Facebook Pixel Sportdog.gr | Ατάκες-φωτιά από Κύπρο: «Αλλιώς ξέραμε τον Παναθηναϊκό – Θα έχει πρόβλημα και θα κινδυνεύσει»
| 2018-08-06 18:55:00

Ατάκες-φωτιά από Κύπρο: «Αλλιώς ξέραμε τον Παναθηναϊκό – Θα έχει πρόβλημα και θα κινδυνεύσει»

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Ατάκες-φωτιά από Κύπρο: «Αλλιώς ξέραμε τον Παναθηναϊκό – Θα έχει πρόβλημα και θα κινδυνεύσει»

Ρεπόρτερ που είδε το ματς με Ομόνοια αναλύει την εικόνα του Τριφυλλιού.

Την άποψη ότι ο Γιώργος Δώνης καλείται να λύσει μεγάλα προβλήματα του Παναθηναϊκού στη δημιουργία και στο σκοράρισμα εξέφρασε ο Δημήτρης Γαβριήλ. Ο ρεπόρτερ της Ομόνοιας της ιστοσελίδας goal.com.cy μίλησε στο sportdog για το φιλικό μεταξύ των δύο τριφυλλιών και ανέλυσε την εικόνα της ελληνικής ομάδας. Υπογράμμισε, ότι οι «πράσινοι» χρειάζονται ενίσχυση με έναν γκολτζή, διαφορετικά θα βιώσουν σοβαρότατα προβλήματα τη σεζόν που έρχεται. Διαβάστε τη συνέντευξη που μας παραχώρησε.

Πως σου φάνηκε ο Παναθηναϊκός με την Ομόνοια;

«Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καλός, χωρίς καλή κυκλοφορία ήταν αγχωμένος και δεν μπορούσε να απειλήσει καθόλου την περιοχή της Ομόνοιας. Στο δεύτερο άλλαξε η εικόνα του, ειδικά από την είσοδο του Κουρμπέλη και μετά ο Παναθηναϊκός είχε καλύτερη κυκλοφορία και άρχισε να γυροφέρνει την περιοχή του Μεχίας. Μάλιστα, δημιούργησε μετά το 80’ και δύο καλές ευκαιρίες που θα μπορούσε εύκολα να είχε σκοράρει. Προσωπικά, περίμενα τον Παναθηναϊκό σε χειρότερη κατάσταση γιατί αγωνιζόταν με πολλά πιτσιρίκια σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι με 15.000 κόσμο. Αρκετοί μικροί μου έκαναν εντύπωση, καθότι σε γενικές γραμμές στάθηκαν καλά σε αρκετά σημεία του παιχνιδιού. Ωστόσο, ο κ Δώνης μαζί με τους συνεργάτες του καλούνται να λύσουν τα μεγάλα προβλήματα της δημιουργίας και του σκοραρίσματος».

Ποια λάθη βρήκες στο στήσιμο;

«Δεν μπορώ να κρίνω το έργο του κ Δώνη από τι στιγμή που δεν έχει αρκετές επιλογές στο ρόστερ του. Επιλέγει να αγωνίζεται με ένα περίεργο σχηματισμό (3-4-2-1) με 3 στόπερ και τους δύο πλάγιους να αναγκάζονται να καλύψουν όλη την πλάγια γραμμή. Ο κ Δώνης μ’ αυτόν τον τρόπο θέλει να έχει συμπαγείς γραμμές για να μην δέχεται εύκολα φάσεις η ομάδα του. Από εκεί και πέρα με τα δύο χαφ ελέγχει το κέντρο αλλά έχει μεγάλο πρόβλημα στην δημιουργία, έχει έλλειψη από ποδοσφαιριστές που μπορούν να απειλήσουν την αντίπαλη περιοχή. Ήταν φανερή η απουσία του Μουνιέ και ενός κλασσικού επιθετικού».

Ξεχώρισες κάποιον παίκτη;

«Ο Κουρμπέλης άλλαξε όλη την εικόνα του Παναθηναϊκού είναι βαρόμετρο γι’ αυτή την ομάδα. Προσφέρει ηρεμία και εμπιστοσύνη στους μικρούς. Επίσης μου άρεσε ο Χατζηθεοδωρίδης και ο Εμμανουηλίδης, ο πρώτος έκανε καλό ματς έχει καλά στοιχεία και έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει. Από την άλλη ο μικρός ήταν ότι καλύτερο είχε να επιδείξει επιθετικά ο Παναθηναϊκός, από την είσοδο του και έπειτα το τριφύλλι ήταν αρκετά απειλητικό».

Που πιστεύεις ότι χρειάζεται ενίσχυση τηρουμένων των αναλογιών;

«Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται, χθες, ένα κλασσικό σέντερ φορ περιοχής, τον έχει πάρα πολύ ανάγκη και σε κάθε φιλικό που δίνει φαίνεται ακόμη πιο πολύ. Φυσικά όλοι το ξέρουν και πιο πολύ απ’ όλους ο προπονητής του Παναθηναϊκού. Θα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στο σκοράρισμα αν δεν αποκτηθεί επιθετικός».

Τι λένε για την κατάσταση του Παναθηναϊκού στην Κύπρο; Με την εικόνα που έδειξε στο φιλικό πιστεύεις, ότι θα κινδυνέψει με υποβιβασμό;

«Λυπάμαι πολύ που συζητάμε για υποβιβασμό, γιατί εδώ στην Κύπρο αλλιώς έχουμε συνηθίσει τον Παναθηναϊκό. Ωστόσο αν μείνει με το υπάρχον ρόστερ και προσθέσει ένα αξιόλογο επιθετικό δεν νομίζω ότι θα κινδυνέψει. Τον κύριο Δώνη τον γνωρίζουμε πολύ καλά αφού δούλεψε εδώ στην Κύπρο και στον ΑΠΟΕΛ δύο φορές. Είναι ένας αξιόλογος προπονητής και οι ομάδες του ως συνήθως είναι αρκετά συμπαγείς. Παρ’ όλα αυτά όπως προανέφερα αν δεν προσθέσει ένα κλασσικό εννιάρι που θα βάζει την μπάλα στα δίκτυα θα έχει μεγάλο πρόβλημα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags