Facebook Pixel Sportdog.gr | Τραίνο για πρόκριση η Ρωσία – Τριάρα στην Αίγυπτο του Σαλάχ και του Ουάρντα (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2018-06-19 22:52:00

Τραίνο για πρόκριση η Ρωσία – Τριάρα στην Αίγυπτο του Σαλάχ και του Ουάρντα (ΒΙΝΤΕΟ)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Τραίνο για πρόκριση η Ρωσία – Τριάρα στην Αίγυπτο του Σαλάχ και του Ουάρντα (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι διοργανωτές νίκησαν 3-1 και παρέμειναν πρώτοι στον Α' Όμιλο.

Ακάθεκτη συνέχισε η Ρωσία τη 2η αγωνιστική του Μουντιάλ, μετά το 5-0 στην πρεμιέρα κόντρα στη Σαουδική Αραβία. Η «κόκκινη αρκούδα» επικράτησε 3-1 της Αιγύπτου και συνέχισε να ηγείται της βαθμολογίας του ομίλου της με 6 βαθμούς.

Το πρώτο ημίχρονο είχε καλό ρυθμό, η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω, κλασικές ευκαιρίες όμως δεν είδαμε στο παιχνίδι. Η Ρωσία είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και απείλησε πρώτη τους Αιγύπτιους με μία κεφαλιά του Ιγκνασέβιτς στο 5' και ένα σουτ του Γκολοβίν ένα λεπτό αργότερα. Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι σημειώθηκε από πλευράς Αιγύπτου, όταν ο Τρεζεκέ μπούκαρε στην περιοχή πλάσαρε φαλτσαριστά με το δεξί, αλλά η μπάλα έφυγε για λίγο άουτ, κάτι που συνέβη και στην προσπάθεια του Γκολοβίν στο 19'. Αναμφισβήτητα η καλύτερη φάση στο πρώτο 45λεπτο σημειώθηκε τρία λεπτά πριν τη λήξη του, από τον Σαλάχ, η προσπάθεια του οποίου έφυγε ξυστά από το δεξί δοκάρι του Ακινφέεφ.

Στο δεύτερο μέρος η Ρωσία άνοιξε το σκορ με το καλησπέρα. Ύστερα από σκαστό σουτ του Ζόμπνιν ο Φατί έκανε την προβολή και έστειλε τη μπάλα στην εστία της ομάδας του. Αυτό ήταν, οι διοργανωτές πήραν φωτιά στη συνέχεια. Στο 58' ο Τσερίσεφ σημειώσε γκολάρα, την τρίτη του στο Μουντιάλ και στο 62' ο Τσιούμπα με παλικαρίσιο τρόπο σκόραρε το τρίτο τέρμα της ομάδας του.

Στη συνέχεια ο Κούπερ έριξε στο παιχνίδι τον Ουάρντα μπας και καταφέρει να πάρει κάτι από το ματς. Στο 72' ο Σαλάχ κέρδισε πέναλτι, με τη βοήθεια του VAR, στο οποίο ευστόχησε και έβαλε ξανά την Αίγυπτο στο παιχνίδι. Ηταν όμως ήδη πολύ αργά και οι Αφρικανοί δεν κατάφεραν να πλησιάσουν στην ισοφάριση.

Έτσι παρέμεινε το 3-1 μέχρι τέλους με τη Ρωσία να κάνει το δύο στα δύο και να βρίσκεται με το ένα πόδι στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ρωσία: Ακινφέεβ - Φερνάντες, Κουτέποβ, Ιγκνασέβιτς, Ζιρκόβ (86' Κουτριάσοφ) Ζόμπνιν, Γκαζίνσκι - Σαμέντοβ, Γκολοβίν, Τσερίσεφ (74' Κουζιάεφ) – Τζιούμπα (78' Σμολόφ)

Αίγυπτος: Ελ Σενάουι - Φατί, Γκαμπρ, Χεγκάζι, Αμπντέλ-Σαφί - Χαμέντ, Ελνένι (64' Ουάρντα) – Τρεζεγκέ (68' Ραμαντάν), Σαΐντ, Σαλάχ – Μοχσέν ( 82' Καχραμπά)

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags