Facebook Pixel Στα «κάγκελα» ο Ουζουνίδης για Βράνιες - Απόφαση-ΣΟΚ Μελισσανίδη
| 2018-06-12 11:35:00

Στα «κάγκελα» ο Ουζουνίδης για Βράνιες - Απόφαση-ΣΟΚ από Τίγρη - «Απάντηση» με… Κόντε στον Ολυμπιακό

του Γιώργου Θεοδωράκη
Στα «κάγκελα» ο Ουζουνίδης για Βράνιες - Απόφαση-ΣΟΚ από Τίγρη - «Απάντηση» με… Κόντε στον Ολυμπιακό

Ο φόβος για… βόμβα στην ΑΕΚ και το «μπλόκο» από τον… Λιβάγια!

To σίριαλ με τον Όγκνιεν Βράνιες δεν έχει τελειωμό στην ΑΕΚ, καθώς ο Δημήτρης Μελισσανίδης παρουσιάζεται να κρατάει σκληρή στάση και δεν είναι διατεθειμένος να «ξεπουλήσει» τον παίκτη.
 
Από την άλλη, βέβαια, δεν ισχύει ότι έχει βάλει «πλαφόν» για την παραχώρηση του Βόσνιου μπακ τα 4 εκατ. ευρώ. Το ποσό αυτό θεωρείται εξωπραγματικό, από τη στιγμή που ο παίκτης έχει το δικαίωμα από τον προσεχή Δεκέμβρη να υπογράψει σε όποια ομάδα θέλει.
 
Αν, άλλωστε, το αφεντικό της ΑΕΚ επιμένει στη στάση του, είναι πολύ πιθανό να χάσει τον παίκτη χωρίς οικονομικό αντάλλαγμα, όπως στην ουσία συνέβη και με τον Γιάκομπ Γιόχανσον, ενώ αν παραμείνει ο παίκτης στο ρόστερ για όλη τη σεζόν, υπάρχει ο κίνδυνος να δημιουργηθεί πρόβλημα στα αποδυτήρια.
 
Ο Όγκνιεν Βράνιες δεν είναι και από τα… καλύτερα παιδιά (αποδείχθηκε πολλές φορές την περασμένη σεζόν) και το ενδεχόμενο να υπάρχει εντός της ομάδας μία… βόμβα έτοιμη να εκραγεί ανά πάσα στιγμή δεν το θέλει και ο Μαρίνος Ουζουνίδης, ο οποίος το έχει επισημάνει ήδη στη διοίκηση.
 
Πάντως, σύμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα, το πιο πιθανό είναι ο παίκτης να πωληθεί στα χρήματα που προσφέρει η Άντερλεχτ, ή στην καλύτερη περίπτωση να ανέβουν λίγο οι Βέλγοι (κοντά στα 3 εκατ. ευρώ) για να προχωρήσει το deal. Δύσκολα, δηλαδή, η ΑΕΚ θα πάρει το ρίσκο να κρατήσει τον παίκτη στο ρόστερ μόνο και μόνο για να του χαλάσει τη μεταγραφή, αφού είναι ξεκάθαρο, πλέον, πως δεν υπάρχει η βάση και το κατάλληλο κλίμα για να γίνουν διαπραγματεύσεις για ανανέωση συμβολαίου.   

Εξάλλου, το γεγονός ότι ο Βόσνιος στόπερ έχει «επαναστατήσει» και… απειλεί με μεταγραφή στον Ολυμπιακό ή τον ΠΑΟΚ, μάλλον «εξυπηρετεί» την ΑΕΚ, η οποία μπορεί να πάρει την απόφαση της πώλησης, χωρίς να φοβάται πιθανές αντιδράσεις του κόσμου.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι ο έτερος μεγάλος στόχος της Άντερλεχτ για την άμυνα, ο Κονγκολέζος, Σανσέλ Μπεμπά, οδεύει προς την Πόρτο, κάτι που μπορεί να αναγκάσει τη βελγική ομάδα να τρέξει τις εξελίξεις για τον άσο της Ένωσης.
 
Λιβάγια και τέλος 
 
Στο μεταξύ, επειδή ήδη γίνεται κουβέντα για τους… μεγάλους στόχους της ΑΕΚ, είναι καλό να σημειώσουμε πως ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει αποφασίσει να μην κάνει μεγάλα «ανοίγματα» αυτό το καλοκαίρι. Ο Τίγρης θεωρεί ότι έκανε τη σούπερ υπέρβαση με την αγορά του Μάρκο Λιβάγια, ο οποίος στοίχισε περί τα 2,5 εκατ. ευρώ και δεν είναι διατεθειμένος να προχωρήσει σε άλλη δαπανηρή μεταγραφή. Οπότε και για τον αντικαταστάτη του Όγκνιεν Βράνιες, στην ΑΕΚ θα κινηθούν για περιπτώσεις ελεύθερων παικτών ή πιο προσιτών οικονομικά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε θα είναι αξιόλογες επιλογές.
 
Ένας καλύτερος Κόντε
 
Σε ό,τι αφορά την περίπτωση του Μπόρχα Ιγκλέσιας, που ήρθε σήμερα στο προσκήνιο, πρόκειται για παίκτη που αποτελεί μία βελτιωμένη εκδοχή του Πέδρο Κόντε του ΠΑΣ Γιάννινα. Έχει κι αυτός καριέρα στην Ισπανία, αλλά όχι στην Πριμέρα. Το «ταβάνι» του ήταν η τρίτη κατηγορία και φέτος έκανε το «μπαμ» με τη Σαραγόσα, η οποία πρωταγωνίστησε στη Σεγούντα. Έχει έναν ακόμη χρόνο συμβόλαιο με τη Θέλτα και δύσκολα θα παραμείνει εκεί.
 
Σίγουρα εξετάζεται από την ΑΕΚ, ωστόσο σύμφωνα με τις πληροφορίες του sportdog.gr δεν είναι η πρώτη επιλογή. Ενδεχομένως, όμως, το όνομά του να βγήκε σήμερα στο προσκήνιο από τη στιγμή που ένας άλλος στόχος της Ένωσης από την Ισπανία, ο Μίγκελ Άνχελ Γκερέρο, αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags