Facebook Pixel Γιατί δεν παίζει ο Γκιγέρμε, τι «τρέχει» με Μαρτίνς - Απορίες για Γκερέρο, πίσω ο Τσιμίκας - Πάγκο ο...
| 2018-09-21 10:46:00

Γιατί δεν παίζει ο Γκιγέρμε, τι «τρέχει» με Μαρτίνς - Απορίες για Γκερέρο, πίσω ο Τσιμίκας

του Παναγιώτη Νικολάου
Γιατί δεν παίζει ο Γκιγέρμε, τι «τρέχει» με Μαρτίνς - Απορίες για Γκερέρο, πίσω ο Τσιμίκας

Ποιος «τρώει» πάγκο μετά τα χθεσινά; Καυτό παρασκήνιο, μόνο εδώ.

Εντύπωση προκάλεσε σε κάποιους το γεγονός ότι δεν πήρε χρόνο συμμετοχής στο χθεσινό παιχνίδι με την Μπέτις ο Γκιγέρμε. Μπορεί οι περισσότεροι στο λιμάνι να έχουν την καλύτερη άποψη για τον Βραζιλιάνο χαφ, ο οποίος παρουσιάζεται να «σκίζεται» στις προπονήσεις, ωστόσο ο Πέδρο Μαρτίνς προτίμησε για ένα ακόμα ματς να τον αφήσει στον πάγκο.

Μάλιστα, ακόμα κι όταν χρειάστηκε να κάνει αλλαγή στα χαφ, νωρίς στο πρώτο ημίχρονο, λόγω της κακής απόδοσης του Ανδρέα Μπουχαλάκη, προτίμησε να περάσει στη θέση του Έλληνα άσου τον Μπίμπρας Νάτχο, παρόλο που ο Ισραηλινός έχει πιο επιθετικά χαρίσματα από τον Γκιγέρμε.

Ενδεχομένως, η χθεσινή απόφαση του τεχνικού του Ολυμπιακού να σχετίζεται με την αντίδραση του παίκτη στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης, όταν ο Πορτογάλος ακύρωσε αναγκαστικά την αλλαγή του κι αυτός ξέσπασε στον πάγκο. Αν και το συγκεκριμένο γεγονός θεωρείται λήξαν, μιας και ο προπονητής έσπευσε να συζητήσει το θέμα και να μη δώσει καμία συνέχεια σε τετ α τετ που είχε μαζί του μέσα στην εβδομάδα

Πάντως, υπάρχει η εκτίμηση ότι είναι θέμα χρόνου να ενταχθεί κανονικά στα πλάνα του Πέδρο Μαρτίνς ο Γκιγέρμε. Ο 27χρονος μέσος είναι ένας χαφ υψηλού επιπέδου, όλοι στην ομάδα τον πιστεύουν πολύ και θεωρείται πως στα επόμενα παιχνίδια ο «ερυθρόλευκος» κόουτς θα του δώσει το ρόλο για τον οποίο αποκτήθηκε, παίρνοντας θέση βασικού δίπλα στον Μαντί Καμαρά.

Απορίες για Γκερέρο, πίσω ο Τσιμίκας

Στο μεταξύ, εκφράστηκαν χθες στο «Καραϊσκάκη» και κάποιες απορίες σχετικά με αποφάσεις του Πέδρο Μαρτίνς. Όχι μόνο για τον Γκιγέρμε, αλλά και για το γεγονός ότι δεν πέρασε στο παιχνίδι τον Γκερέρο αντί του Χασάν, ο οποίος αποδείχθηκε μάλλον κακή επιλογή στην κορυφή της γραμμής κρούσης. 

Ο Ισπανός φορ δείχνει σε αυτή τη φάση πολύ πιο ικανός από τον Αιγύπτιο και προκάλεσε αρκετά σχόλια το γεγονός πως χθες δεν πήρε χρόνο συμμετοχής. Άλλωστε, με τα μέχρι τώρα δείγματα γραφής, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι ο Γκερέρο στα σημαντικά παιχνίδια θα παίρνει φανέλα βασικού αντί του Χασάν, ο οποίος μάλλον θα δίνει λύσεις από τον πάγκο. 

Παράλληλα, ακούστηκαν παράπονα και για το γεγονός ότι ο Πέδρο Μαρτίνς δεν «προστάτευσε» τον Κώστα Τσιμίκα, ο οποίος «φλέρταρε» αρκετή ώρα με τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, όπως έκανε με τον Ανδρέα Μπουχαλάκη.

Βέβαια, η μεγάλη ευθύνη ανήκει στον παίκτη, ο οποίος δέχθηκε με ανόητο τρόπο την αποβολή του, ζημιώνοντας την ομάδα του στο δεύτερο μέρος. Μία κόκκινη κάρτα και γενικότερα μία εμφάνιση που τον πήγε αρκετά πίσω και προφανώς χαμήλωσε τον ντόρο που είχε δημιουργηθεί γύρω από το όνομά του με «μνηστήρες» από το εξωτερικό.

Πάντως, από την άλλη, θα πρέπει να πούμε ότι ο Πέδρο Μαρτίνς πιστώνεται την τακτική ευελιξία και το γεγονός πως άλλαξε σύστημα όταν είδε ότι η ροή του παιχνιδιού δεν ευνοούσε την ομάδα του. Οι αλλαγές του ήταν ορθολογικές κι αν ο Ολυμπιακός δεν είχε μείνει με παίκτη λιγότερο προς στο τέλος του αγώνα, ενδεχομένως οι Πειραιώτες να είχαν «χτυπήσει» το ματς με περισσότερες αξιώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Άστραψε και βρόντηξε ο Αλέφαντος για ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό - «Προπόνηση έκαναν - Εμένα να ακούτε»

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags