Facebook Pixel Sportdog.gr | Αποκάλυψη για «χρυσό» deal του Νταμπίζα στον Παναθηναϊκό - Τόσα πληρώθηκε ο Ολυμπιακός!
| 2018-09-13 23:16:00

Αποκάλυψη για «χρυσό» deal του Νταμπίζα στον Παναθηναϊκό - Τόσα πληρώθηκε ο Ολυμπιακός!

του Νίκου Στεργίου
Αποκάλυψη για «χρυσό» deal του Νταμπίζα στον Παναθηναϊκό - Τόσα πληρώθηκε ο Ολυμπιακός!

Πώς τα έσκασαν στους Ερυθρόλευκους; Όλο το στόρι εδώ. 

Η μεταγραφή του αποτέλεσε ένα από τα μεγαλύτερα σήριαλ του καλοκαιριού, καθώς έπαιζε στα ρεπορτάζ για τουλάχιστον δύο μήνες, ενώ υπήρξαν πάρα πολλά ραντεβού ανάμεσα στον ίδιο, τον μάνατζέρ του και την πρώην και νυν ομάδα του. Ωστόσο, στα πρώτα λεπτά της παρουσίας του ως παίκτης του Παναθηναϊκού κόντρα στη Λαμία, άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις και δικαίωσε τον Νίκο Νταμπίζα που επέμενε να τον ντύσει στα πράσινα.

Προφανώς αναφερόμαστε στον Αργύρη Καμπετσή, που αποκτήθηκε από την Ντόρτμουντ ως ελεύθερος με μεγάλο ποσοστό μεταπώλησης, ουσιαστικά με μία μορφή συνιδιοκτησίας και ο οποίος πριν φύγει για τη Γερμανία, είχε φτιάξει σπουδαίο όνομα στις Ακαδημίες του Ολυμπιακού.

Ο νεαρός φορ όμως δεν υπέγραψε ποτέ επαγγελματικό συμβόλαιο με τους Πειραιώτες και πριν προλάβουν να μπουν σε ουσιαστικές συζητήσεις, εμφανίστηκε η Ντόρτμουντ και τον… έκλεψε. Εκεί πήρε κάποιες ευκαιρίες στη δεύτερη ομάδα, όμως φέτος το καλοκαίρι είχε αποφασίσει να φύγει να πάρει ευκαιρίες ως παίκτης πρώτης ομάδας και για αυτό επέλεξε τελικά την προοπτική του Παναθηναϊκού.

Πατώντας λοιπόν πάνω στην επιθυμία του Καμπετσή να πάρει ευκαιρίες και να γίνει βασικός, ο Νταμπίζας κατάφερε να τον «ψήσει» όχι μόνο να επιστρέψει στην Ελλάδα για τον «αιώνιο» αντίπαλο, αλλά και να αφήσει τα πολύ καλά λεφτά που έπαιρνε στην Γερμανία, αν και πήρε σύμφωνα με πληροφορίες μία γερή αποζημίωσης, ίσως και παραπάνω από 300.000 ευρώ, για να σπάσει το συμβόλαιό του.

Έτσι λοιπόν, οι Γερμανοί περιμένουν από τον Έλληνα φορ όχι μόνο να παίξει στο Τριφύλλι, αλλά και να καταφέρει να πάρει μεταγραφή, ώστε να βγάλουν τα… σπασμένα της επένδυσής τους. Άλλωστε, δεν έχουν δώσει και λίγα χρήματα μέχρι τώρα, καθώς μπορεί να τον πήραν ως ελεύθερο πέρυσι από τον Ολυμπιακό, ωστόσο πλήρωσαν τα τροφεία του.

Το Sportdog.gr έψαξε το θέμα και σας παρουσιάζει αναλυτικά πόσα πλήρωσαν οι Γερμανοί στους Ερυθρολεύκους. Συγκεκριμένα, επειδή ο Καμπετσής έφυγε στα 17 του, πρέπει να πληρώσουν 110.000 ευρώ για την τελευταία διετία (πιάνεται μισός ο πρώτος χρόνος, όταν ήταν 16) και 3x10, δηλαδή 30.000 ευρώ της τριετίας μέχρι τα 15 του. Οπότε συνολικά φθάνουμε στις 140.000 ευρώ.

Και από εκεί και πέρα, υπάρχει μια φιξ αποζημίωση που καταβάλλεται και βάσει κανονισμού της ΦΙΦΑ, αυτή για παίκτες που φεύγουν από το ελληνικό πρωτάθλημα είναι 60.000 ευρώ, οπότε το σύνολο είναι 200.000 ευρώ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


Απίστευτα πράγματα στην Ευρωλίγκα, χαμός από παικταράδες - «Ντου» από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό;

Έτσι απαντάει ο Παϊρόζ, κλείνει την ταλεντάρα - Φήμες για το πουλέν του Ζάχαβι - Βόμβα από Άρσεναλ;

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags