Facebook Pixel "Ξηλώθηκε" η μισή ΕΕΑ έξι μέρες πριν την απόφαση
| 2011-08-24 13:42:00

"Ξηλώθηκε" η μισή ΕΕΑ έξι μέρες πριν την απόφαση

"Ξηλώθηκε" η μισή ΕΕΑ έξι μέρες πριν την απόφαση

Εύλογα ερωτήματα προκαλεί η αντικατάσταση πέντε μελών της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού από τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Νικητιάδη μόλις έξι μέρες (στις 17/8) πριν την απόφαση με την οποία Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα υποβιβάζονται στην Δ΄Εθνική.

Να διαψεύσει όσους θεωρούν ότι το κράτος έχει πάει διακοπές τον Αύγουστο φρόντισε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Νικητιάδης που δυο μέρες μετά της Παναγίας (!!) αποφάσισε να αντικαταστήσει πέντε μέλη της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού η οποία μόλις έξι εικοσιτετράωρα μετά προκάλεσε σεισμό με την απόφασή της για τις δυο ομάδες της Σούπερ Λίγκ.

Εν μέσω καλοκαιρινής ραστώνης κι έχοντας στα χέρια του τις παραιτήσεις των τεσσάρων , που κανείς δεν γνωρίζει τους λόγους για τους οποίους κατατέθηκαν, ο Γιώργος Νικητιάδης προχώρησε γρήγορα γρήγορα στην αντικατάστασή τους , ενώ τις συμπλήρωσε με τον ορισμό κι ενός νέου αναπληρωτή τακτικού μέλους. Μια απόφαση που βέβαια πέρασε στα ψηλά , για να μην πούμε ότι δεν έγινε σχεδόν ποτέ γνωστή.

Πρόεδρος της ΕΕΑ παραμένει ο αρεοπαγίτης Κωνσταντίνος Τζένος ο οποίος ανέλαβε με το σχήμα που ίσχυε ως τις 17/8 στις αρχές Μαρτίου του 2011 και δεν πρόλαβε να συμπληρώσει καλά καλά τρεις μήνες.

Χαρακτηριστικά η απόφαση του Υφ. Αθλητισμού που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 17/8 αναφέρει:

"Τροποποιούμε την υπ’ αρίθμ. 10606/7-04-2011 (ΦΕΚ 110/ΥΟΔΔ/26-04-2011) απόφαση περί ανασυγκρότησης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, κατ’ άρθρο 77 του Ν.2725/1999 όπως ισχύει, ως ακολούθως:

α) αντικαθιστούμε, λόγω παραίτησης, το μέλος ΤΖΟΥΓΑΝΑΤΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ του Νικολάου, Καθηγητή Εμπορικού Δικαίου και τον αναπληρωτή αυτού ΤΟΥΝΤΑ ΚΑΝΕΛΛΟ του Στυλιανού , Καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών και στη θέση τους ορίζουμε αντίστοιχα για το υπόλοιπο της θητείας, τον ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΟ του Δημητρίου , Αναπληρωτή Καθηγητή Εμπορικού Δικαίου Πανεπιστημίου Θράκης (Α.Π.Θ.) ως μέλος και ως αναπληρωτή αυτού τον ΚΑΤΣΑ ΘΕΟΔΩΡΟ του Γεωργίου , Λέκτορα Εμπορικού Δικαίου Πανεπιστημίου Θράκης (Α.Π.Θ.).

β) αντικαθιστούμε, λόγω παραίτησης, το μέλος ΗΡΕΙΩΤΗ ΝΙΚΟ του Παναγιώτη, Οικονομολόγο, Καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών και τον αναπληρωτή αυτού ΛΥΤΡΑ ΠΕΡΙΚΛΗ του Νικολάου, Οικονομολόγο Καθηγητή ΤΕΙ Αθηνών και στη θέση τους ορίζουμε αντίστοιχα για το υπόλοιπο της θητείας, τον ΣΥΡΙΟΠΟΥΛΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ του Παναγιώτη Καθηγητή Χρηματοικονομικής Πανεπιστημίου Πατρών, Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, ως μέλος και ως αναπληρωτή αυτού τον ΑΣΤΕΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟ του Αθανασίου , Αναπληρωτή Καθηγητή στις Ποσοτικές μεθόδους για Οικονομολόγους του Ε.Α.Π.

γ) Ορίζουμε για το υπόλοιπο της θητείας, ως αναπληρωτή του τακτικού μέλους ΜΠΙΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ του Ιωάννη , Επικοινωνιολόγου, προσώπου κύρους με εμπειρία στο χώρο του Αθλητισμού, τον ΠΕΡΑΚΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ του Ιωάννη ,Δικηγόρο Παρ’ Αρείω Πάγω, πρόσωπο κύρους με εμπειρία σε θέματα αθλητισμού.

Κατά τα λοιπά ισχύει η υπ’ αριθμ. 10606/7-04-2011 (ΦΕΚ 110/ΥΟΔΔ/26-04-2011) απόφαση.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ"

Πηγή: contra.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags