Facebook Pixel Sportdog.gr | Ιστορία μεταγραφικής τρέλας: Όταν ο Κόκκαλης «έκοψε» τον Καβάνι από τον Ολυμπιακό!
| 2018-07-02 19:55:00

Ιστορία μεταγραφικής τρέλας: Όταν ο Κόκκαλης «έκοψε» τον Καβάνι από τον Ολυμπιακό!

Sportdog Team
Ιστορία μεταγραφικής τρέλας: Όταν ο Κόκκαλης «έκοψε» τον Καβάνι από τον Ολυμπιακό!

Κι όμως, ο σπουδαίος «killer” είχε βρεθεί κοντά στους Πειραιώτες!

Πολλές οι περιπτώσεις ξένων ποδοσφαιριστών που προτάθηκαν στο παρελθόν σε ελληνικές ομάδες κι αφού δεν τους γέμισαν το…μάτι (και κατ΄επέκταση δεν αποδείχτηκε της μεταγραφικής μοίρας γραφτό να έρθουν για μόνιμη εγκατάσταση στα μέρη μας) συν τω χρόνω διέγραψαν λαμπρή καριέρα, εκτοξεύοντας την τιμή τους στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Βλέπετε, συμβαίνουν κι αυτά στον όμορφο κόσμο της «στρογγυλής θεάς».

Ένας εξ αυτών των παικτών είναι και ο Έντινσον Καβάνι.

Μετρημένοι και διαλεγμένοι είναι σε θέση να γνωρίζουν τι ακριβώς παίχτηκε με τον Ουρουγουανό σούπερ σταρ και τον Ολυμπιακό. Κι εδώ είμαστε εμείς, για να ανασύρουμε από το αρχείο εκείνη την...ζουμερή ιστοριούλα.

Τον Γενάρη του 2005 ο Ολυμπιακός εμφάνισε - μετά βαϊων και κλάδων - τον Ντιέγκο Μαραντόνα στο γήπεδο Καραϊσκάκη και τον…βάφτισε μέλος της πειραϊκής ομάδας, πριν από την έναρξη του αγώνα πρωταθλήματος με τον Ηρακλή.

Καταλυτικό ρόλο τότε για την άφιξη του «Ντιεγκίτο» στον Πειραιά, είχε παίξει ο agent Ερίκ Μανάς.

Στο περιθώριο της επίσκεψης του Μαραντόνα στο φαληρικό γήπεδο, ο ίδιος μάνατζερ είχε προτείνει στον τότε μεγαλομέτοχο του Ολυμπιακού Σωκράτη Κόκκαλη, την απόκτηση ενός νεαρού επιθετικού ο οποίος δεν είχε κλείσει καλά, καλά τα 18 του χρόνια κι ανήκε στο δυναμικό της Ντανούμπιο από την Ουρουγουάη.

Κι έτσι για να έχετε και το οικονομικό ρεπορτάζ της υπόθεσης, σημειώστε παρακαλώ πως το κόστος της μεταγραφής θα κυμαινόταν κοντά στο ένα εκατομμύριο δολάρια.

Ο τότε ιδιοκτήτης των «ερυθρόλευκων» δεν…ψήθηκε να δαπανήσει τα συγκεκριμένα χρήματα, για έναν παίκτη ο οποίος εκείνη την περίοδο δεν είχε πραγματοποιήσει ακόμα το επαγγελματικό ντεμπούτο του με την Ντανούμπιο.

Δύο χρόνια αργότερα ο Ουρουγουανός επιθετικός παραχωρήθηκε στην ιταλική Παλέρμο έναντι 2,6 εκατ. ευρώ και ακολούθησε η εκτόξευση της καριέρας του.

Αντε μετά από όλα αυτά και παρακολουθώντας τους «παπάδες» του Καβάνι με τη φανέλα της «Σελέστε» στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, μια μικρή ή μεγάλη μελαγχολία να μην κυριεύει τον Σωκράτη Κόκκαλη. Γίνεται;... Δεν γίνεται.

Αυτά, έτσι για την ιστορία.    

ΠΗΓΗ: marca-sl.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags