Facebook Pixel Sportdog.gr | Χαμός στη Βουλή – Ατάκες για την παράγκα στο ποδόσφαιρο, τον νεκρό στη Λαυρίου και το Koriopolis
| 2018-08-01 19:02:00

Χαμός στη Βουλή – Ατάκες για την παράγκα στο ποδόσφαιρο, τον νεκρό στη Λαυρίου και το Koriopolis

Sportdog Team
Χαμός στη Βουλή – Ατάκες για την παράγκα στο ποδόσφαιρο, τον νεκρό στη Λαυρίου και το Koriopolis

«Πόλεμος» ανάμεσα σε Βασιλειάδη και Καραμανλή.

Ο Γιώργος Βασιλειάδης τοποθετήθηκε στη Βουλή σχετικά με την επίθεση που δέχτηκε από την Άννα Καραμανλή κατά τη διάρκεια της σημερινής συζήτησης του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, στο οποίο κατατέθηκαν προς ψήφιση οι δύο τροπολογίες του. Ο υφυπουργός Αθλητισμού κατηγόρησε τις προηγούμενες κυβερνήσεις για αδράνεια απέναντι στα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου κάνοντας ειδική αναφορά στην παράγκα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε από το βήμα της Βουλής:

«Δεν θα έπαιρνα τον λόγο αν δεν δεχόμουν μία προσωπική επίθεση από την κ. Άννα Καραμανλή. Δεν υπάρχει καμία αποδόμηση στον νόμο Κοντονή. Υπάρχουν παρέμβαση και αλλαγές, διόρθωση εν λειτουργία, βλέποντας παράλληλα πως εξελίσσεται το θέμα, και σε συμφωνία πάντα με τους διεθνείς θεσμούς του ποδοσφαίρου, με τους οποίους έχουμε μία εξαιρετική συνεργασία. Βρήκε όμως την ευκαιρία η εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να κάνει επίθεση συνολικά σχετικά με τα θέματα του ποδοσφαίρου, συνεχίζοντας σε μία λογική “θεάτρου του παραλόγου”, χωρίς ειρμό και χωρίς αρχή, μέση και τέλος και χωρίς -για μία ακόμη φορά – να πάρει θέση επί των σημαντικών θεμάτων, τα οποία κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε όλα αυτά τα χρόνια και συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε δίνοντας μάχες, κάνοντας συγκρούσεις, παίρνοντας πρωτοβουλίες.

Δεν θα ήθελα πραγματικά να απαντήσω, αλλά όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός “λαγός τη φτέρη έσειε, κακό της κεφαλής του”.


Δεν θα ρωτήσω αν μήπως έχει ακούσει η κ. Καραμανλή κάτι ή κάπου σχετικά με ένα σύστημα που το έλεγαν “παράγκα”; Αν έχει ακούσει κάτι ή κάπου για ένα σκάνδαλο που το έλεγαν “Κοριόπολις”.

Δεν θα ρωτήσω αν έχει ακούσει κάτι ή κάπου για ένα παρασύστημα με στημένους αγώνες. Δεν θα ρωτήσω αν έχει ακούσει κάτι ή κάπου για κάποιες συμπλοκές στην Λεωφόρο Λαυρίου με νεκρούς, δεν θα ρωτήσω για το αν έχει ακούσει κάτι ή κάπου σχετικά με το ότι πλέον το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία διέπεται από τις διατάξεις του αθλητικού Νόμου, για πρώτη φορά!

Δεν θα ρωτήσω αν καμώνεται ότι έχει ξεχάσει τα ραπίσματα διαχρονικά από τις διεθνείς συνομοσπονδίες κάθε φορά που προσπάθησαν να θέσουν κανόνες, ακόμα και σωστούς οι προηγούμενες Κυβερνήσεις! Άλλωστε η ανικανότητα των προηγούμενων στη διαπραγμάτευση είναι και γνωστή και παροιμιώδης και τη βιώσαμε όλοι μας κατά τα πρώτα χρόνια της κρίσης και ξεπερνάμε τώρα τα αποτελέσματά της.

Δεν θα ρωτήσω ούτε αν έχει αντιληφθεί ότι οι διεθνείς συνομοσπονδίες θεωρούν εταίρο και συνοδοιπόρο την ελληνική Κυβέρνηση στην προσπάθειά τους να μπουν κανόνες στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Δεν θα ρωτήσω αν αντιλήφθηκε ότι τα θέματα ασφαλείας και το συνολικότερο πλαίσιο δημιουργείται από κοινού με τους κορυφαίους ειδικούς της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, της ΟΥΕΦΑ.

Δεν θα ρωτήσω γιατί σας έπιασε αφωνία όταν θέσαμε τα ζητήματα των ευθυνών για το συγκεκριμένο ζήτημα των Ανωνύμων Ποδοσφαιρικών Εταιριών, άλλωστε οι κορυφαίοι εξ αυτών είναι συνοδοιπόροι σας ή μάλλον καθοδηγητές σας στη χάραξη πολιτικής!

Δεν θα ρωτήσω αν αντιλαμβάνεστε ότι σπάσαμε τον δεσμό μεταξύ ΕΠΟ και διαιτησίας, ότι φέτος θα έχουμε μία ανεξάρτητη ΚΕΔ και ότι με πρωτοβουλίες μας το VAR θα είναι πραγματικότητα σε λίγους μήνες.

Δεν θα ρωτήσω που πήγαν τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που έφυγαν είτε από τα ταμεία του Κράτους, είτε από τα ταμεία του ΟΠΑΠ, που δόθηκαν επί δεκαετίες στον ελληνικό αθλητισμό και σήμερα δεν έχουμε ούτε μία μεγάλη και σοβαρή υποδομή και όλες τις Ομοσπονδίες μας καταχρεωμένες και τις διοικήσεις τους στα όρια της ποινικής ευθύνης!

Θα ζητήσω κάτι απλό! Κάτι απλό! Μία φορά να πείτε μία απλή λέξη! Τρισύλλαβη! Είναι εύκολο και νομίζω δεν θα υπάρχει πρόβλημα για όποιον δεν έχει εξαρτήσεις και “κρυφή ατζέντα”, να πείτε τη λέξη “παράγκα”!

Να την πείτε και να δούμε πως θα προχωρήσουμε την επόμενη μέρα. Να συζητήσουμε μετά με ειλικρίνεια και να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα γιατί με ανέξοδη κριτική δεν γίνεται τίποτα. Οι θεσμικές αλλαγές που έχουν γίνει κατά την τελευταία τριετία, ούτε που θα μπορούσατε να τις φανταστείτε, ούτε που θα μπορούσατε να τις κάνετε, σίγουρα δεν θα μπορούσατε να τις εφαρμόσετε γιατί απαιτούσαν συγκρούσεις, συγκρούσεις με τους συνομιλητές σας, με τους συνδαιτημόνες σας, με τους καθοδηγητές σας. Είναι όλα καλά; Προφανώς και όχι! Χρειάζεται δουλειά; Πολλή ακόμα! Συναινέσεις; Ευρύτατες! Όμως στα κομβικά ζητήματα υπάρχει πάντα μία αφωνία. Κατηγορηθήκαμε για την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών πρωταθλημάτων και τις θέσεις που έχουμε. Ποια είναι η θέση σας; Πόσες ομάδες αντέχει ο επαγγελματικός αθλητισμός, με ποιά κριτήρια και με ποιούς όρους; Κληρονομήσαμε ένα διαλυμένο Κράτος, το δημιούργημά σας! Τραγωδίες σαν αυτή που βιώσαμε, ό,τι και να λέτε, εμείς πεισμώνουμε ακόμα περισσότερο για να δουλέψουμε πιο σκληρά, να διορθώσουμε στρεβλώσεις δεκαετιών για να φτιάξουμε μία χώρα που θα αξίζει σε μας και στα παιδιά μας. Προχωράμε με το κεφάλι ψηλά!
».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags