Facebook Pixel Sportdog.gr | Έχει… καταπιεί σημαία ο Χατσερίντι, δεν χωράει ο Ελ Καντουρί – Αν βάψω άσπρο τον Ζαμπά…
| 2018-06-29 23:00:00

Έχει… καταπιεί σημαία ο Χατσερίντι, δεν χωράει ο Ελ Καντουρί – Αν βάψω άσπρο τον Ζαμπά…

του Κωστή Ραπτόπουλου
Έχει… καταπιεί σημαία ο Χατσερίντι, δεν χωράει ο Ελ Καντουρί – Αν βάψω άσπρο τον Ζαμπά…

Δεν μπορεί ο Μαουρίσιο, μόνο ένας Έλληνας αξίζει στο κέντρο.

Στο πρώτο ημίχρονο είδαμε έναν ΠΑΟΚ που δεν μπορούσε να δημιουργήσει από την πίσω γραμμή επειδή έλειπε ο Βιεϊρίνια και ο Μάτος είναι πτώμα. Σε όλη την περσινή σεζόν τα «δεκάρια» του ΠΑΟΚ ήταν τα πλάγια μπακ του. Στην τετράδα του ο ΠΑΟΚ είχε έναν Μάτος «χώμα», δύο στόπερ χωρίς ηγετική φυσιογνωμία για να κατεβάσουν την μπάλα (σ.σ. Χατσερίντι, Βαρέλα) και τον Κρέσπο, που έπαιζε αριστερός μπακ ενώ είναι στόπερ.

Ο Μαουρίσιο απογοήτευσε σαν «οκτάρι» γιατί έπαιζε παράλληλο ποδόσφαιρο. Ο Χαρίσης είναι τρεχαλατζής και ο μόνος που μπορεί να οργανώσει, ο Μπίσεσβαρ, έπαιζε αριστερά στη γραμμή. Για τον Πέλκα τα λέω καιρό ότι δεν είναι «δεκάρι», αλλά περιφερειακός επιθετικός. Για Κουλούρη δεν θα μιλήσω γιατί δεν υπάρχει σέντερ φορ Κουλούρης. Έχει καλό μάνατζερ και παίζει στον ΠΑΟΚ, αν είχε εμένα θα μάλωνε ο Αγροτικός Αστέρας με τον Μακεδονικό για το ποιος θα τον πάρει στη Γ’ Εθνική!

Έχει… καταπιεί σημαία ο Χατσερίντι

Επίσης, χαρακτηριστικό του πρώτου ημιχρόνου ήταν οι αμυντικές αδυναμίες του ΠΑΟΚ. Έφτασε στο σημείο να φάει δύο γκολ στον αέρα με δύο στόπερ, που ξεπερνούν το 1.90. Τι σέντερ μπακ πήρε ο ΠΑΟΚ; Είναι λέει 1.97 ο Χατσερίντι. Και 2.15 να είσαι, θα την χάσει την κεφαλιά εάν είσαι στατικός. Δεν μας ενδιαφέρει μόνο το ύψος στους στόπερ, αλλά η αλτικότητα και οι τοποθετήσεις. Αυτός είναι σα να έχει καταπιεί σημαία!

Ανεβασμένος ο Ελ Καντουρί, αλλά δεν χωράει μαζί με Πέλκα

Στο δεύτερο ημίχρονο που άλλαξαν οι ενδεκάδες υπήρξε βελτίωση γιατί και ο Μπελογιάννης από τη μια πλευρά και ο Λάμπρου από την άλλη δημιούργησαν προβλήματα. Ο Ελ Καντουρί πάτησε περιοχή και έβγαλε ωραίες φάσεις, ενώ ο Μυστακίδης δεν είναι σέντερ φορ, αλλά από τον Κουλούρη καλύτερα τα πήγε.

Είδαμε ανεβασμένο Ελ Καντουρί εκτελεστικά και δημιουργικά αλλά αυτό εμένα δεν μου λέει τίποτα, διάρκεια θέλω να δω. Εάν μείνει αυτός θα πρέπει να πωληθεί ο Πέλκας γιατί είναι ίδιοι παίκτες. Ούτε «δεκάρια», ούτε χαφ που μπορούν να πιέσουν. Εάν είναι καλά ο Μαροκινός, ο ΠΑΟΚ θα έχει δύο καλούς παίκτες στην ίδια θέση, όμως δεν γίνεται να παίξουν μαζί.

Βρωμάει «ΠΑΣΟΚίλα» ο Ζαμπά, καλύτερος ο Λάμπρου

Ανάμεσα σε Ζαμπά και Λάμπρου ξεχωρίζει ο Έλληνας. Έβαλαν 20 εκατομμύρια ρήτρα σε αυτόν τον Ζαμπά, που ήταν μακριά από όλες τις φάσεις του ΠΑΟΚ, δεν πάτησε ούτε η φτέρνα του στη μεγάλη περιοχή για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι. Είναι, λέει, γρήγορος. Αυτά είναι ανοησίες, και το αμάξι μου είναι γρήγορο γιατί φτάνει τα 193 χλμ. την ώρα, αλλά θέλει μισώ ώρα για να τα πιάσει! Δεν μας νοιάζει η τελική ταχύτητα του παίκτη, μας ενδιαφέρει το αν μπορεί να «τρυπήσει» την άμυνα στο ένας εναντίον ενός. Μου έκανε αρνητικότατη εντύπωση ο Ζαμπά. Η περίπτωσή του μού βρωμάει «ΠΑΣΟΚίλα»!

Από την άλλη, ο Λάμπρου δείχνει κάθε μέρα και καλύτερος. Πολύ καλός στο ένας εναντίον ενός και στην εκτέλεση και πολλές ασίστ. Έχει δηλαδή ο Έλληνας καλύτερες κινήσεις και τακτική παιδεία από τον Βραζιλιάνο. Και πού να τη βρει έτσι που είναι οι Βραζιλιάνοι; Δεν έχουν έναν «χάφαρο», όσο για το Νεϊμάρ… τρίχες κατσαρές! Τριάντα τέτοιους σου βρίσκω στο Κορδελιό έτσι που παίζει ο Νεϊμάρ στο Μουντιάλ.

Αν πάρω ένα βερνίκι, βάψω τον Λάμπρου μαύρο και τον Ζαμπά άσπρο με ασβέστη ξέρεις τι θα φωνάζει ο κόσμος; «Τι παιχταράς είναι αυτός ο Βραζιλιάνος που έφερε ο Σαββίδης; Μεγάλο ταλέντο, παπάδες θα κάνει»!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δοκιμές, γκολάρες και πρόβλημα στην άμυνα – Ισοπαλία για ΠΑΟΚ, μήνυμα από τον… φευγάτο (ΒΙΝΤΕΟ)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags