Facebook Pixel Διαθέτει πάγκο η φετινή Λίβερπουλ
Ποδόσφαιρο
| 2011-08-21 20:55:00

Διαθέτει πάγκο η φετινή Λίβερπουλ

Διαθέτει πάγκο η φετινή Λίβερπουλ

Ο Κώστας Μιαούλης αρθρογράφει για τη φετινή Λίβερπουλ και το πλούσιο ρόστερ που διαθέτει η ομάδα του Κένι Νταλγκλίς.

Η Λίβερπουλ μετά την αποτυχία της να επικρατήσει την προηγούμενη εβδομάδα κόντρα στην Σάντερλαντ εντός έδρας είχε ένα χρέος. Ειδικά από τη στιγμή που γνώριζε πως θα αντιμετώπιζε μια προβληματική, από κάθε άποψη, Άρσεναλ, έπρεπε να κερδίσει για μια σειρά από λόγους. Πρώτα απ’ όλα για να μπορέσει να καλύψει το χαμένο έδαφος. Δεύτερον για να μπορέσει να βάλει από νωρίς σε δύσκολη θέση μια από τις βασικές της αντιπάλους, είτε για τον τίτλο, είτε για μια θέση στην τετράδα. Ταυτόχρονα με τη νίκη μετά από 11 χρόνια στο Λονδίνο, απέναντι στους «κανονιέρηδες» θ’ αποκτούσε ψυχολογία.

Τα κατάφερε όλα αυτά η «κόκκινη αρμάδα» του Νταλγκλίς, με ένα παιχνίδι που δεν ήταν το καλύτερο της, αλλά σίγουρα είχε υπομονή, πράγμα που έλειπε τα προηγούμενα χρόνια. Για να είμαι ειλικρινής πολλές φορές μέχρι να φτάσουμε στο 71’ που έριξε μαζί Σούαρες και Μεϊρέλες ο Σκοτσέζος, ανέβασα…πίεση βλέποντας αυτούς τους δύο στον πάγκο. Η αλήθεια είναι όμως ότι κι ο Ουρουγουανός λόγω Κόπα Αμέρικα είναι ανέτοιμος, αφού δεν έκανε προετοιμασία, αλλά και ο Πορτογάλος δεν φαίνεται να μπορεί να βγάλει 90 λεπτά. Το να έχει πάντως Μεϊρέλες, Σουάρες και Μάξι στον πάγκο σε ένα τέτοιο ντέρμπι, αλλά και τους Τζέραρντ και Τζόνσον εκτός μάχης, αποδεικνύει ότι φέτος υπάρχει βάθος στον πάγκο και σε έναν μαραθώνιο σαν αυτόν της Πρέμιερ Λιγκ, τούτο μετράει πολύ.

Η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ δαπάνησε 150εκ ευρώ τους τελευταίους έξι μήνες για μεταγραφές. Πραγματικά μεγάλη ποδοσφαιρική προσωπικότητα απ’ όσους πήρε είναι ο Ουρουγουανός δίχως δεύτερη κουβέντα. Οι ποδοσφαιριστές που πήρε ακόμα δεν μπορούν να επικαλεστούν κάτι τέτοιο και σίγουρα θα δώσουν προσεχώς τις εξετάσεις τους, ειδικά στις αναμετρήσεις που θα πρέπει με μικρότερες ομάδες να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά κι όπου η Λίβερπουλ για να λέμε την αλήθεια, πολλάκις αντιμετωπίζει προβλήματα και πετάει πόντους σε μεγαλύτερο βαθμό από τα ντέρμπι. Όμως παίκτες σαν τον Άνταμ, τον Χέντερσον και τον Ντάουνινγκ παίζουν για την ομάδα.
Θέλω να σταθώ σε δύο παίκτες ξεχωριστά. Ο Κάουτ θα είναι πάντοτε ένα σημείο αναφοράς για την Λίβερπουλ, μιας και έχει περάσει πολλά με αυτή την ομάδα και πάντοτε απέδειξε πως είναι στρατιώτης. Ο Χοσέ Ενρίκε, φημίζεται πιο πολύ για τις επιθετικές του διαθέσεις σαν αριστερός μπακ, παρά για τις αμυντικές του ικανότητες. Ωστόσο, απέναντι στον Γουόλκοτ τα κατάφερε μια χαρά και ήταν από τους πρωταγωνιστές στο ματς. Με την επάνοδο του Τζόνσον και του Τζέραρντ, σίγουρα η Λίβερπουλ θα γίνει ακόμα πιο δυνατή. Η νίκη στο Έμιρεϊτς δίνει άλλον αέρα, αλλά οι πραγματικές εξετάσεις της Λίβερπουλ θα είναι με τις μικρές ομάδες, όταν πετάει πόντους.

ΠΗΓΗ: sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags