Facebook Pixel «Έριξα κλωτσιά σε οπαδό του Ολυμπιακού, έχασα τη ματσάρα»
| 2018-07-04 10:00:00

«Κλώτσησα οπαδό και το έχασα - Ξέραμε και τις φιλενάδες που πήγαν μαζί τους - Ο Πελέ ήταν...»

του Γιώργου Κτενά
«Κλώτσησα οπαδό και το έχασα - Ξέραμε και τις φιλενάδες που πήγαν μαζί τους - Ο Πελέ ήταν...»

Τρομερός Σάββας Παπάζογλου για το ιστορικό φιλικό με τη Σάντος.

Στην αποκάλυψη ενός ξεκαρδιστικού περιστατικού, που του είχε στοιχίσει τη συμμετοχή του στον τεράστιο αγώνα εναντίον της Σάντος, αναφέρθηκε στο sportdog.gr ο Σάββας Παπάζογλου

Ο παλαίμαχος άσος του Ολυμπιακού είδε από την εξέδρα το μεγάλο φιλικό παιχνίδι που είχε γίνει σαν σήμερα, στις 4 Ιουλίου του 1961, και είχε βρει νικητές τους Πειραιώτες, ενώ αναφέρθηκε και στο τρέχον Μουντιάλ.  

«Δεν είχα παίξει σε εκείνον τον αγώνα, αλλά δεν παραπονέθηκα ποτέ. Την παραμονή του αγώνα με τη Σάντος κάναμε προπόνηση στο Καραϊσκάκη. Ο Μπέσης είχε κάνει κάποιο λάθος και βγαίνοντας στον διάδρομο προς την έξοδο, αντιδίκησε με τον Στεφανάκο και του έδωσε ένα σκαμπίλι. Αγανάκτησαν όλοι εναντίον του Στεφανάκου. Τον είχαν αφήσει όλοι μόνο του και βλέποντας την κατάσταση πώς είχε διαμορφωθεί, πήγα στον Στεφανάκο και του είπα "Έλα μαζί μου, πάμε έξω".

Αλλά υπήρχαν κάποιοι φίλαθλοι στον διάδρομο και ένας πιτσιρικάς από αυτούς όρμηξε για να του επιτεθεί. Τότε και εγώ του έδωσα μια κλωτσιά, αλλά έπαθα τράβηγμα στο πόδι! Κι ενώ ήμουν έτοιμος για να παίξω βασικός την επόμενη μέρα εναντίον της Σάντος, δεν έπαιξα ποτέ. Αυτή την ιστορία την αναφέρω για πρώτη φορά δημόσια», σχολίασε αρχικά μέσω του sportdog.gr ο Σάββας Παπάζογλου, με αφορμή τη σημερινή επέτειο από το νικηφόρο παιχνίδι του Ολυμπιακού εναντίον της Σάντος

Κύριε Παπάζογλου, πώς θυμάστε τον Πελέ στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό;

«Τότε η Σάντος ήταν στις μεγάλες δόξες της, δεν είναι τυχαίο που είχαν κερδίσει στα παιχνίδια που είχαν δώσει στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ. Είχαν έρθει εδώ αλλά όχι ως αθλητές. Τουρίστες ήταν, ξενυχτούσαν τα βράδια, γνωρίζαμε μέχρι και τις φιλενάδες που είχαν πάει μαζί τους. Τότε η Σάντος, όμως, ήταν η καλύτερη ποδοσφαιρική ομάδα στον πλανήτη. Δεν ήταν μόνο ο Πελέ, ήταν πολλοί αξιόλογοι ποδοσφαιριστές. Όπως σου είπα, δεν είχα παίξει σε εκείνο το παιχνίδι.

Είχα παρακολουθήσει τον Πελέ ως φίλαθλος και δεν έκανε τίποτα φαντεζί τρίπλες. Μπορούσε να περάσει όλη την ομάδα και να βάλει γκολ, μπορούσε να βάλει γκολ μετά από 1-2 ακόμα και με φίλαθλο. Ήταν φαινόμενο ο Πελέ. Ήταν λες και παίζαμε νάνοι απέναντι σε γίγαντες. Όχι μόνο η Σάντος, υπήρχαν κι άλλες μεγάλες ομάδες. Εμείς πηγαίναμε στη δουλειά στις 7 το πρωί και σχολούσαμε στις 3 για να πάμε να προπονηθούμε. Εκείνοι έκαναν καλύτερη ζωή, χωρίς καθημερινή δουλειά, σε επαγγελματικά πρότυπα».

Είστε πολλά χρόνια στα γήπεδα, ποιος ήταν καλύτερος ποδοσφαιριστής: Ο Πελέ ή ο Μαραντόνα; 

«Είναι διαφορετικό να έχεις σχέση με τα ναρκωτικά κ.λπ., ο Πελέ δεν είχε σχέση με άλλα πράγματα πέρα από το ποδόσφαιρο, ήταν πραγματικός ποδοσφαιριστής. Ο Μαραντόνα έχει κάνει πολλά σφάλματα. Δεν μπορώ να τον συγκρίνω ως ποδοσφαιριστή με τον Πελέ. Αν δεν είσαι παράδειγμα, πώς θα γίνει; Χθες το βράδυ με κοιτούσε καλά-καλά ένας κύριος και ήρθε για να μου μιλήσει. Με ρώτησε αν είμαι ο Σάββας Παπάζογλου, κάτι του είχε μείνει από εμένα, τον χαρακτήρα μου. Από εκείνη την εποχή υπήρχαν ποδοσφαιριστές που δεν θέλαμε να έχουμε σχέσεις μαζί τους. Τελείωνε ο αγώνας και φεύγαμε για να μη μείνουμε μαζί τους».

Τέλος, ποια είναι η άποψή σας για το τρέχον Μουντιάλ και ποια ομάδα θεωρείται φαβορί;

«Δεν έχει παιχτεί, ακόμα, καλό ποδόσφαιρο. Βλέπουμε βαρβάτες ομάδες να κάθονται κάτω από τη σέντρα για 80 λεπτά. Είναι ποδόσφαιρο αυτό; Και έπειτα τρώνε ένα κοροϊδίστικο γκολ και και χάνουν το ματς. Όσον αφορά τη Γερμανία, που για πολλούς ήταν έκπληξη ο αποκλεισμός τους, να θυμίσω ότι οι Γερμανοί όποτε πατάνε σε σοβιετικό έδαφος, θα χάνουν! Έχει και πολιτική προέκταση αυτό, δηλαδή. Ως φαβορί, με δεδομένο ότι αρκετές μεγάλες ομάδες έχουν αποχωρήσει, θα έλεγα ότι η Ρωσία έχει ένα προβάδισμα, λόγω του ότι παίζουν στην έδρα τους».
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags