Facebook Pixel Sportdog.gr | Τέταρτος Όμιλος Μουντιάλ: Ρόστερ, αστέρια και ανάλυση
| 2018-06-14 09:21:00

Τέταρτος Όμιλος Μουντιάλ: Ρόστερ, αστέρια και ανάλυση

Sportdog Team
Τέταρτος Όμιλος Μουντιάλ: Ρόστερ, αστέρια και ανάλυση

Αργεντινή, Ισλανδία, Κροατία και Νιγηρία.

Ο τέταρτος όμιλος του Μουντιάλ 2018 κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 16/6 με τις αναμετρήσεις Αργεντινή - Ισλανδία και Κροατία - Νιγηρία.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Ένα ολόκληρο έθνος στους ώμους του Μέσι

Το Μουντιάλ 2018 θεωρείται από πολλούς ως η τελευταία του Λιονέλ Μέσι να κατακτήσει επιτέλους έναν τίτλο με την εθνική Αργεντινής, κάνοντας πραγματικότητα το μοναδικό επίτευγμα που δεν έχει καταφέρει ακόμα να πετύχει στην τεράστια καριέρα. Μένει να αποδειχθεί εάν το βάρος θα αποδειχθεί ασήκωτο για τον ηγέτη της Αργεντινής και της Μπαρτσελόνα, αφού το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο έχει εξελιχθεί σε… ψύχωση για τους συμπατριώτες, που περιμένουν τα πάντα από εκείνον. Εκτός του Μέσι, η Αλμπισελέστε διαθέτει πολλά ακόμα αστέρια παγκόσμιας κλάσης, όμως εξακολουθεί να μην πείθει ως σύνολο. Αυτό αποδείχθηκε περίτρανα από την μετριότατη πορεία της στα προκριματικά, καθώς έφτασε μια ανάσα από τεράστιο κάζο και πήρε την πρόκριση με το ζόρι την τελευταία αγωνιστική. Μπορεί άραγε ο Μέσι να την… πάρει από το χέρι και να την οδηγήσει στην κορυφή;

Τερματοφύλακες: Σέρχιο Ρομέρο (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Γουίλι Καμπαγέρο (Τσέλσι), Φράνκο Αρμάνι (Ρίβερ Πλέιτ)

Αμυντικοί: Γκάμπριελ Μερκάδο (Σεβίλη), Κρίστιαν Ανσάλντι (Τορίνο), Νίκολας Οταμέντι (Μάντσεστερ Σίτι), Φεντερίκο Φάζιο (Ρόμα), Μάρκος Ρόχο (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Νίκολας Ταλιαφίκο (Άγιαξ), Μάρκος Ακούνια (Σπόρτινγκ Λισαβόνας).

Μέσοι: Χαβιέ Μασεράνο (Χέμπει Σάβιο Φόρτσουν), Εντουάρντο Σάλβιο (Μπενφίκα), Λούκας Μπίλια (Μίλαν), Τζοβάνι Λο Σέλσο (Παρί Σεν Ζερμέν), Έβερ Μπανέγκα (Σεβίλη), Έντσο Πέρες (Ρίβερ Πλέιτ), Μαξιμιλιάνο Μέσα (Ιντεπεντιέντε), Ανχελ Ντι Μαρία (Παρί Σεν Ζερμέν), Κρίστιαν Παβόν (Μπόκα Τζούνιορς).

Επιθετικοί: Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα), Πάουλο Ντιμπάλα (Γιουβέντους), Γνονσάλο Ιγκουαΐν (Γιουβέντους), Σέρχιο Αγουέρο (Μάντσεστερ Σίτι)

ΙΣΛΑΝΔΙΑ: Οι Βίκινγκς… κατέλαβαν και τη Ρωσία

Η Ισλανδία ουσιαστικά συστήθηκε στον ποδοσφαιρικό πλανήτη δύο χρόνια πριν, όταν έφτασε από… πουθενά στα προημιτελικά του Euro 2016, αποκλείοντας μάλιστα και την Αγγλία. Οι «Βίκινγκς» κέρδισαν τη συμπάθεια των ποδοσφαιρόφιλων με τη μαχητικότητά τους και δεν είναι λίγοι οι ουδέτεροι που τους υποστηρίζουν στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο, που είναι το πρώτο της ιστορία τους. Η δεύτερη συνεχόμενη πρόκριση σε μεγάλη διοργάνωση φανερώνει ότι το ποδόσφαιρο της μικρής νησιωτικής χώρας βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο και η Ισλανδία δεν πρόκειται να πάει στη Ρωσία για… τουρισμό. Η ομοιογένειά της είναι δεδομένη και το δυναμικό στιλ παιχνιδιού της είναι ικανό να προβληματίσει κάθε αντίπαλο. Κορυφαίος παίκτης της ομάδας είναι ο μέσος Γκίλφι Σίγκουρντσον της Έβερτον και «βαρύ πυροβολικό» ο πρώην άσος του Ολυμπιακού, Άλφρεντ Φινμπόγκασον.

Τερματοφύλακες: Χάνες Χάλντορσον (Ράντερς), Ρούναρ Ρούναρσον (Νόρτζελαντ), Φρέντερικ Σραμ (Ρόσκιλντε)

Αμυντικοί: Άρι Σκούλασον (Λόκερεν), Χέρντουρ Μάγκνουσον (Μπρίστολ Σίτι), Ράγκναρ Σίγκουρντσον (Ροστόβ), Κάρι Άρνασον (Αμπερντίν), Χόλμαρ Έιγιολφσον (Λέφσκι), Σβέριρ Ίνγκασον (Ροστόβ), Μπίρκιρ Σάιβαρσον (Βάλουρ), Σάμουελ Φρίντγιονσον (Βαλερέγκα)

Μέσοι: Γκίλφι Σίγκουρντσον (Έβερτον), Άρον Γκούναρσον (Κάρντιφ), Έμιλ Χάλφρεντσον (Ουντινέζε), Μπίρκιρ Μπιάρνασον (Άστον Βίλα), Γιόχαν Γκούντμουντσον (Μπέρνλι), Όλαφουρ Σκούλασον (Καράμπιουκσπορ), Άρνορ Τρίστασον (Μάλμε), Ρούρικ Γκίσλασον (Ζάντχαουζεν)

Επιθετικοί: Άλφρεντ Φινμπόγκασον (Άουγκσμπουργκ), Μπιερν Σίγκουρντσον (Ροστόβ), Γιον Μπέντβαρσον (Ρέντινγκ), Άλμπερτ Γκούντμουντσον (Αϊντχόφεν)

ΚΡΟΑΤΙΑ: «Χρωστά» την υπέρβαση

Για ακόμα μια διοργάνωση οι Κροάτες κατεβαίνουν με ένα ρόστερ γεμάτο ταλέντο και μεγάλα αστέρια. Από τον Μόντριτς και τον Ράκιτιτς μέχρι τον Μάνζουκιτς και τον Πέρισιτς, οι κινητήριοι μοχλοί των Κροατών πρωταγωνιστούν στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης, ωστόσο η εθνική ομάδα δεν έχει καταφέρει να πετύχει κάποια πορεία αντάξια του σπουδαίου υλικού της τα τελευταία χρόνια. Στο φετινό Μουντιάλ, ωστόσο, υπάρχει η ελπίδα ότι οι Κροάτες θα κάνουν επιτέλους την υπέρβαση, που δικαιούται αυτή η «χρυσή» γενιά παικτών. Διαθέτουν, άλλωστε, άφθονο ταλέντο σε κέντρο και επίθεση, με ποδοσφαιριστές που έχουν κερδίσει τα πάντα σε συλλογικό επίπεδο. Συνήθως, ο μεγάλος αντίπαλός των Κροατών είναι ο… εαυτός τους, όμως τα μεγάλα τους αστέρια έχουν πλέον την εμπειρία να μην πέσουν σε αυτή την παγίδα.

Τερματοφύλακες: Ντάνιελ Σούμπασιτς (Μονακό), Λόβρε Κάλινιτς (Γάνδη), Ντόμινικ Λιβάκοβιτς (Ντίναμο Ζάγκρεμπ)

Αμυντικοί: Βέντραν Τσόρλουκα (Λοκομοτίβ Μόσχας), Ντόμαγκο Βίντα (Μπεσίκτας), Ίβαν Στρίνιτς (Σαμπντόρια), Ντέγιαν Λόβρεν (Λίβερπουλ), Σίμε Βρσάλκο (Ατλέτικο), Γιόσιπ Πίβαριτς (Ντινάμο Κιέβου), Τιν Γέβντα (Λεβερκούζεν), Ντούγε Τσάλετα Τσαρ (Ζάλτσμπουργκ)

Μέσοι: Λούκα Μόντριτς (Ρεάλ), Ίβαν Ράκιτιτς (Μπαρτσελόνα), Ματέο Κόβατσιτς (Ρεάλ), Μίλαν Μπάντελ (Φιορεντίνα), Μαρτσέλο Μπρόζοβιτς (Ίντερ), Φίλιπ Μπράνταριτς (Ριέκα)

Επιθετικοί: Μάριο Μάντζουκιτς (Γιουβέντους), Ίβαν Πέρισιτς (Ίντερ), Νίκολα Κάλινιτς (Μίλαν), Άντρεϊ Κράμαριτς (Χόφενχαϊμ), Μάρκο Πιάτσα (Σάλκε), Άντε Ρέμπιτς (Άιντραχτ Φρανκφούρτης)
 

ΝΙΓΗΡΙΑ: Νιάτα και «δίψα» για διάκριση

Η Νιγηρία έχει παρουσιάσει κατά καιρούς ομάδες με τρομερές μονάδες, που έχουν κλέψει την παράσταση σε παλαιότερες διοργανώσεις. Φέτος μπορεί να μην κατεβαίνει με παίκτες παγκόσμιας κλάσης, αφού τα περισσότερα αστέρια της είναι ακόμα «άγουρα», ωστόσο κανείς δεν μπορεί να θεωρήσει την αφρικανική ομάδα έναν εύκολο αντίπαλο. Η Νιγηρία διαθέτει «αστεράκια» με λαμπρό μέλλον, όπως οι Ιβόμπι της Άρσεναλ και Ιχεανάτσο της Λέστερ, αλλά και παίκτες με εμπειρία, όπως ο βετεράνος Μίκελ και ο Μόουζες, που πρωταγωνιστεί στην Τσέλσι. Δεν είναι τυχαίο ότι οι Νιγηριανοί εξασφάλισαν με… περίπατο την πρόκριση από τα προκριματικά της Αφρικής, ενώ πριν από λίγους μήνες είχαν διαλύσει την Αργεντινή με 4-2 σε φιλική αναμέτρηση.

Τερματοφύλακες: Ικετσούκβου Εζενουα (Ενίμπα), Φράνσις Ουζόχο (Ντεπορτίβο Λα Κορούνια), Ντανιέλ Ακπέγι (Τσίπα Γιουνάϊτεντ).

Αμυντικοί: Αμπντουλάχι Σέχου (Μπουρσασπόρ), Τάιρον Εμπουέχι (Ντεν Χάαγκ), Ελντερσον Ετσιαεγίλε (Σερκλ Μπριζ), Μπράιαν Ιντόβου (Αμκαρ Περμ), Τσιντόζι Αβαζίεμ (Ναντ), Ουίλιαμ Εκονγκ (Μπουρσασπόρ), Λέον Μπαλογκάν (Μάϊντς), Κένεθ Ομερούο (Κασίμπασα).

Μέσοι: Τζον Όμπι Μίκελ (Τιανγίν Τέντα), Ογκένι Ονάζι (Τραμπζονσπόρ), Βίλφριντ Εντιντί (Λέστερ), Ογκενεκάρο Ετέμπο (Λας Πάλμας), Τζον Ογκου (Χάποελ Μπιρ Σεβά), Τζόελ Ομπι (Τορίνο), Βίκτορ Μόουζες (Τσέλσι).

Επιθετικοί: Αχμέντ Μούσα (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Κελέτσι Ιχεανάτσο (Λέστερ), Οντιόν Ιγκάλο (Τσανγκτσουν Γιατάϊ), Αλεξ Ιβόμπι (Αρσεναλ), Νουάνκβο Σιμεόν (Κροτόνε)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags