Facebook Pixel Sportdog.gr | Πώς Γκέν(κ)εν έτσι ο Ολυμπιακός; Απογοήτευσε κι έφαγε 4 στο πρώτο σοβαρό φιλικό... (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2018-07-21 17:49:00

Πώς Γκέν(κ)εν έτσι ο Ολυμπιακός; Απογοήτευσε κι έφαγε 4 στο πρώτο σοβαρό φιλικό... (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Πώς Γκέν(κ)εν έτσι ο Ολυμπιακός; Απογοήτευσε κι έφαγε 4 στο πρώτο σοβαρό φιλικό... (ΒΙΝΤΕΟ)

Κάκιστη σε όλες τις γραμμές η ομάδα του Μαρτίνς, θέλει «τρελή» δουλειά.

Στο τελευταίο του φιλικό επί βελγικού εδάφους και πιο δυνατό τεστ μέχρι στιγμή ο Ολυμπιακός απογοήτευσε με την εικόνα του και φανέρωσε πως θέλει ακόμα πολλή δουλειά, ειδικά στην άμυνα.

Οι Ερυθρόλευκοι έκαναν σωρεία λαθών στα μετόπισθεν, με αποτέλεσμα να γνωρίσουν βαριά ήττα με 4-0, ενώ προβλημάτισαν και στο επιθετικό κομμάτι, αφού παρουσίασαν ιδιαίτερη δυσκολία στην ανάπτυξη και δημιούργησαν ελάχιστες ευκαιρίες.

Στα θετικά της αναμέτρησης συμπεριλαμβάνονται η καλή παρουσία του Ποντένσε, η συνέπεια του Καμαρά, που… πάλευε μόνος του στο κέντρο στο πρώτο μέρος, και το ανέβασμα του Τσιμίκα στο δεύτερο ημίχρονο. Δραστήριος ήταν και ο Χριστοδουλόπουλος, όμως δεν του βγήκαν οι περισσότερες προσπάθειες που επιχείρησε.

Πώς παρατάχθηκε

Ο Πέδρο Μαρτίνς κατέβασε τον Ολυμπιακό με σύστημα 4-2-3-1. Ο Χουτεσιώτης ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Σισέ και Βούκοβιτς να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, τον Ελαμπντελαουί να παίζει δεξιά στην άμυνα και τον Τσιμίκα αριστερά.

Στον άξονα αγωνίστηκαν ο Καμαρά και ο Μπουχαλάκης, με τον Χριστοδουλόπουλο να ξεκινά στη δεξιά πλευρά και τον Φετφατζίδη στην αριστερή. Μοναδικός προωθημένος ήταν ο Γκερέρο, έχοντας τον Φορτούνη πίσω του σε ελεύθερο ρόλο.

«Κατέρρευσε» μετά το 25’

Ο Ολυμπιακός γλίτωσε το γκολ στο 7’, όταν ο Τροσάρ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι σε εκτέλεση πέναλτι, που κέρδισε από τον Χριστοδουλόπουλο. Με εξαίρεση αυτή τη φάση οι Ερυθρόλευκοι τα πήγαν καλά στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Δεν δέχθηκαν ευκαιρίες, κλείνοντας πολύ καλά του χώρους στην άμυνα και πιέζοντας αποτελεσματικά. Επιθετικά, μπορεί να μην δημιούργησαν κάποια κλασσική ευκαιρία με εξαίρεση μια κεφαλιά του Μπουχαλάκη από εκτέλεση κόρνερ, ωστόσο κυκλοφόρησαν καλά την μπάλα και προσπάθησαν να απειλήσουν με τους Φορτούνη, Χριστοδουλόπουλο και Γκερέρο να είναι αρκετά ορεξάτοι και κινητικοί.

Η καλή εικόνα του Ολυμπιακού χάλασε μετά το 25’, με τους Βέλγους να βρίσκουν διαδρόμους προς την περιοχή του Ολυμπιακού. Η Γκενκ άνοιξε το σκορ στο 30’, σε μια φάση που προήλθε από λάθος του Φετφατζίδη, ο οποίος δεν απομάκρυνε την μπάλα και την έχασε. Εν συνεχεία, Σισέ και Βούκοβιτε δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν, η μπάλα έφτασε μετά από κόντρες στον Τροσάρ και αυτός σκόραρε από κοντά.

Ο Ολυμπιακός «κατέρρευσε» μετά το πρώτο γκολ και στο 34’ έγινε το 2-0, με τη δεξιά πλευρά των Πειραιωτών να συλλαμβάνεται «κοιμώμενη» και τον Μαλινόφσκι να γίνεται δέκτης χαμηλού γυρίσματος από τα πλάγια και να σουτάρει ανενόχλητος από το ύψος του πέναλτι. Στο 42’ παραλίγο η Γκενκ να πετύχει και τρίτο γκολ, αλλά ο Ζεγκρόβα «σημάδεψε» το δοκάρι σε κεφαλιά που έπιασε όντας εντελώς αμαρκάριστος.

Όλα τα λεφτά Ποντένσε και Τσιμίκας

Η είσοδος του Ποντένσε αντί του Φετφατζίδη στο ημίχρονο έδωσε πνοή στον Ολυμπιακό, αφού ο Πορτογάλος παρουσίασε δείγματα της υψηλής τεχνικής του με ορισμένες πολύ όμορφες. Παράλληλα, την απόδοσή του ανέβασε και ο Τσιμίκας, με αποτέλεσμα οι δυο τους να αποτελέσουν ένα πολύ καλό δίδυμο στην αριστερή πλευρά. Από συνεργασία των δύο ο Ολυμπιακός έφτιαξε την μεγαλύτερη ευκαιρία του στο ματς. Στο 48’ ο Τσιμίκας έκανε εξαιρετική ενέργεια, βρήκε με κάθετη μπαλιά τον Ποντένσε και αυτός γύρισε πανέξυπνα στον Γκερέρομ δίνοντάς του «έτοιμο» γκολ. Οι αμυντικοί της Γκενκ, ωστόσο, έκοψαν τον Ισπανό φορ την τελευταία στιγμή.

Νέα λάθη και συντριβή

Όπως και στο πρώτο ημίχρονο, έτσι και στο δεύτερο ο Ολυμπιακός δεν άντεξε παρά μόνο 20 λεπτά προτού «καταρρεύσει» εκ νέου. Στο 66’ ο Σισέ παραχώρησε ανόητο πέναλτι, τραβώντας τον Σαμάτα μέσα στην περιοχή και ενώ ο επιθετικός της Γκενκ κατευθυνόταν προς τα πλάγια, σε μια θέση από την οποία δεν θα μπορούσε να απειλήσει. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τροσάρ, που δεν λάθεψε αυτή τη φορά και έκανε το 3-0.

H συντριβή των Πειραιωτών ολοκληρώθηκε στο 76’. Ο Ζεγκρόβα έκανε ατομική ενέργεια από τη δεξιά πλευρά, η άμυνα του Ολυμπιακού τον άφησε να συγκλίνει πολύ εύκολα και ο άσος της Γκενκ έπιασε ένα ωραίο αριστερό σουτ, με το οποίο νίκησε τον Χουτεσιώτη και διαμόρφωσε το τελικό 4-0.


Η σύνθεση του Ολυμπιακού: Χουτεσιώτης, Τσιμίκας, Βούκοβιτς, Σισέ, Ομάρ, Μπουχαλάκης, Καμαρά (46’ Ανδρούτσος), Φορτούνης (80’ Χατζισαφί), Χριστοδουλόπουλος (80’ Κούτρης), Φετφατζίδης (46’ Ποντένσε), Γκερέρο (80’ Ανσαριφάρντ)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags