Facebook Pixel Sportdog.gr | Κρίμα για τον τεράστιο Σμάιχελ - Τρομερός Σούμπασιτς, έστειλε την Κροατία στους «8»! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2018-07-01 23:47:00

Κρίμα για τον τεράστιο Σμάιχελ - Τρομερός Σούμπασιτς, έστειλε την Κροατία στους «8»! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Κρίμα για τον τεράστιο Σμάιχελ - Τρομερός Σούμπασιτς, έστειλε την Κροατία στους «8»! (ΒΙΝΤΕΟ)

Πρόκριση στα πέναλτι για την Κροατία επί της Δανίας!

Ακόμα ένα θρίλερ στο φετινό Μουντιάλ!

Η Δανία έφτασε κοντά στην έκπληξη, όμως η Κροατία ήταν αυτή που πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά επικρατώντας με 3-2 στα πέναλτι! Με 1-1 ολοκληρώθηκε η κανονική διάρκεια, με τον Μόντριτς να χάνει πέναλτι στην παράταση. Μεγάλος πρωταγωνιστής για την Κροατία ο Σούμπασιτς, που απέκρουσε τρία πέναλτι!

Το ματς

Παρά το γεγονός ότι οι δύο ομάδες είχαν επιδείξει εξαιρετική αμυντική οργάνωση (αμφότερες δέχθηκαν μόλις ένα γκολ στη φάση των ομίλων), η αναμέτρηση ξεκίνησε με απρόσμενο τρόπο, αφού το σκορ ήταν 1-1 μόλις στο 4’!

Πριν συμπληρωθεί ένα λεπτό αγώνα η Δανία αιφνιδίασε τους αντιπάλους της, ανοίγοντας το σκορ με περιπετειώδη τρόπο. Από δυνατή εκτέλεση πλαγίου σαν… κόρνερ, ο Ματίας Γιόργκενσεν έπιασε σουτ από κοντά μέσα στην αναμπουμπούλα, με τον Σούμπασιτς να κάνει κακή εκτίμηση και να δέχεται το γκολ.

Η Κροατία, ωστόσο, απάντησε άμεσα με ένα εξίσου τυχερό γκολ. Ο Βρσάλικο έκανε το χαμηλό γύρισμα, ο Κνούντσεν προσπάθησε να απομακρύνει, αλλά έστειλε την μπάλα στο πρόσωπο του Κρίστενσεν. Από εκεί η μπάλα στρώθηκε στον Μάντζουκιτς, που πέτυχε το 1-1 με δεξί σουτ!

Στο υπόλοιπο του πρώτου μέρους η Κροατία είχε την κατοχή της μπάλας, ωστόσο οι δύο ομάδες είχαν τις ίδιες ευκαιρίες. Στο 27’ ο Σούμπασιτς έκανε καλή απόκρουση σε σουτ του Μπρέιθγουεϊτ, ενώ στο 29’ ήταν η σειρά του Σμάιχελ να επέμβει σε σουτ του Ράκιτιτς, με τον Πέρισιτς να σουτάρει άουτ στη συνέχεια της φάσης.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός ακόμα περισσότερο, με τις δύο ομάδες να αναλώνονται σε ένα νευρικό παιχνίδι με πολλά λάθη και να προσφέρουν φτωχό θέαμα. Η Κροατία είχε ένα ξέσπασμα με δύο καλές στιγμές, όμως η γυριστή κεφαλιά του Πέρισιτς (84’) πέρασε άουτ και ο Σμάιχελ μπλόκαρε σταθερά το δυνατό σουτ του Ράκιτιτς (86’). Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μπρέιθγουεϊτ είχε μια καλή ευκαιρία για τη Δανία, σουτάροντας άουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και έτσι η παράταση δεν αποφεύχθηκε.

Εκεί ζήσαμε μια από τις πλέον δραματικές στιγμές του Μουντιάλ! Ο Ρέμπιτς έφυγε στην πλάτη της άμυνας, πέρασε τον τερματοφύλακα, όμως ο Ματίας Γιόργκενσεν δεν τον άφησε να εκτελέσει σε κενή εστία και τον ανέτρεψε. Ο διαιτητής έδωσε, αλλά δεν απέβαλλε τον αμυντικό της Δανίας, παρά το γεγονός ότι στέρησε σίγουρο γκολ από την Κροατία. Στο 116ο λεπτό ο Μόντριτς ανέλαβε την εκτέλεση, όμως νικήθηκε από τον Σμάιχελ, με την επέμβασή του να πανηγυρίζεται σαν γκολ. Η παράταση έληξε με σκορ 1-1 και η πρόκριση κρίθηκε στα πέναλτι!

Στην ψυχοφθόρο διαδικασία ο Σμάιχελ συνέχισε να έχει… ρέντα, καθώς απέκρουσε δύο πέναλτι, όμως τον… ξεπέρασε με τρεις αποκρούσεις! Ο Ιβάν Ράκιτιτς ήταν αυτός που σκόραρε στο τελευταίο χτύπημα, με το οποίο έστειλε την Κροατία στα προημιτελικά.

Η ομάδα του Ζλάτκο Ντάλιτς θα τεθεί αντιμέτωπη με την Ρωσία, η οποία απέκλεισε νωρίτερα την Ισπανία στα πέναλτι, και έχει «χρυσή» ευκαιρία να προκριθεί στα ημιτελικά!

Τα πέναλτι:

Έρικσεν αστόχησε

Μπαντέλι αστόχησε

Κγιάερ 1-0

Κράμαριτς 1-1

Κρον Ντέλι 2-1

Μόντριτς 2-2

Σένε αστόχησε

Πίβαριτς αστόχησε

Γιόργκενσεν αστόχησε

Ράκιτιτς 2-3

Οι συνθέσεις:

Κροατία (Ντάλιτς): Σούμπασιτς, Βίντα, Βρσάλικο, Λόβρεν, Στρίνιτς (81’ Πίβαριτς), Μόντριτς, Ράκιτιτς, Πέρισιτς (97’ Κράμαριτς), Μπρόζοβιτς (71’ Κόβασιτς), Ρέμπιτς, Μάντζουκιτς (108’ Μπαντέλι)

Δανία (Χαρέιντε):  Σμάιχελ, Κνούντσεν, Κίαερ, Κρίστενσεν (46’ Σένε), Ντιλέινι (98’ Κρον Ντέλι), Ντάλσγκααρντ, M. Γιόργκενσεν, Έρικσεν, Πόουλσεν, Μπρεϊτγουέιτ (105’ Σίστο), Κορνέλιους (66’ Γιόργκενσεν)

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags