Μπουμσόνγκ, Καντέ. Με τέτοια άμυνα το 3-0 υπέρ της Μακάμπι δεν αποτελεί έκπληξη.

Πηγή: sport24.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags