Facebook Pixel Sportdog.gr | H Marca για Ανσαριφάρντ και Μασούντ - Ποιος είναι ο «βιολιστής» με 7 γλώσσες;
| 2018-06-20 16:06:00

H Marca για Ανσαριφάρντ και Μασούντ - Ποιος είναι ο «βιολιστής» με 7 γλώσσες;

Sportdog Team
H Marca για Ανσαριφάρντ και Μασούντ - Ποιος είναι ο «βιολιστής» με 7 γλώσσες;

Η εθνική ομάδα του Ιράν, κερδίζοντας (1-0) το Μαρόκο στην πρεμιέρα της στο Μουντιάλ της Ρωσίας, κατάφερε να ...γεμίσει τους δρόμους της Τεχεράνης.

Άνδρες και γυναίκες που δεν συναντώνται συχνά σε δημόσιους χώρους, πανηγύρισαν κρατώντας σημαίες της χώρας.

Το όνειρο είναι η πρόκριση στην δεύτερη φάση, κάτι που δεν συνέβη στις προηγούμενες τέσσερις εμφανίσεις του Ιράν, έχοντας κερδίσει μόνο ένα παιχνίδι το 1998, απέναντι στα ΗΠΑ.

Η ισπανική εφημερίδα Marca, με αφορμή την συνάντηση της Ισπανίας με το Ιράν, προγραμματισμένη απόψε (21:00) στο Καζάν, έκανε μεγάλο αφιέρωμα στην ασιατική ομάδα, που έχει στον πάγκο της τον Κάρλος Κεϊρόζ.

Αναφέρθηκε ανάμεσα σε άλλους στον Καρίμ Ανσαριφάρντ και τα «προβλήματα αυτοεκτίμησης στην Οσασούνα» που ίδιος είχε αναφέρει, σύμφωνα με την εφημερίδα, ξεπερνώντας τα αργότερα στον Ολυμπιακό, τον Μασούντ Σοτζαεϊ αλλά και τον Ρεζά Γκοοτσανεζάντ, τον «βιολιστή που μιλάει επτά γλώσσες», όπως σημειώνει η Marca.

«Ο Ανσαριφάρντ είναι ένας από τους Ιρανούς που πέρασαν από την Οσασούνα: «Αν υπολογίσω όλα όσα έχω ζήσει, θα μπορούσα να γράψω ένα βιβλίο», είχε ομολογήσει ο Καρίμ Ανσαριφάρντ τον Μάιο του 2015 στη Diario de Navarra. Είχε φτάσει με προοπτικές τεράστιας εξέλιξης, μέσα σε μία λίστα με τους Γουίλσιρ και Τσιτσαρίτο, χωρίς όμως να σημειώσει ούτε ένα γκολ σε 17 παιχνίδια. Ο ίδιος ομολόγησε τα προβλήματα αυτοεκτίμησης, κάτι που ξεπέρασε αργότερα στον Ολυμπιακό», σημειώνει η εφημερίδα.

Αναφορά γίνεται και τον Μασούντ Σοτζαεί για το πέρασμά του από Οσασούνα και Λας Πάλμας, σημειώνοντας ότι «πέρασε τέσσερις τραυματισμούς σε 16 μήνες, κατά τη διάρκεια των οποίων για μισό χρόνο ήταν με πατερίτσες».

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας ο Ρεζά Γκοοτσανεζάντ σημείωσε το μοναδικό γκολ του Ιράν την ήττα (3-1) από την Βοσνία. Είναι ο μοναδικός από την ομάδα που έπαιξε στην Βραζιλία και βρίσκεται και στην Ρωσία. «Εκτός των εννέα γκολ που σημείωσε αυτή την σεζόν με την Χερένφεν, ο Ιρανός επιθετικός είναι γνωστός για τις ικανότητές του στο βιολί και τις ξένες γλώσσες. Μιλάει Αγγλικά, Ολλανδικά, Περσικά και τα γαλλικά, αλλά επίσης κατανοεί γερμανικά, ιταλικά και πορτογαλικά», υπογραμμίζει η Marca. Αγωνίστηκε στις μικρές ομάδες της εθνικής Ολλανδίας και ακόμη και σε ηλικία 21 ετών, ήθελε να αφήσει το ποδόσφαιρο για να σπουδάσει νομικά. Ο Μάρκ Όβερμαρς τον έπεισε να συνδυάσει βιβλία και μπάλα. «Οι άνθρωποι που με γνωρίζουν ξέρουν ότι υπάρχει κάτι περισσότερο από το ποδόσφαιρο για εμένα», αναφέρει χαρακτηριστικά. Η κουνιάδα του είναι η Σαρέχ Μπαγιάτ, διάσημη ηθοποιός που συμμετείχε στη βραβευμένη με Όσκαρ ταινία «Ο χωρισμός», που κέρδισε το αγαλματίδιο ξενόγλωσσης ταινίας το 2012.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags