Facebook Pixel Sportdog.gr | Ολική επαναφορά για ΠΑΟ - Τρομεροί οι «μπέμπηδες» του Δώνη, νίκησαν τη Λαμία και έσβησαν το -6!
| 2018-09-01 21:05:00

Ολική επαναφορά για ΠΑΟ - Τρομεροί οι «μπέμπηδες» του Δώνη, νίκησαν τη Λαμία και έσβησαν το -6!

του Δημήτρη Σκούφου
Ολική επαναφορά για ΠΑΟ - Τρομεροί οι «μπέμπηδες» του Δώνη, νίκησαν τη Λαμία και έσβησαν το -6!

Δεύτερη νίκη για το Τριφύλλι, 3-1 τη Λαμία στο ΟΑΚΑ.

Για ακόμα ένα παιχνίδι οι πιτσιρικάδες του Παναθηναϊκού έδειξαν εξαιρετικά στοιχεία και κάνοντας ένα πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο, κατάφεραν να υποτάξουν τη Λαμία με 3-1 και να σβήσουν μόλις στις δύο πρώτες αγωνιστικές την ποινή του -6.

Το σκορ για τους Πράσινους άνοιξε στο 15' ο Μπουζούκης, όμως ο Αντέτζο έφερε το ματς στα ίσα στο 36'. Στο 70' ο Εμμανουηλίδης, ύστερα από φοβερή πάσα του Καμπετσή, έγραψε το 2-1 και το τελικό σκορ διαμόρφωσε με πέναλτι ο Κουρμπέλης στο 88'.

ΤΟ ΜΑΤΣ: Οι Πράσινοι πήραν από το ξεκίνημα την πρωτοβουλία, όμως δεν μπορούσαν να απειλήσουν την άμυνα της Λαμίας, που περίμενε στο δικό της μισό τις επιθέσεις των αντιπάλων της. Ακόμα κι έτσι, όμως, οι γηπεδούχοι κατάφεραν στην πρώτη καλή τους φάση να προηγηθούν και πάλι με τον Γιάννη Μπουζούκη! Ο νεαρός άσος του Τριφυλλιού πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή μετά από τακουνάκι του Χατζηγιοβάνη, έπιασε ένα σουτ, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα του Μελίσσα για το 1-0 στο 15'.

Ο Παναθηναϊκός είχε φέρει το ματς στα μέτρα του, όμως όσο περνούσε η ώρα η Λαμία ανέβαινε στο γήπεδο και ύστερα από ένα κόρνερ, έφτασε στην ισοφάριση. Ο Μπλάζιτς σέντραρε από δεξιά, ο Αντέτζο ήταν ξεχασμένος στο δεύτερο δοκάρι και με όμορφη κεφαλιά έγραψε το 1-1 στο 36'. Παρά την ισοφάριση ο κόσμος του Παναθηναϊκού χειροκρότησε τους παίκτες της ομάδας για να μην χάσουν την ψυχολογία τους, αν και οι νεαροί του Τριφυλλιού υπέπεσαν σε αρκετά λάθη απειρίας, βλέποντας την Λαμία να πιέζει αρκετά μετά το γκολ της.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν φουριόζοι στην επανάληψη και έκλεισαν την Λαμία στην περιοχή της, έχοντας αλλάξει και το σύστημά τους σε 4-2-3-1 με την είσοδο στο ματς των Γιόχανσον και Καμπετσή, στις θέσεις των Κουλιμπαλί και Πούγγουρα. Στο 57' μπήκε στο ματς και ο Εμμανουηλίδης, ο οποίος έμελε να είναι ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης.

Ο 17χρονος που έχασε δύο μεγάλες φάσεις στο προηγούμενο ματς με την Ξάνθη, πήρε την μπάλα με πανέμορφη κάθετη από τον Καμπετσή και σούταρε μέσα από την περιοχή, γράφοντας το 2-1 στο 70' και πανηγυρίζοντας μαζί με τον Γιώργο Δώνη στον πάγκο. Η συνέχεια δεν προμήνυε κάποια έκπληξη. Οι νεαροί του Δώνη εισέπραξαν το χειροκρότημα από την εξέδρα για την προσπάθειά τους και πέτυχαν και τρίτο γκολ με πέναλτι του Κουρμπέλη στο 88', που κέρδισε ο Χατζηγιοβάνης.

Το τελικό 3-1 σήμανε το 2/2 του Παναθηναϊκού στη Superleague και φυσικά το σβήσιμο της ποινής του -6 με την οποία άρχισε το πρωτάθλημα.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης! Ο 17χρονος άσος που ξέσπασε σε κλάματα στο προηγούμενο ματς με την Ξάνθη, λόγω των δύο μεγάλων ευκαιριών που έχασε, ήταν ο πρωταγωνιστής απόψε καθώς ήταν αυτός που έκανε το 2-1 για το Τριφύλλι με το γκολ του στο 70ο λεπτό της αναμέτρησης.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Με δύο αναγκαστικές αλλαγές σε σχέση με το ματς της πρεμιέρας με την Ξάνθη παρέταξε τον Παναθηναϊκό ο Γιώργος Δώνης. Συγκεκριμένα, αντί του απόντα Οικονόμου στην άμυνα επιλέχθηκε ο Μαυρόμματης και αντί του τραυματία Δώνη, ο Στάικος. Αναλυτικά, ο Διούδης ήταν στο τέρμα, οι Κολοβέτσιος, Πούγγουρας και Μαυρομμάτης στην άμυνα, οι Ινσούα και Κουλιμπαλί ήταν στα δύο άκρα της μεσαίας γραμμής, ενώ τα δύο χαφ ήταν οι Στάικος, Κουρμπέλης. Χατζηγιοβάνης και Μπουζούκης πήραν θέση λίγο πίσω από τον προωθημένο, Αντονί Μουνιέ.

Για την Λαμία ο Μπάμπης Τεννές ξεκίνησε με τους Μελίσσα, Αναστασιάδη, Ασίγκμπα, Αντέτζο, Βασιλαντωνόπουλο, Βάντερσον, Μπλάζιτς, Δημούτσο, Καραγκούνη, Επστάιν και Μπαράλες.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ: 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γ. Δώνης): Διούδης, Πούγγουρας (46’ Καμπετσής), Κολοβέτσιος, Μαυρομάτης, Κουλιμπαλί (46’ Γιόχανσον), Κουρμπέλης, Στάικος, Ινσούα, Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης, Μουνιέ (57’ Εμμανουηλίδης).

ΛΑΜΙΑ (M. Τεννές): Μελισσάς, Βασιλαντωνόπουλος (73’ Τσούκαλος), Ασίγκμπα, Αναστασιάδης, Αντέτζο, Βάντερσον, Καραγκούνης (54’ Μπουλούλης), Μπλάζιτς, Δημούτσος (73’ Οσμάν), Επστάιν, Μπαράλες. 

Η ΦΑΣΗ: Το δεύτερο γκολ του Εμμανουηλίδη, αλλά κυρίως ο πανηγυρισμός του μετά από αυτό, ήταν το highlight της αναμέτρησης. Ο πιτσιρικάς των Πράσινων έτρεξε στον πάγκο για να πανηγυρίσει μαζί με τον Γιώργο Δώνη, δείχνοντας το πόσο σημαντική δουλειά έχει κάνει με τους μικρούς του Τριφυλλιού ο Έλληνας τεχνικός.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η διαιτησία του Τσαμούρη. Ο Έλληνας ρέφερι ήταν σωστός στον πειθαρχικό έλεγχο, ενώ στην φάση του 46' που οι Πράσινοι ζήτησαν πέναλτι σε πέσιμο του Καμπετσή στην περιοχή, δεν έδειξε ορθώς την άσπρη βούλα. Στο 87' σωστά έδειξε πέναλτι στην ανατροπή στον Χατζηγιοβάνη.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο Παναθηναϊκός αν και δυσκολεύτηκε, πέτυχε την δεύτερη σερί νίκη του στο πρωτάθλημα και το σημαντικότερο είναι ότι οι παίκτες του Δώνη έβγαλαν χαρακτήρα, υπομονή και νεύρο, κάτι που αναγνωρίστηκε από την εξέδρα, που αποθέωσε τους Πράσινους.

ΠΑΤΑ ΤΟ:  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags