Facebook Pixel Τρομερό αυτό που συμβαίνει με Παϊρόζ - Τι «ψήνεται» για τον ΠΑΟ - Ματ Αλαφούζου
| 2018-08-10 14:20:00

Τρομερό αυτό που συμβαίνει με Παϊρόζ - Τι «ψήνεται» για την ΠΑΕ - Ματ Αλαφούζου που τα σκάει χοντρά

του Νίκου Στεργίου
Τρομερό αυτό που συμβαίνει με Παϊρόζ - Τι «ψήνεται» για την ΠΑΕ - Ματ Αλαφούζου που τα σκάει χοντρά

Απίστευτα πράγματα με τον Ταϊλανδό, πώς «απαντάει» η διοίκηση.

Καμία εξέλιξη δεν έχει σημειωθεί στα διοικητικά του Παναθηναϊκού το τελευταίο διάστημα, παρόλο που οι φήμες αναφέρουν ότι μέχρι το τέλος του μηνός θα υπάρξουν οριστικές εξελίξεις σχετικά με την επόμενη μέρα στο σύλλογο.

Μάλιστα, ενδεικτικό ότι δε σημειώνονται νεότερα όσον αφορά την αλλαγή ιδιοκτησίας της ΠΑΕ, είναι το γεγονός πως παρότι ο Παϊρόζ Πιενγκμποσάντ βρίσκεται στην Ελλάδα εδώ και τρεις μέρες, δεν υπάρχει καμία είδηση σχετικά με τον Ταϊλανδό, όπως συνέβαινε στις πρώτες επισκέψεις του στην Αθήνα. Ούτε για το πού βρίσκεται, ούτε για τις κινήσεις του και, φυσικά, δεν έχει τραβηχτεί καμία φωτογραφία που να αποδεικνύει ότι είναι εδώ.

Πάντως, την ίδια στιγμή οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο επίδοξος σωτήρας του Παναθηναϊκού είναι αρκετά δραστήριος και πως έχει συνεχείς συναντήσεις με τον Γιάννη Αλαφούζο για την ΠΑΕ. Παρόλα αυτά, όμως, δεν έχει διαρρεύσει τίποτα, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό σχετικά με το τι αναμένουμε να συμβεί στα διοικητικά του συλλόγου.

Τι θα κάνει ο Αλαφούζος

Παράλληλα και ανεξάρτητα με ό,τι συμβαίνει στο παρασκήνιο, ο Γιάννης Αλαφούζος φαίνεται πως τρέχει κανονικά τη λειτουργία της ΠΑΕ και είναι για παν ενδεχόμενο προετοιμασμένος. Κάπως έτσι εξηγείται και η επιθυμία που φέρεται να έχει, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα, να καλύψει μόνος την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 20 εκατ. ευρώ, που εκπνέει στις 23 Αυγούστου.

Η πιο λογική εξήγηση της συγκεκριμένης κίνησης είναι ότι Γιάννης Αλαφούζος είναι αποφασισμένος να κρατήσει τα ηνία του συλλόγου, ακόμα κι αν δεν προχωρήσει η εξαγορά της ΠΑΕ. Εξάλλου, ο νυν μεγαλομέτοχος έχει καταφέρει με τις κινήσεις του να ισοσκελίσει τα έσοδα με τα έξοδα και ο Παναθηναϊκός οδεύει σε μια χρονιά που μάλλον θα είναι κερδοφόρα, η μοναδική στη θητεία του «Mr. ΣΚΑΪ». Τα έσοδα που αναμένουν στη διοίκηση, μετά και τις συμφωνίες για τα τηλεοπτικά και τη χορηγία του ΟΠΑΠ, θα ξεπεράσουν τα 8 εκατ. ευρώ, ενώ το κόστος της ομάδας δεν ξεπερνάει μεικτά τα 5,5 εκατ. ευρώ, χωρίς τα λειτουργικά, μεταφορικά και λοιπά έξοδα που κυμαίνονται στο 1 εκατ. ευρώ.

Βέβαια, ακόμα κι αν ο Παϊρόζ Πιενγκμποσάντ, ή όποιος άλλος, πάρει στα χέρια του την ΠΑΕ, ο Γιάννης Αλαφούζος καλύπτοντας την αύξηση κεφαλαιοποιεί μέρος του χρέου που του αναλογεί και συνεπώς μπορεί να το καρπωθεί ως κομμάτι της όποιας συμφωνίας μπορεί να γίνει για τη μεταβίβαση των μετοχών.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags