Facebook Pixel ΣΟΚ στον κόσμο του ΠΑΟ, τι θα γίνει με Αλαφούζο-Παϊρόζ
| 2018-06-20 12:10:00

ΣΟΚ στον κόσμο του ΠΑΟ, τι θα γίνει με Αλαφούζο-Παϊρόζ - «Άκυρο» στον Δώνη, «παίζει» με τον ΠΑΟΚ

του Νίκου Στεργίου
ΣΟΚ στον κόσμο του ΠΑΟ, τι θα γίνει με Αλαφούζο-Παϊρόζ - «Άκυρο» στον Δώνη, «παίζει» με τον ΠΑΟΚ

Καυτό παρασκήνιο για το... κρυφό σχέδιο και τον νέο προπονητή.

Μπορεί να έχει προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις η χθεσινή θέση της «πράσινης» ΠΑΕ, ότι ακόμα κι αν μπουν στα ταμεία του συλλόγου τα 20 εκατ. ευρώ, μέσω της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, το μπάτζετ δε θα ανέβει σημαντικά, ωστόσο η συγκεκριμένη απόφαση θα πρέπει να τονίσουμε ότι είναι πάνω στη σωστή βάση.
 
Από την άποψη ότι αυτό που προέχει σε αυτή τη φάση για τον σύλλογο δεν είναι η… εκτόξευση, αλλά να περιοριστούν τα χρέη και τα «ανοίγματα» του συλλόγου, κάτι που αποτελεί πρωταρχικό στόχο και του Παϊρόζ Πιενγκμποσάντ.
 
Το πλάνο εξυγίανσης, δηλαδή, που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο μυαλό τόσο της νυν διοίκησης, όσο και της μελλοντικής που μπορεί να προκύψει, είναι κάτι πολύ λογικό και απαραίτητο να εφαρμοσθεί, με οποιοδήποτε κόστος, προκειμένου να καταφέρει ο σύλλογος να βγει από το τέλμα και να αναπτυχθεί στην πορεία πάνω σε υγιείς βάσεις.  

Αυτό σημαίνει, επομένως, ότι ανεξάρτητα με το τι θα γίνει ιδιοκτησιακά, οι οπαδοί δε θα πρέπει να έχουν μεγάλες απαιτήσεις ενόψει της νέας σεζόν, ούτε, φυσικά, να περιμένουν να δουν μια ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει.  

Δεν πάει για «κλειστό» τριετές με Δώνη
 
Στο μεταξύ, την Παρασκευή, όταν αναμένεται και ο Παϊρόζ Πιενγμποσάντ στην Ελλάδα, λέγεται ότι θα επισημοποιηθεί και η συμφωνία με τον Γιώργο Δώνη. Να πέσουν, δηλαδή, οι υπογραφές με τον Έλληνα τεχνικό για να πιάσει και τυπικά δουλειά ως προπονητής του Παναθηναϊκού.
 
Πάντως, όσον αφορά τη χρονική διάρκεια του συμβολαίου του και τις απολαβές του 48χρονου κόουτς, οι πληροφορίες έχουν αρχίσει να διίστανται, ενώ, πλέον, υπάρχουν ρεπορτάζ που ταυτίζονται με όσα έγραφε εξ αρχής το sportdog.gr. Ότι, δηλαδή, αρχικά η συμφωνία με τον Γιώργο Δώνη θα είναι για ένα χρόνο, προκειμένου να «τεσταριστεί» και με συμβόλαιο σχετικά χαμηλών αποδοχών.
 
Οι «πράσινοι», άλλωστε, δεν μπορούν να δεσμευτούν με «κλειστό» τριετές συμβόλαιο, όπως γραφόταν αρχικά, καθώς τίθεται και θέμα υψηλής αποζημίωσης, αν και εφόσον μετά την πρώτη χρονιά αποφασιστεί λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών.
 
Εξάλλου, σε περίπτωση που το έργο του Γιώργου Δώνη κριθεί επιτυχημένο από τη νέα διοίκηση, τότε είναι δεδομένο πως ο Έλληνας τεχνικός θα ανταμειφθεί με νέο συμβόλαιο που θα προβλέπει αποδοχές που θα αγγίζουν ακόμα και το 1 εκατ. ευρώ, μαζί με τους συνεργάτες του.   
 
«Παιχνίδι» με Κάτσε, τίποτα για Κουρμπέλη
 
Όσον αφορά τη χθεσινή διαρροή ότι ο Έργκους Κάτσε απομακρύνεται από τον Παναθηναϊκό, καθώς δεν μπορεί να βρεθεί η φόρμουλα απόκτησής του από τον ΠΑΟΚ, θα πρέπει να σημειώσουμε πως τίποτα δεν έχει τελειώσει στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται οι «πράσινοι» με αυτόν τον τρόπο να χειρίζονται επικοινωνιακά το θέμα για τον Αλβανό μέσο και να επανέλθουν πιο δυναμικά στην πορεία.
 
Παράλληλα, αξίζει να τονίσουμε ξανά ότι δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον της Φενέρμπαχτσέ για τον Δημήτρη Κουρμπέλη, όπως σας γράφαμε και χθες. Το συγκεκριμένο θέμα αποτελεί καθαρά μανατζερικό παιχνίδι, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι από την τουρκική ομάδα ήταν έτοιμοι χθες να βγάλουν και διάψευση όταν άρχισαν να δέχονται ενοχλήσεις από την Ελλάδα.

Μάλιστα, η πιο τρανή απόδειξη ότι δεν «τρέχει» τίποτα ανάμεσα στον αρχηγό του Παναθηναϊκού και τη Φενέρ είναι το γεγονός πως σήμερα στον Τουρκικό Τύπο (όπου συνήθως γράφονται τα... πάντα) δεν υπάρχει πουθενά η παραμικρή αναφορά.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags