Facebook Pixel «Δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα»
Ποδόσφαιρο
| 2011-08-19 19:04:00

«Δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα»

«Δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα»

Τα λάθη των παικτών της ΑΕΚ στο παιχνίδι με την Ντιναμό επισήμανε στην προπόνηση της Δευτέρας ο Μανόλο Χιμένεθ.

Ο Ισπανός τεχνικός μίλησε στους ποδοσφαιριστές του για τον αγώνα της Πέμπτης και τη ρεβάνς της Τιφλίδας, τονίζοντας ότι οι “κιτρινόμαυροι πρέπει να τελειώσουν με νίκη ότι ξεκίνησαν χθες στο ΟΑΚΑ απέναντι στους Γεωργιανούς.

«Έχει μεγάλη σημασία το γεγονός ότι έστω και στο τέλος καταφέραμε να φτάσουμε στην κατάκτηση της νίκης και διατηρήσαμε ανέπαφη την εστία μας. Σ' αυτά τα ματς έχει μεγάλη σημασία να φτάνεις στη νίκη χωρίς να δέχεσαι τέρμα από τον αντίπαλό σου. Αν είχαμε όμως καθαρό μυαλό σε κάποιες φάσεις θα μπορούσαμε να είχαμε ένα καλύτερο σκορ κι αν φυσικά ο διαιτητής δεν μας ακύρωνε ένα κανονικό γκολ», είπε αρχικά ο Χιμένεθ και συνέχισε:

«Είστε έμπειροι και όλοι επαγγελματίες και έχετε δει πολλά για να αντιλαμβάνεστε πως δεν έχει τελειώσει τίποτα σε ό,τι αφορά την υπόθεση πρόκριση. Είμαστε στα... μισά της διαδρομής για την πρόκριση. Πρέπει να τελειώσουμε στην Γεωργία με νίκη αυτό που αρχίσαμε εδώ. Και πιστεύω ότι μπορούμε να το κάνουμε. Έχουμε το προβάδισμα αλλά θα πρέπει να είμαστε σοβαροί στο δεύτερο ματς και να είμαστε πολύ προσεχτικοί γιατί ο αντίπαλος δεν θα αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού του, θα μας περιμένουν και θα θέλουν να χτυπήσουν στην κόντρα επίθεση.

Θα δουλέψουμε συγκεκριμένα στις επόμενες μέρες και θα δούμε ξανά τον αντίπαλο και το μεταξύ μας ματς για να κάνουμε τις απαραίτητες αγωνιστικές αναλύσεις. Έχει τεράστια σημασία αυτή η πρόκριση και το γνωρίζετε όλοι γι' αυτό θέλω να συνεχίσετε να είστε συγκεντρωμένοι μόνο σ' αυτό το γεγονός και στο συγκεκριμένο ματς».

Ο 47χρονος Ισπανός τεχνικός δεν παρέλειψε να κάνει παρατηρήσεις προς όλους για την εικόνα της ομάδας στο πρώτο 45λεπτο υπογραμμίζοντας κυρίως πως: «Το ποδόσφαιρο χωρίς κίνηση με, ή χωρίς την μπάλα στην κατοχή μας δεν υπάρχει πια. Εμείς περιμέναμε η μπάλα να φτάσει μόνη της στην επίθεση προς τον Μπέλεκ, ή προς τον “Λύμπε” και τους ακραίους μας.

Έπρεπε να υπάρχει κίνηση και καλύτερη επικοινωνία μεταξύ των γραμμών. Αντίθετα είχαμε αποστάσεις και αφήναμε τους δυο αμυντικούς μας μέσους να τρέχουν για όλους μας. Δεν γίνεται αυτό», επισήμανε ο Χιμένεθ στην ομιλία του που δεν παρέλειψε να παρατηρήσει τον Κώστα Μανωλά:

«Πρέπει να καταλάβεις ότι οφείλεις να δίνει γρήγορα και σίγουρα την μπάλα και όχι να την κουβαλάς και τελικά να την πουλάς στον αντίπαλο. Δεν γίνεται αυτό το λάθος να επαναλαμβάνεται συνέχεια και γενικά έκανες αρκετά λάθη».
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags