Facebook Pixel Ολυμπιακός: Συνέντευξη για τον Γιάγια Τουρέ που θα συζητηθεί
| 2018-09-16 10:30:00

«Δεν είναι Μιραλάς ο Τουρέ - Γιατί τον "έφαγε" ο Γκουαρντιόλα - Πετάει έξω ακόμα και τον...»!

του Γιώργου Κτενά
«Δεν είναι Μιραλάς ο Τουρέ - Γιατί τον "έφαγε" ο Γκουαρντιόλα - Πετάει έξω ακόμα και τον...»!

Τρομερή ανάλυση στο Sportdog για το «μπαμ» της χρονιάς.

Έναν ή δύο παίκτες κοντά του χρειάζεται ο Γιάγια Τουρέ, για να τρέχουν και να τον καλύπτουν, προκειμένου να ξεδιπλώσει την ποιότητά του με τη φανέλα του Ολυμπιακού, όπως σχολίασε στο sportdog.gr ο Νίκος Ρεσπέρης.

Άριστος γνώστης του αγγλικού ποδοσφαίρου, ο καλός συνάδελφος μίλησε ακόμα για τον χρόνο που χρειάζεται ο 35χρονος άσος μέχρι να μπει στα παιχνίδια των Ερυθρόλευκων, ενώ ανέφερε ποιον ποδοσφαιριστή-έκπληξη μπορεί να αφήσει εκτός 11άδας για να αγωνιστεί.

«Στην αρχή της περσινής σεζόν ο Τουρέ είχε κόντρα με τον Πεπ Γκουαρντιόλα, αλλά φάνηκε να τα βρίσκουν κάπου στα τέλη του 2017. Παρόλα αυτά έπαιξε ελάχιστα, με βάση την ποιότητά του. Η περίπτωσή του, βέβαια, δεν είναι ίδια με εκείνη του Μιραλάς, που επίσης είχε πάρει ο Ολυμπιακός από την Αγγλία τον περασμένο χειμώνα. Γιατί ο Μιραλάς βασίζεται στην εκρηκτικότητά του και την ταχύτητά του. Ο Τουρέ, από την άλλη βασίζεται στην ποιότητά του, στα χτυπήματά του, στην πάσα του, στο μυαλό του», ήταν το αρχικό σχόλιο του Ν. Ρεσπέρη στο sportdog.gr.

Τα δεδομένα στην Ελλάδα και την Αγγλία είναι πολύ διαφορετικά - Πώς περιμένει να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις που υπάρχουν στον Ολυμπιακό;

«Δεν είναι ο παίκτης που ήρθε στα 35 του για να τρέχει, γι' αυτό και θεωρώ ότι αν χρησιμοποιηθεί σωστά από τον προπονητή του Ολυμπιακού μπορεί να κάνει τη διαφορά. Η λογική λέει ότι θα παίζει με κάποιον ή κάποιους πίσω του, που θα τρέχουν και θα τον καλύπτουν. Μπορεί να παίξει τόσο ως 8άρι αλλά, φυσικά, και ως 10άρι».

Σε αυτή τη θέση ο Ολυμπιακός έχει τον Κώστα Φορτούνη; Θεωρείς ότι μπορεί να μείνει εκτός για να παίζει στη θέση του ο Τουρέ;

«Για έναν παίκτη όπως είναι ο Γιάγια Τουρέ, με την ποιότητα που έχει, όλοι μπορούν να μείνουν εκτός. Στοιχειωδώς να έχει όρεξη για να παίξει μπάλα, κάτι που θα φανεί στο γήπεδο, μπορεί να κάνει και με το παραπάνω τη διαφορά στην Ελλάδα».

Πόσο χρόνο θεωρείς ότι θα χρειαστεί σε προπονήσεις για να φτάσει στο επίπεδο που χρειάζεται και να μπει στους αγώνες του Ολυμπιακού;

«Η άποψή μου είναι ότι δεν τον πηρε ο Ολυμπιακός για τα τρεξίματά του ή για να καλύπτει χώρους. Τον πήρε για όλα όσα μπορεί να προσφέρει με την ποιότητα και το μυαλό του. Από αυτή την άποψη δεν περιμένω να χρειαστεί πολύς χρόνος. Εντάξει, στη Σίτι του Γκουαρντιόλα δεν μπορούσε να παίξει πολύ γιατί οι ομάδες του Γκουαρντιόλα θέλουν μεγάλη ταχύτητα - Λίγοι παίκτες μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του Καταλανού προπονητή. Οι απαιτήσεις του είναι διαφορετικές και δεν σχετίζονται με αυτά που χρειάζεται να συμβούν στην Ελλάδα για να ξεχωρίσει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προειδοποιεί o Tσόρι ενόψει Μπέτις: «Αφόρητη η πίεση» - Τι είπε για τον Τουρέ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags