Facebook Pixel Με τον Τέβεζ μπορεί και τον τίτλο
Ποδόσφαιρο
| 2011-08-22 23:45:00

Με τον Τέβεζ μπορεί και τον τίτλο

Με τον Τέβεζ μπορεί και τον τίτλο

O Χρήστος Σωτηρακόπουλος αρθρογραφεί για τη φετινή Μάντσεστερ Σίτι.

Πόσο μακριά μπορεί να φτάσει φέτος η Μάντσεστερ Σίτι δεν μπορεί να φανεί από τις πρώτες δύο αγωνιστικές. Ωστόσο μετά τις δύο νίκες στα πρώτα ματς και κυρίως με την εικόνα του Μαντσίνι να εγκαταλείπει στο ημίχρονο του αγώνα με τη Σουόνσι τις συντηρητικές τακτικές, η Σίτι δείχνει ικανή για μεγάλα πράγματα.

Το ερώτημα είναι για πόσο μεγάλα. Το 4-1-2-1-2 που χρησιμοποιεί ο Ιταλός τεχνικός, φαίνεται ότι βοηθάει πάρα πολύ τους παίκτες που έχει φέτος στο ρόστερ του ώστε να βγάλουν στον αγωνιστικό χώρο, τον καλύτερό τους εαυτό. Με τον Εντιν Τζέκο να έχει ξεκινήσει για μια ακόμη χρονιά εξαιρετικά – όπως άλλωστε έκανε σε όλες τις ομάδες, στις οποίες αγωνίστηκε – και τον Κουν Αγουέρο να δείχνει ότι μπορεί να προσαρμοστεί πάρα πολύ γρήγορα στα δεδομένα της νέας του ομάδας, το μόνο που απομένει στον Μαντσίνι προκειμένου να ελπίζει στο παραπάνω βήμα φέτος, είναι να πείσει τον Κάρλος Τέβεζ ότι δεν υπάρχει λόγος να φύγει από το Μάντσεστερ.

Αν ο Αργεντινός παραπονιέται για τα εστιατόρια που θεωρεί ότι…δεν υπάρχουν στο Μάντσεστερ, ας αναλάβει κάποιος από την ομάδα να του τα δείξει όπως και τα πάρα πολλά μέρη για διασκέδαση. Αν ο Τέβεζ πειστεί να μείνει και αποτελέσει μια έξτρα επιλογή για τον Μαντσίνι, τότε η Σίτι μπορεί να κοντράρει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μέχρι τέλους για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Όσον αφορά την άλλη πρωτοπόρο της Πρέμιερ Λιγκ, κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή της βαθμολογίας για πρώτη φορά μετά το 1973. Τότε η Γουλβς είχε ξεκινήσει με δύο νίκες και με την εικόνα που βγάζει στο γήπεδο, ο στόχος της παραμονής μπορεί να επιτευχθεί πιο γρήγορα σε σχέση με την περσινή σεζόν. Έχοντας τους Τζάρβις και Χαντ στα άκρα, να τροφοδοτούν διαρκώς τους Ντόιλ και Φλέτσερ, η Γουλβς είναι ικανή να αποφύγει το άγχος του υποβιβασμού αλλά σε καμία περίπτωση να κυνηγήσει έξοδο στην Ευρώπη ή πλασάρισμα στην πρώτη εξάδα.

Βέβαια ο Μικ ΜακΚάρθι, ο οποίος φρόντισε να κοιτάξει τα στατιστικά πριν τους εκπροσώπους του Τύπου, υπενθύμισε στους δημοσιογράφους, ότι την τελευταία φορά που η ομάδα του πανηγύρισε δύο συνεχόμενες νίκες, ακολούθησαν πέντε σερί ήττες.«Το θέμα είναι να χτίσουμε πάνω στις δύο νίκες και όχι να πετάξουμε στα σύννεφα» τόνισε και μου ακούγεται απόλυτα λογικό. Όσο για το αν έχει βλέψεις για Γιουρόπα Λιγκ, έσπευσε να ξεκαθαρίσει «Είδα τη Φούλαμ να καταρρέει στο 2ο ημίχρονο. Αν στην πορεία του πρωταθλήματος, διαπιστώσω ότι η ομάδα μου βρίσκεται στο όριο της εξόδου στην Ευρώπη μέσω της βαθμολογίας Fair-Play, τότε να είστε σίγουροι ότι θα βρω τρόπο να ρίξω εγώ μια κλωτσιά και να τιμωρηθώ»

ΠΗΓΗ: england365.gr

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags