Facebook Pixel Sportdog.gr | Έτσι προκρίνεται η Αργεντινή μετά το «δώρο» της Νιγηρίας!
| 2018-06-22 20:05:00

Έτσι προκρίνεται η Αργεντινή μετά το «δώρο» της Νιγηρίας!

Sportdog Team
Έτσι προκρίνεται η Αργεντινή μετά το «δώρο» της Νιγηρίας!

Δείτε τα σενάρια για πρόκριση στους "16".

Μπορεί η Αργεντινή να έχει απογοητεύσει με την εικόνα της στο Μουντιάλ και να έχει μόλις έναν βαθμό στον όμιλο, όμως διατηρεί ακόμα σημαντικές ελπίδες για πρόκριση στην φάση των "16" και αυτό το χρωστάει στη Νιγηρία.

Οι Νιγηριανοί νίκησαν με 2-0 την Ισλανδία και απλούστευσαν τα πράγματα στο 4ο γκρουπ. Η Κροατία μόνο με θαύμα θα χάσει την πρώτη θέση του ομίλου και πλέον η τελευταία αγωνιστική θα είναι... καυτή για τις Αργεντινή, Νιγηρία και Ισλανδία.

Η παρέα του Λιονέλ Μέσι προκρίνεται στην επόμενη φάση αν απλά επικρατήσει της Νιγηρίας στο τελευταίο ματς του ομίλου και η Ισλανδία δεν κερδίσει τους αδιάφορους Κροάτες! 

Σε περίπτωση που οι "Βίκινγκ" νικήσουν την Κροατία, τότε η Αργεντινή θα πρέπει να επιβληθεί των Νιγηριανών με ένα γκολ παραπάνω απ' ότι θα κερδίσουν οι Ισλανδοί, προκειμένου να έχουν το πάνω χέρι στην μεταξύ τους ισοβαθμία.

Υπάρχει και το σενάριο οι δυο ομάδες να ισοβαθμήσουν και να έχουν ίδια γκολ υπέρ και κατά. Αν συμβεί αυτό, τότε θα είναι ισόπαλες στα πρώτα 6 κριτήρια της FIFA. Το 7ο κατά σειρά κριτήριο είναι η κατάταξη fair play που αφορά στις κίτρινες και κόκκινες κάρτες και που αυτήν τη στιγμή είναι το κριτήριο που χωρίζει τις δύο ομάδες.

Αν, όμως, και το σύνολο των καρτών στον όμιλο είναι ίδιο για τις δύο ομάδες μετά το πέρας της 3ης αγωνιστικής (στο σενάριο που όλα τα προηγούμενα κριτήρια παραμείνουν κι αυτά ίδια), τότε το 8ο και τελευταίο κριτήριο που θα τις χωρίσει οριστικά θα είναι η... κλήρωση της FIFA. Αυτή τη στιγμή, πάντως, η Ισλανδία δεν έχει καμία κάρτα, έναντι τριών της Αργεντινής.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags