Facebook Pixel Sportdog.gr | Mένει Ευρωπαίος! Πρόκριση με άγχος και Ποντένσε για Ολυμπιακό – Βελτίωση με τις μεταγραφές (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2018-08-30 23:36:00

Mένει Ευρωπαίος! Πρόκριση με άγχος και Ποντένσε για Ολυμπιακό – Βελτίωση με τις μεταγραφές (ΒΙΝΤΕΟ)

του Βαγγέλη Καράμαλη
Mένει Ευρωπαίος! Πρόκριση με άγχος και Ποντένσε για Ολυμπιακό – Βελτίωση με τις μεταγραφές (ΒΙΝΤΕΟ)

Κάκιστοι οι Πειραιώτες, πέρασαν με το 1-1 στην Μπέρνλι

Την πρόκριση στους Ομίλους του Europa League πανηγυρίζει ο Ολυμπιακός (η κλήρωση θα γίνει την Παρασκευή 14.00 δείτε τους πιθανούς αντιπάλους ΕΔΩ), ο οποίος βρέθηκε σε κακή βραδιά στην Αγγλία, όμως με το γκολ του Ποντένσε προηγήθηκε στο 82’ και τελικά με το 1-1 και το 3-1 του πρώτου ματς στο Καραϊσκάκη συνεχίζει στην Ευρώπη.  Οι Ερυθρόλευκοι είχαν τεράστια προβλήματα στην ανάπτυξη και στη δημιουργία φάσεων, έπαιξαν φουλ άμυνα και σκόραραν στη μοναδική καλή τους στιγμή, ενώ οι γηπεδούχοι βρήκαν απέναντί τους έναν εξαιρετικό Γιαννιώτη.

Ο Ολυμπιακός δεν ήταν σε καλή βραδιά και αυτό φάνηκε με το… καλησπέρα της αναμέτρησης, καθώς μόλις στο πρώτο λεπτό, η Μπέρνλι δημιούργησε την πρώτη της ευκαιρία με σουτ του Γουέστγουντ, που έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Γιαννιώτας. Οι Πειραιώτες στο πρώτο τέταρτο έπαιζαν αρκετά αμυντικά και έψαχναν την κόντρα με τους Ποντένσε και Γκερέρο, ωστόσο μετά το 20’ υπήρξε κατηφόρα.

Οι Άγγλοι έχασαν τεράστια ευκαιρία στο 23’, όταν από λάθος του Τσιμίκα ο ΜακΝιλ πήρε την μπάλα και έβγαλε την σέντρα για τον Βόουκς, που με κεφαλιά έστειλε την μπάλα εκατοστά δίπλα από την εστία, ενώ στο 30’ ο ίδιος παίκτες μετά από κόρνερ, δεν μπόρεσε να σκοράρει από εξαιρετική θέση. Η απάντηση του Ολυμπιακού ήρθε στο 34’, με τον Ποντένσε να τελειώνει λανθασμένα την φάση μετά από μία εξαιρετική μπαλιά του Φορτούνη, ενώ στο 42’ και πάλι ο Πορτογάλος μετά πό γύρισμα του Τσιμίκα δεν βρήκε εστία. Ωστόσο, το ημίχρονο έκλεισε και πάλι με φάση της Μπέρνλι, καθώς μετά από λάθος στην ερυθρόλευκη άμυνα, η μπάλα έφτασε στον Βόουκς, ο οποίος και πάλι πλάσαρε λίγο δίπλα από τα δοκάρια.

Ανάλογη ήταν όμως η εικόνα και στο πρώτο εικοσάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου, όπου η Μπέρνλι μπήκε φουριόζα και μόλις στο 48’ έφτασε μία ανάσα από το γκολ, όταν το μακρινό σουτ του Βοουκς σταμάτησε στο δοκάρι. Οι Άγγλοι ωστόσο συνέχισαν να πιέζουν και με τον Ολυμπιακό ανήμπορο να κυκλοφορήσει την μπάλα, ήταν συνεχώς μέσα στην περιοχή του Γιαννιώτη. Ο Έλληνας γκολκίπερ όμως ήταν σε εξαιρετική κατάσταση και το απέδειξε στο 52’, όταν απέκρουσε δύσκολα το μακρινό σουτ του ΜακΝίλ.

Μετά το 70’ και την είσοδο του Χασάν ο Ολυμπιακός ισορρόπησε κάπως το ματς, όμως δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποια σοβαρή ευκαιρία, με εξαίρεση δύο χλιαρά σουτ των Φορτούνη και Χριστοδουλόπουλου. Η Μπέρνλι από την πλευρά της τα έπαιξε όλα για όλα, ωστόσο δεν εκμεταλλεύτηκε τα τραγικά λάθη της ερυθρόλευκης άμυνας και τελικά δέχθηκε και γκολ στην κόντρα στο 83’. Σε μία φάση που ξεκίνησε από το κλέψιμο του Χασάν, ο Φορτούνης βρήκε ωραία τον Ποντένσε, αυτός ντρίμπλαρε τον αντίπαλό του και με σουτάρα εντός περιοχής έκανε το 0-1 και κλείδωσε την πρόκριση! Η Μπέρνλι ισοφάρισε στο 86’ σε 1-1 με τον Βίντρα μετά από μία κακή αντίδραση της άμυνας του Ολυμπιακού, ωστόσο όλα πλέον είχαν κριθεί.
 

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Μπορεί ο Ποντένσε να πέτυχε το χρυσό γκολ της πρόκρισης, όμως αυτός που κράτησε όρθιο τον κάκιστο απόψε Ολυμπιακό ήταν ο Γιαννιώτης. Ο Έλληνας γκολκίπερ απέδειξε γιατί αξίζει να φοράει τα γάντια του βασικού.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με σχηματισμό 4-2-3-1. Ο Γιαννιώτης ήταν κάτω από τα δοκάρια, Ελαμπντελαουί, Μιράντα, Βούκοβιτς, Τσιμίκα ήταν η τετράδα της άμυνα από δεξιά προς αριστερά, με τους Καμαρά, Μπουχαλάκη στο κέντρο. Ο Ποντένσε κινήθηκε αριστερά, ο Χριστοδουλόπουλος δεξιά και ο Φορτούνης πίσω από τον Γκερέρο, που αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης. Στο 71’ πέρασε ο Χασάν αντί του Γκερέρο και στα τελευταία λεπτά οι Τοροσίδης και Σισέ.

Η Μπέρνλι έπαιξε με το κλασικό 4-4-2, ενώ βασικοί ήταν οι Χίτον – Μπάρντσλεϊ, Μι, Λονγκ, Τέιλορ – ΜακΝίλ, Γουέστγουντ, Χέντρικ, Λένον – Βόουκς, Μπαρνς

Η ΦΑΣΗ: Το γκολ του Ποντένσε ήταν η φάση που κλείδωσε την πρόκριση για τον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες δέχθηκαν τρομερή πίεση, ωστόσο με το γκολ του Πορτογάλου στο 83’ ουσιαστικά… καθάρισαν το ματς.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Ο Βίκτορ Κασάι τα πήγε πολύ καλά, δεν ψάρωσε από τις φωνές των Άγγλων σχεδόν σε όλες τις φάσεις, ενώ χάρισε και κάποιες κίτρινες σε κλωτσιές των παικτών του Ολυμπιακού.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός, έπαιξε πάρα πολύ αμυντικά και ζορίστηκε απέναντι στην Μπέρνλι που τα έπαιξε όλα για όλα. Πήρε όμως τον πρόκριση και συνεχίζει στους Ομίλους του Europa League.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ: Δεν πρέπει να επαναλάβει ανάλογη εμφάνιση ο Ολυμπιακός ούτε στην Ελλάδα ούτε στην Ευρώπη. Ήταν κάκιστος, χωρίς μυαλό και χωρίς σωστή ανάπτυξη. Ο Πέδρο Μαρτίνς ελπίζει πως αν έρθουν οι μεταγραφές, όλα θα βελτιωθούν.

ΠΑΤΑ ΤΟ:

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags