Facebook Pixel Sportdog.gr | Φοβερές ατάκες Πλατέλλα: «Αξέχαστο το ΑΕΚ-Ολυμπιακός στη Β'Εθνική – Με πίστευε ο Ουζουνίδης»
| 2018-07-26 22:24:00

Φοβερές ατάκες Πλατέλλα: «Αξέχαστο το ΑΕΚ-Ολυμπιακός στη Β'Εθνική – Με πίστευε ο Ουζουνίδης»

Sportdog Team
Φοβερές ατάκες Πλατέλλα: «Αξέχαστο το ΑΕΚ-Ολυμπιακός στη Β'Εθνική – Με πίστευε ο Ουζουνίδης»

Ο βραχύσωμος εξτρέμ του ΟΦΗ θυμάται και αναπολεί.

Ο Βαγγέλης Πλατέλλας μοιράστηκε τα βιώματά του σχετικά με το δύσκολο ποδοσφαιρικό του ξεκίνημα, μίλησε για τις μέρες στην Καλλιθέα, την άνοδο του με την Ξάνθη, την... απογείωση με την ΑΕΚ, την περσινή χρονιά με τον Άρη και το φετινό ελπιδοφόρο ξεκίνημα με τον ΟΦΗ, ενώ αποκάλυψε τον μεγάλο του πόθο να ξαναγυρίσει στις τάξεις της Εθνικής.

Πώς ξεκίνησε η ενασχόληση σου με το ποδόσφαιρο;

Από μικρό παιδί στην Κω ξεκίνησα να παίζω. Στην αρχή στις αλάνες ξυπόλητος, αργότερα σε γήπεδα. Μου άρεσε πάρα πολύ να παίζω μπάλα, δεν θα κρύψω ότι δεν ήθελα τα μαθήματα, ένιωθα ευτυχισμένος στο γήπεδο.

Η μετάβαση από τη Κω στην Αθήνα ήταν εύκολη;

Καθόλου εύκολη, ειδικά για ένα παιδί 16 χρονών που αφήνει το σπίτι του. Όμως όταν αγαπάς κάτι δεν σκέφτεσαι. Έτσι λοιπόν και εγώ βρέθηκα στην Αθήνα για να δοκιμαστώ στην Καλλιθέα.

Από κει και πέρα πως εξελίχθηκε η ποδοσφαιρική σου πορεία;

Τίποτα δεν ήταν στρωμένο με ροδοπέταλα. Ζούσα τα πρώτα δυο χρόνια σε ένα υπόγειο στην Πατησίων. Σιγά σιγά άρχισα να προσαρμόζομαι και να περνάω καλύτερα, έδινα τον καλύτερο εαυτό μου στην προπόνηση, έπαιζα τότε στην Ακαδημία της Καλλιθέας. Λίγο αργότερα ήρθε το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο με την Ξάνθη.

Πηγαίνεις λοιπόν στη Ξάνθη. Άρχισαν τότε να γεννιούνται οι ευκαιρίες;

Στην Ξάνθη πήγα το 2011. Ήταν πρόκληση για μένα να φύγω μετά από πεντέμιση χρόνια από την Καλλιθέα και να πάω σε μια ομάδα όπως η Ξάνθη. Έμεινα εκεί ενάμιση χρόνο, στην αρχή δεν ήταν εύκολη η μετάβαση.

Η Ξάνθη φημίζεται ότι αναδεικνύει νέα ταλέντα. Εσένα πιστεύεις ότι η πορεία σου στην ομάδα, σου άνοιξε δρόμους;

Την πρώτη χρονιά που έπαιξα στην Ξάνθη, προπονητής ήταν ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Με ήθελε και με πίστευε πολύ. Την επόμενη όμως χρονιά την ομάδα ανέλαβε ο Καραγεωργίου ο οποίος δεν με ήθελε στο ρόστερ. Δεν πειράζει όμως, η πορεία μου από 'κει και πέρα ήταν καλύτερη.

Έχεις βρεθεί σε ομάδες όπως η ΑΕΚ, ο Άρης και τώρα ο ΟΦΗ που έχουν μεγάλη ιστορία. Είναι αυτός ένας παράγοντας που παίζει για σένα σημαντικό ρόλο στην επιλογή ομάδας;

Σίγουρα! Αυτές οι ομάδες είναι πολύ μεγάλες. Πήγα στην ΑΕΚ όταν ήταν στην Γ’ Εθνική, κατάφερα να κάνω πολλά βήματα μπροστά και μερικά ίσως πίσω. Όμως έζησα τη χαρά να ανεβαίνει η ομάδα βήμα βήμα και να κατακτά και Κύπελλο. Στον Άρη πέρυσι ανεβήκαμε κάτι που ήταν πολύ σημαντικό. Φέτος ξεκινάει η πορεία με τον ΟΦΗ, μια ομάδα η οποία με προσέγγισε με πολύ όμορφο τρόπο. Βέβαια εκτός από την ιστορία, μεγάλο ρόλο για μένα παίζει ο κόσμος της εκάστοτε ομάδας. Μου αρέσει να αγωνίζομαι και να υπάρχει κοινό που εμψυχώνει και αγαπάει τον σύλλογο.

Υπέγραψες φέτος στον ΟΦΗ. Ποιές είναι οι φιλοδοξίες της ομάδας, αλλά και οι δικές σου;

Όταν μια ομάδα ανεβαίνει από Β΄ σε Α’ Εθνική, τότε πρώτος στόχος είναι η παραμονή. Θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό, ώστε να κάνει η ομάδα ένα καλό πρωτάθλημα και να αναδειχθώ και εγώ μέσα από αυτό. Υπάρχουν όνειρα, φιλοδοξίες και εύχομαι να τα καταφέρω, ώστε να γίνουν αυτά που θέλω πραγματικότητα και να μιλάμε διαφορετικά το επόμενο καλοκαίρι.

Όταν πήγες στην ΑΕΚ τράβηξες τα βλέμματα όλων. Τι ήταν αυτό που σε απογείωσε τόσο με την φανέλα της Ένωσης;

Η αγάπη του κόσμου! Με αγκαλιάσανε αμέσως και με εμψυχώνανε στο γήπεδο, εμένα αυτό με έκανε να δώσω ότι καλύτερο έχω. Ήταν για μένα τρομερή ώθηση να ανέβω.

Άρα λοιπόν για σένα είναι θέμα ψυχής και αγάπης του κόσμου ή προπόνησης και τεχνικής;

Η θέληση και η αγάπη που έχεις για αυτό που κάνεις. Από κει και πέρα σίγουρα σημαντικό ρόλο παίζουν η προπόνηση και η τεχνική.

Είναι ένας από τους στόχους που έχεις στο μυαλό σου, η κλήση σου ξανά στην Εθνική;

Σίγουρα είναι! Όποιος φοράει μια φορά το Εθνόσημο θέλει να εκπροσωπήσει τη χώρα του ξανά. Είναι τιμή και ένιωθα τρομερά περήφανος τότε. Αυτό που θα κάνω είναι να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό στο γήπεδο και να προσπαθήσω να αγωνιστώ με την Εθνική.

Με βάση την πορεία της Εθνικής το τελευταίο διάστημα, τι θεωρείς ότι δεν έχει γίνει τόσο καλά και είχε η ομάδα την κατάληξη που είχε;

Τα αποτελέσματα δεν ήταν αυτά που όλοι θέλαμε. Νομίζω ότι έχει κρατηθεί ένας κορμός, αλλά διαρκώς αλλάζουν παίκτες και δεν βοηθάει αυτό. Όμως είμαι σίγουρος ότι η Εθνική μας θα πατήσει ξανά στα πόδια της και θα βρει τον δρόμο της σύντομα!

Στην μέχρι τώρα πορεία σου υπάρχει κάποια στιγμή που να ήθελες να αλλάξεις;

Λάθη κάνουν όλοι, το θέμα είναι να συμβιβάζεσαι με το λάθος και να το χρησιμοποιείς με σωστό τρόπο.

Έχει γίνει τελευταία πολύς λόγος για τη φημολογούμενη προσφορά που είχες από τη Κίνα. Είναι κάτι που θα σκεφτόσουν, κάποια στιγμή να παίξεις εκεί ή σε αντίστοιχο πρωτάθλημα;

Βέβαια! Δεν έχω παίξει στο εξωτερικό και θα ήθελα να το δοκιμάσω. Μακάρι να μου δοθεί η ευκαιρία στο μέλλον, να την αρπάξω.

Την προπονητική στο μέλλον την σκέφτεσαι;

Ακόμα είναι πολύ νωρίς, έχω όνειρα και σχέδια να πετύχω. Όταν έρθει η πιο δύσκολη στιγμή να σταματήσει το πάθος μου που είναι το ποδόσφαιρο, τότε θα σκεφτώ. Βέβαια σίγουρα θα κάνω κάτι που σχετίζεται με το χώρο.

Ποιά ήταν η πιο κομβική στιγμή της έως τώρα καριέρας σου και ποιός ο άνθρωπος που σου έδωσε την ώθηση να πας ένα βήμα παρακάτω;

Η πρώτη τέτοια στιγμή ήταν όταν έφυγα από την Κω. Από εκεί και πέρα σίγουρα υπήρξαν άνθρωποι που με βοήθησαν να εξελιχθώ και να προχωρήσω στην καριέρα μου. Ένας εξ’ αυτών ήταν ο Τραϊανός Δέλλας, που με πίστεψε και με βοήθησε, όχι μόνο στο ποδοσφαιρικό κομμάτι, αλλά και ως άνθρωπο, κάτι που θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό, το να βελτιώνεσαι δηλαδή ως άνθρωπος και ως μέλος της κοινωνίας.

Πόσο σημαντικός είναι λοιπόν ο τρόπος με τον οποίο θα σε προσεγγίσει ένας προπονητής, όχι μόνο ως παίκτη, αλλά και ως άνθρωπο;

Σίγουρα ο καθένας πρέπει να αντιμετωπίζεται διαφορετικά. Η ψυχολογία άλλωστε αποτελεί πολύ σημαντικό τομέα στο ποδόσφαιρο. Εγώ από τη μεριά μου είμαι παίκτης ψυχολογίας και θα ήθελα ιδανικά η συμπεριφορά και η σχέση που έχω με τον εκάστοτε προπονητή να είναι πολύ καλή σε κάθε επίπεδο.

Τι είναι προτιμότερο για σένα; Ένας προπονητής που θα σε βελτιώσει σε τεχνικό επίπεδο ή κάποιος που θα αγγίξει την ψυχή σου;

Νομίζω πως όταν ένας παίκτης παίζει για τον προπονητή ακόμα και αν είναι περιορισμένων δυνατοτήτων, τότε θα βγάλει το κάτι παραπάνω στο γήπεδο, καθώς θα τα δώσει όλα, όχι μόνο για τον ίδιο, αλλά και για την ομάδα και τον κόουτς.

Οι εντυπώσεις σου από το μουντιάλ ποιές είναι;

Από την αρχή πίστευα πως στον τελικό θα βρεθούν η Γαλλία και το Βέλγιο, αλλά τελικά συναντήθηκαν νωρίτερα, με τους Γάλλους στο τέλος να κατακτούν το τρόπαιο. Εγώ βέβαια υποστήριζα την Αργεντινή και το Μέσι.

Ποιόν παίκτη από το ελληνικό πρωτάθλημα θα ήθελες να έχεις για συμπαίκτη;

Αυτός είναι ο Δημήτρης Ανάκογλου , με τον οποίο έχω συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν, τόσο στην ΑΕΚ, όσο και στον Άρη.

Πόσο δύσκολο είναι ένας άνθρωπος που αγωνίζεται σε ένα ομαδικό σπορ, όπως το ποδόσφαιρο, να βάλει κάτω τον εγωισμό του προς όφελος του συνόλου;

Κάποιες φορές είναι καλός κι ο εγωισμός, υπάρχουν στιγμές που πρέπει να πεισμώνεις. Από εκεί και πέρα όμως πρέπει να σκέφτεσαι πρώτα την ομάδα και μετά τον εαυτό σου. Κανείς άλλωστε δε βγαίνει κερδισμένος αν η ομάδα δε πηγαίνει καλά.

Ποιο είναι το παιχνίδι που ξεχωρίζεις περισσότερο στην μέχρι τώρα καριέρα σου;

Αξέχαστη θα μου μείνει η βραδιά του ΑΕΚ – Ολυμπιακός, όταν βρισκόμασταν στη ‘Β Εθνική και το ΟΑΚΑ ήταν γεμάτο από 70.000 κόσμο. Αυτή ήταν θεωρώ η πιο ξεχωριστή στιγμή της ποδοσφαιρικής μου πορείας.

Αν μπορούσες να αλλάξεις κάποια στιγμή σου μέσα στους αγωνιστικούς χώρους ποια θα ήταν αυτή;

Όταν δίνεις τόσα παιχνίδια, σίγουρα θα τσακωθείς με κάποιους ανθρώπους, σίγουρα θα πεις κάποια κουβέντα παραπάνω, έτσι και εγώ κάποια στιγμή έχω πει κάτι, που θα ήθελα να πάρω πίσω.

Όταν κάποια στιγμή έρθει η ώρα να βάλεις τέλος στην καριέρα σου, ποια είναι η παρακαταθήκη που θα ήθελες να έχεις αφήσει πίσω σου;

Αυτό είναι κάτι που ήδη το έχω καταφέρει, δηλαδή να έχω μαζί μου τον κόσμο από κάποιες ομάδες από τις οποίες πέρασα, κάτι που το θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό. Ακόμα και σήμερα οπαδοί της ΑΕΚ ή του Άρη όταν με βλέπουν στον δρόμο με χαιρετούν και με ευχαριστούν, ενώ εξίσου ιδιαίτερο είναι και το χειροκρότημα που λαμβάνεις όταν αγωνίζεσαι στο γήπεδο.

Έτσι όπως έχουν πλέον τα πράγματα στην Ελλάδα, πόσο εύκολο είναι για ένα νέο να αφήσει το σπίτι του και να κυνηγήσει την ευκαιρία του στο ποδόσφαιρο, με όλο αυτό τον ανταγωνισμό που υπάρχει;

Όσο περνούν τα χρόνια οι συνθήκες γύρω από το ποδόσφαιρο στη χώρα μας δυστυχώς γίνονται και χειρότερες και τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Επιπλέον δε πρέπει να ξεχνάμε τη γενικότερη οικονομική κατάσταση που είναι επίσης αρκετά δύσκολη. Το καλύτερο για ένα παιδί που έχει ταλέντο, είναι να δοκιμάσει την τύχη του στο εξωτερικό. Σίγουρα πρέπει να υπάρχει θέληση και δίψα για αυτό που κάνει.

Το πρώτο πράγμα που θα άλλαζες στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το ποδόσφαιρο στη χώρα μας ποιο θα ήταν;

Το σημαντικότερο θεωρώ ότι είναι η εξάλειψη όλων αυτών των φαινομένων που παρατηρούμε σε παιχνίδια, όπως είναι οι τελικοί κυπέλλου, θα ήθελα να βλέπω κόσμο που υποστηρίζει και τις δύο ομάδες }, όπως είναι στην Αγγλία, όπου πανηγυρίζει ο ένας ανάμεσα στον άλλο, αυτό θα ήταν το ωραιότερο πράγμα που θα μπορούσαμε να δούμε στην Ελλάδα.

Κλείνοντας θα θέλαμε να μας πεις πως είναι οι πρώτες μέρες προσαρμογής σου στην Κρήτη. Άλλωστε από το βορρά και την Ξάνθη που ήσουν πριν κάποια χρόνια, τώρα βρέθηκες στο άλλο άκρο.

Είμαι από νησί, οπότε δε νομίζω πως θα δυσκολευτώ να προσαρμοστώ στη ζωή εδώ, μου αρέσει η θάλασσα και βρίσκομαι σε μια ομάδα που λειτουργεί ως οικογένεια, καθώς όλοι με έχουν αγκαλιάσει. Με το πέρασμα του χρόνου θα εγκλιματίζομαι ολοένα και περισσότερο και πιστεύω πως θα τα πάμε καλά.

 

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags