Facebook Pixel Έτσι «έκλεψε» ο ΠΑΟΚ τον Καρέλη από την ΑΕΚ - Ο Μάρκοβιτς, η πρόταση στην Γκενκ και το τηλεφώνημα στη νύχτα
| 2018-09-13 17:01:00

Τρομερό παρασκήνιο! Έτσι «έκλεψε» ο Ιβάν τον παικταρά από την ΑΕΚ – Σούπερ πρόταση μέσα στη νύχτα

του Λάζαρου Γεωργίδη
Τρομερό παρασκήνιο! Έτσι «έκλεψε» ο Ιβάν τον παικταρά από την ΑΕΚ – Σούπερ πρόταση μέσα στη νύχτα

Πώς και γιατί έβγαλε τα κίτρινα μέσα σε λίγες ώρες.

Ο Νίκος Καρέλης ήταν αποφασισμένος να γυρίσει στην Ελλάδα το φετινό καλοκαίρι και ήταν έτοιμος να δώσει τα χέρια με την ΑΕΚ, ωστόσο η σχεδόν κλεισμένη συμφωνία με την Γκενκ τινάχθηκε στον αέρα την τελευταία στιγμή και κατέληξε στον ΠΑΟΚ κυριολεκτικά… μέσα στη νύχτα!

Ο γνωστός δημοσιογράφος, Αντώνης Οικονομίδης, παρουσιάσει στο twitter του πολλές και ενδιαφέρουσες πληροφορίες από την συγκεκριμένη υπόθεση, η οποία πέρασε από… 40 κύματα κυριολεκτικά στο παρά πέντε της μεταγραφικής περιόδου.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα μεταφέρει στο λογαριασμό του στο twitter, η ΑΕΚ ήταν αυτή που είχε ασχοληθεί πρώτη με τον Καράλη και μάλιστα είχε εξουσιοδοτήσει τον μάνατζέρ του, μέρες πριν ολοκληρωθεί η μεταγραφική περίοδος, να συζητήσει με την Γκενκ, η οποία αξίωνε 2.5 εκατομμύρια ευρώ για πώληση.

Από την αρχή των συζητήσεων βέβαια, η ΑΕΚ ενημέρωσε πως συζητάει τη μεταγραφή μόνο με δανεισμό και buy out 1,5 εκατ. ευρώ, συν 30% μεταπώλησης του. Η Γκενκ αν και δεν ήταν αρνητική στις πρώτες επαφές, τελικά στις 30 Αυγούστου συναίνεσε και ενημέρωσε σχετικά τους Κιτρινόμαυρους να προχωρήσουν στα συμβόλαια. Ωστόσο, η Ένωση είχε πλέον αλλάξει στάση και αντιπρότεινε δανεισμό με μηδέν buy-out κ 50% μεταπώληση, ουσιαστικά συνιδιοκτησία!

Η συγκεκριμένη πρόταση όμως της Ένωσης δεν έγινε δεκτή από την Γκενκ και έτσι το deal χάλασε πλέον οριστικά. Ωστόσο, τα ξημερώματα στις 31 Αυγούστου, τελευταία μέρα των μεταγραφών, μπαίνει στο παιχνίδι ο ΠΑΟΚ, ο οποίος ενημερώθηκε πως υπάρχει στην αγορά ο Καρέλης και ότι παραχωρείται με την αρχική πρόταση της ΑΕΚ, δηλαδή δανεισμό με 1,5 εκατ. ευρώ buy-out και 30% μεταπώληση!

Οι Θεσσαλονικείς που είχαν στο… περίμενε τον Λαζάρ Μάρκοβιτς, καθώς ακόμα δεν είχε τελειώσει οριστικά το «φλερτ» του Πέλκα με τη Φενέρ, αποφασίζουν να κινηθούν για τον Καρέλη και ενημερώνουν την Γκενκ για την πρότασή τους, η οποία και γίνεται άμεσα δεκτή.

Και έτσι έκλεισε το deal, με τον Έλληνα φορ να ανανεώνει το συμβόλαιό του με τους Βέλγους για έναν χρόνο και στη συνέχεια να μπαίνει στο ταξίδι για τη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, η ΑΕΚ έκανε νέα κίνηση στο… παρά πέντε για να προκαλέσει νέα ανατροπή στην υπόθεση, ωστόσο η προσπάθειά της έπεσε στο κενό, καθώς Γκενκ – ΠΑΟΚ και Καρέλης είχαν ήδη δώσει τα χέρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Πόλεμος» ΠΑΟΚτσήδων-Αρειανών στη Θεσσαλονίκη - Απάντηση-φωτιά στη νέα Τούμπα, κίνηση-ματ Καρυπίδη

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags