Facebook Pixel Βαρούχας: «Πληρωμένος ο Περέιρα - Να μας αδειάσει τη γωνιά»
| 2018-06-06 15:10:00

Τρελό «πέσιμο» Βαρούχα: «Αυτός είναι πληρωμένος - Να μας αδειάσει τη γωνιά - Έρχονται μαύρες μέρες»

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Τρελό «πέσιμο» Βαρούχα: «Αυτός είναι πληρωμένος - Να μας αδειάσει τη γωνιά - Έρχονται μαύρες μέρες»

«Ρουκέτες» από τον παλαίμαχο ρέφερι. Σε ποιον «τα χώνει» άγρια;

Ο κύβος ερρίφθη και απ' ότι φαίνεται, διαιτησίες όπως αυτή του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, θα επαναληφθούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Όπως αναφέρει, άλλωστε, το ρεπορτάζ, ο Βίτορ Μέλο Περέιρα, έχοντας τη συγκατάθεση και της FIFA, θα θέσει σε εφαρμογή το μέτρο, με τους ορισμούς ξένων διαιτητών στα ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος.

«Να μας αδειάσει τη γωνιά»

Φυσικά πρόκειται για ένα σχέδιο, το οποίο, αν προχωρήσει, αναμένενεται να προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις, ειδικά από τους Έλληνες διαιτητές.

«Αν το κάνει αυτό, πάει να πει ότι έχει αποτύχει ο ίδιος παταγωδώς», σχολιάζει μιλώντας στο sportdog.gr ο Παναγιώτης Βαρούχας και συνεχίζει μαινόμενος: «Γιατί όταν ήλθε είπε, ότι "εγώ δεν θεωρώ τους Έλληνες ανίκανους". Άρα όταν ξεκίνησε οι Έλληνες δεν ήταν ανίκανοι, αλλά υπό την προεδρία του έκανε τους διαιτητές μας ανίκανους.

Καλό θα ήταν λοιπόν να μας αδειάσει τη γωνιά γιατί απ' ότι φαίνεται η ελληνική διαιτησία, από τη μέρα που ήρθε αυτός, πάει από το κακό στο χειρότερο. Δεν είδα να κάνει καμία προσπάθεια. Οι Έλληνες διαιτητές είναι απλήρωτοι, αυτός όμως είναι πληρωμένος».

Το πείραμα με τον Μπορμπαλάν στον τελικό των Δικεφάλων χαρακτηρίστηκε επιτυχημένο. Κάποιες φωνές, μάλιστα, μίλησαν για δικαίωση του Πορτογάλου αρχιδιαιτητή. Ο καθηγητής διαιτησίας, όμως, έχει διαφορετική άποψη...

«Ακούστε να δείτε. Για τα ελληνικά δεδομένα, η διαιτησία του Μπορμπαλάν στον τελικό ήταν αποτυχημένη. Γιατί; Αυτός έκανε λάθη παρόμοια με των Ελλήνων. Οι φωτοβολίδες έπεφταν βροχή. Οι Έλληνες διαιτητές τους επιβάλλεται να κάνουν εκπαίδευση στο... πυροβολικό. Πρέπει να μαθαίνουν αν είναι ευθείας βολής ή ψηλοκρεμαστές. Ταυτόχρονα, ο Μπορμπαλάν ήρθε, έκανε δηλώσεις, έφυγε, έκανε δηλώσεις, ενώ στους Έλληνες διαιτητές τους απαγορεύονται οι δηλώσεις».

«Έρχονται μαύρες ημέρες»

Τι πρέπει να γίνει, ώστε να δημιουργηθεί ένα κατάλληλο περιβάλλον για τους Έλληνες διαιτητές;

«Καταρχάς, θα πρέπει να απολογηθεί ο Περέιρα», απαντά ο Παναγιώτης Βαρούχας και υπογραμμίζει: «Όταν οι διαιτητές λένε ότι δέχονται μπούλινγκ από παράγοντες ή Μέσα, αυτός δεν τοποθετήθηκε ποτέ να πει ότι αν υπάρχει αυτό το πράγμα, να το πολεμήσει ή αν δεν υπάρχει, να το διαψεύσει. Οι παράγοντες θα πρέπει να δείξουν κατανόηση και εμπιστοσύνη στους Έλληνες διαιτητές για να πάμε καλύτερα. Δυστυχώς έρχονται μαύρες μέρες».

«Ποιος θα τιμωρεί τους ξένους;»

Υπάρχουν όμως οι συνθήκες που θα ευδοκιμήσουν ώστε να στηριχθούν οι εγχώριες σφυριχτρες; 

«Θα πρέπει η Επιτροπή Διαιτησίας να λάβει αποφάσεις και να στηρίξουν τους Έλληνες διαιτητές. Εδώ έχουμε το φαινόμενο, κάθε Κυριακή, να κάνουν παράπονα. Δεν είδαμε ποτέ να κάνουν συγκέντρωση οι Έλληνες παράγοντες όοι μαζί και να μας πούνε τι θέλουν για να πάει καλά η διαιτησία κατά την άποψή τους. Και αν είναι κάτι εφαρμόσιμο να γίνει».

Καταλήγοντας, ο καθηγητής διαιτησίας τόνισε: «Θέλω να μου πούνε οι Έλληνες παράγοντες, τώρα που θα έρθουν οι ξένοι, όταν θα κάνουν λάθη, από ποιον θα τιμωρούνται;»

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags