Facebook Pixel Αντβέρπ - Παναθηναϊκός 2-1 (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2018-07-22 18:59:00

«Τριφυλλάκια» με μέλλον – Έχασε, αλλά άφησε υποσχέσεις ο Παναθηναϊκός (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
«Τριφυλλάκια» με μέλλον – Έχασε, αλλά άφησε υποσχέσεις ο Παναθηναϊκός (ΒΙΝΤΕΟ)

Καλή εμφάνιση, παρά την ήττα με 2-1 από την Αντβέρπ.

Ενθαρρυντική ήταν η εμφάνιση του Παναθηναϊκού στο δεύτερο φιλικό προετοιμασίας του, παρά την ήττα από την -πολύ πιο έτοιμη- Αντβέρπ με 2-1.

Οι Πράσινοι έκαναν εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, όταν αγωνίστηκαν με τους βασικούς, παρουσιάζοντας εξαιρετική οργάνωση στα μετόπισθεν. Προηγήθηκαν με ωραίο γκολ του Στάικου στο 44’, όμως στο δεύτερο μέρος πλήρωσαν ένα λάθος του Κότσαρη και ένα της άμυνας, με αποτέλεσμα η Αντβέρπ να φτάσει στην ανατροπή.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Γιώργος Δώνης έκανε πολλές αλλαγές, με τους πιτσιρικάδες του Τριφυλλιού να δείχνουν καλή εικόνα, βγάζοντας μεγάλη διάθεση και τρεξίματα.

Πώς παρατάχθηκε

Ο Γιώργος Δώνης παρέταξε τον Παναθηναϊκός με σύστημα 3-4-2-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Διούδης, με τους Κολοβέτσιο, Οικονόμου και Γιόχανσον να αποτελούν την τριάδα της άμυνας.

Στον άξονα ξεκίνησαν ο Δώνης με τον Στάικο, ενώ ο Κουλιμπαλί κάλυψε όλη τη δεξιά πλευρά και ο Ινσούα την αριστερή. Στο δεξί άκρο της επίθεσης κινήθηκε ο Μουνιέ, στο αριστερό ο Χατζηγιοβάνης και στην κορυφή ο Ρεγκάκος.

Καλός στην άμυνα, γκολάρα Στάικου

Ο Παναθηναϊκός μπήκε μουδιασμένα στο παιχνίδι, καθώς οι παίκτες του αδυνατούσαν να διατηρήσουν την κατοχή της μπάλας. Η Αντβέρπ ήλεγχε τον ρυθμό και ασκούσε έντονη πίεση στο Τριφύλλι, που δεν μπορούσε να κοντρολάρει καθόλου το παιχνίδι. Παρά το γεγονός ότι οι Βέλγοι βρίσκονταν συνεχώς έξω από την περιοχή του, ο Παναθηναϊκός επέδειξε πολύ σωστή αμυντική οργάνωση. Έκλεισε καλά τους διαδρόμους προς την περιοχή του και δεν επέτρεψε στους αντιπάλους κάποια κλασική ευκαιρία για γκολ.

Όσο περνούσε η ώρα ο Παναθηναϊκός έβρισκε ρυθμό και άρχισε να ξεθαρρεύει βγαίνοντας από την περιοχή του και κυκλοφορώντας καλύτερα την μπάλα. Από το 25’ και έπειτα το Τριφύλλι άρχισε να βγάζει και κάποιους συνδυασμούς, με τους Χατζηγιοβάνη, Μουνιέ, Κουλιμπαλί και Ινσούα να παρουσιάζονται ιδιαίτερα δραστήριοι. Στο 28’ ο Ρεγκάκος απείλησε με καλό σουτ που έφυγε έπειτα από ωραίο συνδυασμό Ινσούα και Μουνιέ, ενώ την ίδια τύχη είχε η προσπάθεια του Κουλιμπαλί μετά από ατομική ενέργεια και σουτ με το αριστερό (36’).

Το Τριφύλλι άνοιξε το σκορ στο 44’ με ένα πολύ όμορφο γκολ. Οι Πράσινοι πίεσαν αποτελεσματικά αναγκάζοντας τους αντιπάλους σε λάθος. Ο Μουνιέ έκλεψε και έκανε ατομική ενέργεια από τα δεξιά περνώντας τον αντίπαλό του. Την κατάλληλη στιγμή γύρισε στον Στάικο και αυτός νίκησε τον Μπολάτ με πολύ ωραίο δεξί σουτ στην κίνηση.

Αλλαγή σκηνικού και ανατροπή

Το δεύτερο μέρος δεν ξεκίνησε καλά για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος επέτρεψε στους Βέλγους να γυρίσουν το παιχνίδι. Στο 49’ ο νεοεισελθόντας γκολκίπερ, Κότσαρης, έκανε κακή έξοδο σε σέντρα από τα αριστερά, με αποτέλεσμα ο Φαρίς να βρεθεί ολομόναχος στην περιοχή μετά από κεφαλιά-πάσα και να κάνει το 1-1 προ κενής εστίας.

Στο 54’ η Αντβέρπ πέτυχε και δεύτερο γκολ στην αντεπίθεση. Η άμυνα του Παναθηναϊκού πιάστηκε στον ύπνο και δεν επέστρεψε εγκαίρως για να αναχαιτίσει την κόντρα των Βέλγων. Ο Χαρούν έβγαλε κάθετη πάσα στον Χέλμανς και αυτός πλάσαρε τον Κότσαρη σε τετ  α τετ, δίνοντας προβάδισμα.

Έβγαλαν ενέργεια οι μικροί

Στη συνέχεια ο Γιώργος Δώνης προχώρησε σε πολλές αλλαγές, η μια εκ των οποίων ήταν αναγκαστική, με τον Ινσούα να τραυματίζεται στο 50’ και τον Χατζηθεοδωρίδη να κάνει ντεμπούτο με την πράσινη φανέλα. Οι μαζεμένες αλλαγές χάλασαν τη συνοχή του Παναθηναϊκού, ο οποίος ήταν λογικό να μην έχει την απαραίτητη χημεία ώστε να απειλήσει με τόσους νέους παίκτες στη σύνθεση. Η μοναδική φορά που ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά στην ισοφάριση ήταν στο 85’ με ένα μακρινό σουτ του Κάτσε, που μπλόκαρε με δυσκολία ο Μπολάτ.

Οι πιτσιρικάδες του Τριφυλλιού, πάντως, έβγαλαν πολλά τρεξίματα και στάθηκαν αξιοπρεπέστατα, μην επιτρέποντας στους αντιπάλους να απειλήσουν, παρά μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις.

Οι συνθέσεις:

ΑΝΤΒΕΡΠ (Λ. Μπόλονι): Μπολάτ, Ζούκλεροντ, Μπόρχες, Χάιρεμανς, Γιαταμπαρέ, Φαρίς, Αρσλάναγκιτς, Οπαρέ, Οβούσου, Ροντρίγκες, Μπολινγκί.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γ. Δώνης): Διούδης (46’ Κότσαρης), Γιόχανσον (64’ Θεοχάρης), Κολοβέτσιος (80’ Αποστολάκης), Οικονόμου (64’ Μαυρομάτης), Κουλιμπαλί (69’ Οικονομόπουλος), Στάικος (46’ Κάτσε), Δώνης (64’ Τζανδάρης), Ινσούα (53’ Χατζηθεοδωρίδης), Μουνιέ (68’ Κουντουριώτης), Χατζηγιοβάνης (46’ Μπουζούκης), Ρεγκάκος (64’ Πίσπας). 

Διαιτητής: Νάθαν Βερμπούμεν (Βέλγιο).

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags