Facebook Pixel Sportdog.gr | Βόμβες Σάββα στο Sportdog για διαιτησία - «15 εκατ. για Καρίμ, παικταράς στην άμυνα»!
| 2018-06-16 18:15:00

Βόμβες Σάββα στο Sportdog για διαιτησία - «15 εκατ. για Καρίμ, παικταράς στην άμυνα»!

Sportdog Team
Βόμβες Σάββα στο Sportdog για διαιτησία - «15 εκατ. για Καρίμ, παικταράς στην άμυνα»!

Ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού σε συνέντευξη-φωτιά.

Φίλος βουλευτής μιλούσε τηλεφωνικά με τον Σάββα Θεοδωρίδη. Έτυχε να είμαι με το βουλευτή κι αφού είπαν «τα δικά τους» πέρασε η γραμμή σε μένα για μια καλησπέρα.

«Να κάνουμε την καλησπέρα on the record;» είπα στον ζώντα θρύλο του Θρύλου. «Και δεν την κάνουμε;», ήταν η απάντηση. Σε κάτι τέτοιες απρόσμενες μεταβολές της φύσης μιας επαφής προκύπτουν τα… καλύτερα. Έχετε «δει» χείμαρρο καλοκαιριάτικα;

Εγώ τον «είδα» και άκουσα το βουητό του

-  Σ’ ακούω κύριε Σάββα. Πάμε για αναδιάρθρωση;

Αστειότητες… Εντελώς επιπόλαια, ερήμην της ΦΙΦΑ, τίθεται ένα ζήτημα με τη μορφή του κατεπείγοντος. Μου θυμίζει μεταμεσονύκτια τροπολογία της Βουλής. Από εκείνες που κάποιοι «φωτογραφικά» ευνοούνται σκανδαλωδώς. Γι’ αυτά που λέει ο Υφυπουργός Αθλητισμού έχει άγνοια η ΦΙΦΑ. Ο Ολυμπιακός έχει αντιδράσει δημοσίως, ενώ σας αποκαλύπτω ότι απέστειλε και έγγραφο στην ΦΙΦΑ, για να είναι ενημερωμένη για την… κουταμάρα του κ. Βασιλειάδη.

- Λένε κάποιοι ότι με τη μείωση των ομάδων και με πιο πολλά ματς- ντέρμπι, αλλά και με το μοίρασμα της τηλεοπτικής πίτας σε λιγότερους, θα είναι οικονομικά εύρωστες οι ΠΑΕ και πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα…

Ν’ αφήσουν αυτές τις μπαμπεσιές. Τα «πλέι οφ» είναι «μαγειρείο» για ν’ αναδεικνύεται ο πρωταθλητής της αρεσκείας τους. Στα σοβαρά πρωταθλήματα δεν γίνονται τέτοιες αλχημείες. Δεν είναι πρώτο ζητούμενο για να φτιάξουμε αξιόπιστο ποδόσφαιρο, η δραματική μείωση των ομάδων της Super League. Άλλες είναι οι προτεραιότητες, όμως κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν, τόσο ο Υφυπουργός, όσο και οι αρμόδιες αθλητικές αρχές.

- Δείχνει αποφασισμένος ο κ. Βασιλειάδης να προχωρήσει παρά τις αντιρρήσεις. Λένε κάποιοι ότι θα νομοθετήσει και θα ξεπεράσει τον όποιο σκόπελο. Λένε, επίσης, ότι κάτι ανάλογο έκανε κι ο Ορφανός το 2006…

Δεν έχει σχέση το ένα με το άλλο. Τότε ο Ορφανός δεν συνάντησε αντιδράσεις. Αλλά και πάλι, θα θυμάσθε ότι είχε «τραβήγματα» με τη ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ.

Πέρα από αυτό, δεν είναι δυνατόν να δεχθεί κάποιος εχέφρων σήμερα τα τερτίπια του κ. Βασιλειάδη. Ο άνθρωπος δεν σχεδιάζει την πραγματική αναβάθμιση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Απλώς, έχει καταστρώσει ένα πρόχειρο πλάνο για να υπηρετήσει μια κοντόφθαλμη κομματική σκοπιμότητα.

Και ύστερα, ποιος είναι ο Βασιλειάδης; Υπάρχουν η ΦΙΦΑ, η ΟΥΕΦΑ και οι μισές ΠΑΕ που με λίγο «τυράκι» τις στέλνει κατευθείαν στον «ξαφνικό θάνατό τους». Θα το δεχθούν;

Σε τελική ανάλυση οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου είμαι βέβαιος ότι ήδη έχουν απορρίψει το πολυπλόκαμο και δυσνόητο σχέδιο. Ένα σχέδιο που εκπονήθηκε από έναν Υφυπουργό, που αν του βάλεις μια μπάλα και μία οβίδα στα πόδια, θα κλωτσήσει την οβίδα!

- Να πάμε λίγο και στον Ολυμπιακό. Πώς θα χειρισθείτε το θέμα «διαιτησία» της νέας σεζόν;

Ετοιμαζόμαστε! Από τώρα θα φύγουν τα έγγραφα προς τη ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ για την διεξαγωγή των ντέρμπι με ξένους διαιτητές! Υπάρχει, πλέον, το «δεδικασμένο» του τελικού του κυπέλλου και δεν έχουν δικαίωμα να απορρίψουν το αίτημά μας.

- Ζοχαδιάζεται, κύριε Σάββα, ο κόσμος της ομάδας όταν διαπιστώνει ότι κάποιοι παίκτες «εκμεταλλεύονται» τον Ολυμπιακό και κάνουν παιχνίδι με το ενδεχόμενο μεταγραφής τους, λες και ο πολυπρωταθλητής Ελλάδας είναι… παρακατιανός σύλλογος. Έχω, για παράδειγμα, εισπράξει δυσαρέσκεια για τον Ανσαριφάντ…

Ο Ολυμπιακός έχει καθιερωθεί στις μεγάλες ομάδες της Ευρώπης. Όποιος δεν το καταλαβαίνει, δικό του πρόβλημα. Κι ύστερα, θα «μας χαλάσει» αν ο Ανσαριφάντ φέρει 15 εκατομμύρια;

- Δεύτερες ευκαιρίες θα δοθούν φέτος σε παίκτες που πέρυσι δεν ικανοποίησαν;

Ναι, εκτιμώ ότι ποδοσφαιριστές μας που έχουν προοπτική θα πάρουν τέτοιες ευκαιρίες. Ο Τζουρτζεβιτς, για παράδειγμα, θαρρώ ότι θα μείνει. Ήρθε στον Ολυμπιακό με «προίκα» 25 γκολ από το πρωτάθλημα της Σερβίας και δεν μπορώ να χωνέψω ότι ξέχασε την ευχέρεια στο σκοράρισμα.

Να βρει αυτοπεποίθηση χρειάζεται και να «ξεμπουκώσει» με 3-4 μαζεμένα γκολ και τότε θα έχουμε να κάνουμε με μια… νέα σπουδαία μεταγραφή!

- Ποιον θα έχει «αρχηγό» στην άμυνα ο Ολυμπιακός; Έχουν γραφτεί πολλά ονόματα από Πορτογαλία, Βραζιλία, Αργεντινή…

Μολέντο θέλουμε! Τον ξέρουμε, είναι αρχοντικός και καπάτσος μαζί. Να μου το θυμηθείς, έχει DNA του Ολυμπιακού αυτός ο παιχτάρας και δεν το… ξέρει! Θα το μάθει, όμως, αν δεν γίνει «στραβοτιμονιά» στη μεταγραφή του, από τη πρώτη μέρα που θα πατήσει το πόδι του στο Ρέντη!

-  Θα είμαι καλυμμένος, κύριε Σάββα, αν μου πεις πώς οραματίζεσθε τον Ολυμπιακό της νέας χρονιάς…

Δεν έχουμε περιθώριο αποτυχίας στις μεταγραφές, γιατί πέρυσι έγιναν πολλά λάθη. Δαπάνησε πολλά λεφτά ο Βαγγέλης Μαρινάκης και δεν πιάσανε τόπο. Μοιραία, πλήρωσε το «μάρμαρο» ο Κοβάσεβιτς με τις βλακείες που γίνανε.

Ο Πρόεδρός μας έχει καλή προαίρεση και είναι δίκαιος. Όμως, πάνω απ’ όλους μας και απ’ όλα είναι ο Ολυμπιακός και όταν γίνονται λάθη υπάρχει τίμημα.

Φέτος, δεν πιέζει ο χρόνος κι ο σχεδιασμός προχωράει ορθόδοξα για να οικοδομηθεί πάλι ο κανονικός Ολυμπιακός. Ταχυκίνητος και ταχυδύναμος, με παίκτες- προσωπικότητες και πειθαρχημένους, με ατσάλινο DNA και με στόχο, μετά το φετινό διάλειμμα, τους τίτλους και την Ευρωπαική διάκριση. Ό,τι, δηλαδή, εγγυώνται τα βαρειά κυβικά δόξας της ομάδας- Θρύλος της Ελλάδος. 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags